• Fra:

    Til:

Skiveegnens Kulturuge 2021

Den 12.-19. juni fylder vi hele Skive Kommune med oplevelser! 

Er du til musik, kunst, teater, cirkus, litteratur, dans, workshops, kulturhistoriske vandringer og alt derimellem? Vi har det hele! 🙂

PS: Der kommer hele tiden nye arrangementer til – så kig forbi indimellem og se, om der er noget nyt for dig …

ARRANGEMENTER DAG FOR DAG:

 

SE ALLE ARRANGEMENTER: 


Foto: Heine Mølgaard.

 

 


Skiveegnens Kulturuge er skabt af Kultur & Fritid v. Skive Kommune i samarbejde med Kulturelt Samråd Skive.

           

Kultur

09
jun
-
 
16
jun
Skive, Danmark
Hjææælp os med at finde de forsvundne bogstaver
Vi har brug for din hjælp! Vores kæmpe puslespil, der viser ALLE de kulturelle oplevelser og tilbud du kan gå til på Skiveegnen er netop blevet færdigt, men uheldet har ramt os!

Et kæmpe nys fra en gigantisk fortidsøgle har desværre blæst puslespillet fra hinanden og spredt kæmpe puslespils-bogstav-brikker rundt i hele kommunen. HJÆLP os med at finde bogstaverne inden vores 5 års fødselsdag på torsdag den 17. juni!  

Hvis du hjælper os har vi masser af kulturelle oplevelser du kan vinde - alt fra billetter til koncerter, børneteater, kæmpe cirkusshow med lokale og internationale artister, bøger og smukke kreationer i keramik. 


Sådan deltager du:
• Tá på skattejagt efter bogstaver hos Kulturelt Samråds medlemmer (få hints på Kulturelt Samråd Skives facebook side).
• Når du har fundet et bogstav, så tá et billede af det eller med det!
• Del billedet med os på Kulturelt Samråd Skives Facebookside og fortæl os hvor du fandt bogstavet.
• Hver gang du sender et nyt billede deltager du i Samrådets fødselsdags-konkurrence om sjove, inspirerende, kreative og tankevækkende kulturelle oplevelser på egnen.


11
jun
-
 
18
jun
Marienlystvej 17, 7800 Skive
Krydstoldjagtforeningen holder åbent værksted den 18. juni kl. 10-13 i laden på Marienlystvej 17 i Skive.

Færdiggørelsen af Krydstoldjagten er godt på vej og vores plan for søsætning er sommeren 2022. Kom og følg byggeriet.

Her kan man se og høre lidt om skibets historie og dets tilblivelse. Man kan komme rundt i skibet og se nogen af de smukke detaljer og få en snak med nogle af de frivillige, som arbejder med færdiggørelsen. 

 Hele projektet har et almennyttigt formål og skal give børn og unge og også den ældre generation en unik mulighed for aktivitet, læring og fællesskab i et maritimt miljø.
12
jun
-
 
19
jun
Åsted Byvej 36, 7870 Roslev, Danmark - Åsted Byvej 36, 7870 Roslev
Tag familien med på en gåtur langs nissestien, find de fem nisser og bliv klogere på deres historie. De fem gårdnisser står som et symbol på de fire gårde og møllen, der har stået langs ruten.Ved møllenissen på Åsted Byvej 36 er en boks med flyers, som viser ruten og nisserne.

Startsted: Åsted byvej nr. 36 og til Middelalderborgen Østergaard, 7870 Åsted
Hvornår: Der er altid offentlig adgang døgnet rundt

Andre praktiske informationer:
Husk godt fodtøj. Ikke egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.
12
jun
Frederiksgade 7C, 7800 Skive, Danmark - Skive
Vi skal lege og eksperimentere med garn på alle mulige måder. En kæmpe bunke garn fra RITO.dk er til jeres rådighed helt gratis.

Der vil være forslag til at lave små sjove garn projekter – hækle, strikke, væve, vikle osv. Det allerbedste vil være, at vi alle i fællesskab skaber nye påfund og fantastiske eksperimenter.

Vi glæder os til at være i et fællesskab sammen med jer til mange hyggelige kreative timer over en god kop kaffe.
Kig forbi og lav noget sjov og skabende med garn.
12
jun
Østergårdsvej 1, 7870 Roslev, Danmark - Middelalderborgen Østergaard
Udstilling af middelalderdragter og rundvisninger.

Se udstillingen af middelalderdragter i de gamle rum - fra bondens klæder til adelsfolkenes vidunderlige rober.

Du kan også tage med på en guidet rundvisning og få historier om Østergaard og Krabbeslægten.Tag evt. madkurv og tæppe med til hygge i det grønne.
Billet købes ved ankomst.
Max 20 pers. på guidede rundvisninger.
Det aktuelle forsamlingsforbud overholdes.

Guidet rundvisning:
12. juni kl. 13.00
16. juni kl. 14.00
19. juni kl. 14.00

Pris:
Guidet rundvisning 25 kr. pr. pers. fra 15 år.
Adgangsbillet (Alene rundt på borgen) 20 kr. pr. pers.

Praktiske informationer:
Mødested ved indgangen foran borgen. Ikke egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.

12
jun
Havnevej 14, 7800 Skive
Kvinden fra Vejhøje - En rig kvindegrav fra Salling
Omvisning på Skive Museum

Skive Museum udstiller denne sommer et enestående fund af en rig kvindegrav fra Durup. Graven, der er fra den tidlige jernalder, indeholdt flere genstande heriblandt et såkaldt nordjysk bælte. Der er kun fundet få af disse bælter i Danmark, og bæltet fra Vejhøje er et af de bedst bevarede og vidner om en magtfuld elite med hovedsæde nær Durup.

Nu er der mulighed for at komme bag om fundet og få hele historien om udgravningen, kvinden fra Vejhøje og hendes bælte, når Museum Salling Arkæologi fortæller om fundet og viser rundt i udstillingen.  

Sted: Skive Museum, Havnevej 14, Skive
Praktisk info: Mødes i forhallen på Skive Museum
Dato og tid:      
Lørdag d. 12. juni, kl. 14.00. Gratis billetreservation her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/3oio4yuruu Mandag d. 14. juni, kl. 14.00. Gratis billetreservation her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/3oio4yuruu Arrangør: Museum Salling/Skive Museum
Kontaktperson: Helle Holm Hansen, hehh@museumsalling.dk, 24279480
Læs mere på www.museumsalling.dk  
13
jun
Frederiksgade 7C, 7800 Skive, Danmark - Skive
Vi skal lege og eksperimentere med garn på alle mulige måder. En kæmpe bunke garn fra RITO.dk er til jeres rådighed helt gratis.

Der vil være forslag til at lave små sjove garn projekter – hækle, strikke, væve, vikle osv. Det allerbedste vil være, at vi alle i fællesskab skaber nye påfund og fantastiske eksperimenter.

Vi glæder os til at være i et fællesskab sammen med jer til mange hyggelige kreative timer over en god kop kaffe.
Kig forbi og lav noget sjov og skabende med garn.
13
jun
Reberbanen 19,
I 2020 udstillede Jim Lyngvild syv kæmpe store fotografiske kunstværker med bibelske motiver i Helligåndskirken i Faaborg. Det vakte stor opsigt og megen debat og omkring 40.000 besøgte kirken, for at se billederne. Det spændende samarbejde med Jim Lyngvild og den megen opmærksomhed omkring projektet fortæller Thomas Patrick Ingemansen og Carsten Seindal Eilertzen om i Skive Sognegård. Thomas er formand for og Carsten er medlem af menighedsrådet ved Helligåndskirken, og de har således været dybt involveret i kunstprojektet. Nu hænger 12 plakater med Jim Lyngvilds bibelske motiver her i sognegården. Plakaterne er mindre end billederne i Faaborg, men til gengæld er der flere motiver med. Der bliver mulighed for at se billederne og tale med både Thomas og Carsten.
14
jun
Turen er nu desværre allerede udsolgt - og det gik hurtigt!
Selvfølgelig vil vi lære af de erfaringer, vi får i år - og så arbejde på en tur igen næste år.


Program:


Som perler på en sommersnoet landevej ligger spændende steder spredt over Vestsalling.
   

10 markante huse og steder i Vestsalling er på programmet, når en bustur med guide går til kendte og mindre kendte hjørner af Vestsalling – mandag den 14. juni afgår turen fra Skive Banegård kl. 8:45 med hjemkomst ca. 15:30. 

Først opstod Nordsallingturen med Fur i forbindelse med Branding Skiveegnens Skivemødet – den kommer igen til efteråret, og nu er der en tur til Vestsalling. Så mangler der kun en tur omkring Flyndersø, Skive og Nordfjends med guide, og den arbejdes der på. 

Stederne åbner sig, og deltagerne møder de, der kender dem allerbedst, ejerne eller ansatte. Det hele bliver bundet sammen af turens guide, forhenværende borgmester Flemming Eskildsen. 

Det er Skive Kultur- og Festivalfond, der er arrangør og turen er skabt af Ole Riis, Kultur- og Fritid i Skive Kommune.

Ikke nok med, at turen er fyldt med oplevelser, så indeholder billetten også en to-retters frokost med et glas vin/øl og kaffe. Årsagen til, at billetprisen kan holdes så lav, er at Skive Kultur- og Festivalfond, sammen med Kulturugen, Skive Kommune og Sparekassen Balling, har støttet ideen, så alle gerne skulle have en chance for at opleve Vestsalling helt tæt på. 

Nogle steder er kendte, offentlige og velbesøgte, mens andre ligger mere beskedne og private – men fælles for dem alle er, at de i kulturugen byder indenfor og byder velkommen. 

Alt er inkluderet i prisen på kun 295 kr. – guide, bus, en herlig 2-retters frokost med et glas vin/øl og bagefter kaffe på Restaurant Borgen ved Spøttrup, og korte fortællinger på besøgsstederne. 

Besøgene er ment som motivation for genbesøg eller en kort præsentation til steder, vi normalt ikke besøger, så hvert sted er kun med en ganske kort velkomst og ikke en egentlig grundig rundvisning – vi åbner egnen op med en stor portion historier og historie. 

Turen starter ved Skive Banegård og første sted er GreenLab, nutidens og fremtidens grønne energipark for virksomheder, der arbejder med grøn omstilling. GreenLab er testcenter for nogle af verdens dygtigste forskere, der beskæftiger sig med udfordringerne forbundet til bæredygtige energiløsninger. Når bussen kommer forbi, vil GreenLab fortælle om stedet. 

Næste stop er allerede et skridt tilbage i historien med træmuseet i Oddense, der arbejder for de gamle traditioner indenfor træbearbejdning, bevarelse af ældre træbearbejdningsværktøj og historien bag genstandene. 

Herefter kører vi til Hesthave. I 1579 overdrog Frederik 2. Spøttrup Borg til den mecklenborgske adelsmand Henrik Below. Han blev den første private ejer, og i 1606 byggede han ladegården Hesthave (Hesthauge, d.v.s. indhegning med (ride)heste Hesthaves historie er på den måde tæt forbundet med Spøttrup Borg som lade- eller avlsgård til herresædet. Grethe Breum er i dag ejer af de renoverede bygninger, der nu danner en smuk ramme om familiefester og ferieudlejning. 

Vi bliver i tilknytningen til Spøttrup, når vi besøger Ny Spøttrup, for gården er del af historien om de nordvestjyske studehandlere i 1800-tallet. I 1855 overtager Niels Breinholt Spøttrup og lidt senere påbegynder han bygningen af Ny Spøttrup af de mange kampesten, der blev pløjet op af jorden. Dem brugte han til at bygge både stalde, lader og et stort og imponerende stuehus, der stod færdigt i 1870, hvor Niels Breinholt flyttede ind på Ny Spøttrup. I 1875 solgte han både Spøttrup Borg og Ny Spøttrup.  I 2011 blev kampestensbygningerne fredet og siden har den bl.a. været åbnet for guidede rundvisninger, foredrag og intimkoncerter. Ny Spøttrup ejes i dag af Marianne Lindsman. 

I Rødding ligger BizzArt, der centralt i byen er omdrejningspunkt for en lang række aktiviteter. Her får vi fortællingen om huset, der både rummer flere virksomheder som platform for erhvervsudvikling og har kunstneriske og kulturelle aktiviteter med en lille café og udstillingsmuligheder for byens lokale kunstnere. 

Tilknytningen til Spøttrup Borg fortsætter, når vi besøger Pometet, hvor Maureen Sørensen vil servere en smagsprøve på most og en af stedets prisbelønnede cidere - på det sted, man vel kan kalde et centrum for Æblets By. Udstykningsplanen for Spøttrup i 1937, med 27 statshusmandsbrug, rummede en frugtgård og en frugtplantage, der var fælles for dem alle - og historisk er den i dag en del af grundlaget for Æblets By. 

Nu er der frokost i Traktørstedet Borgen, der er en hyggelig restaurant - lige ved siden Spøttrup Borg. Restauratøren serverer en 2-retters menu, og hertil serveres et glas øl/vin. Efter frokosten er der kaffe. Under frokosten vil Spøttrup Borg blive præsenteret af Museum Salling. Vi besøger ikke borgen, da det må være et helt besøg for sig selv – som man snarest må tage på egen hånd. 

Godt rustede efter en god frokost kører vi til Kaas hovedgård, der kendes helt tilbage fra begyndelsen af 1300-tallet. Hovedgården Kaas tilhørte dengang slægten Kaas, og gården forblev i slægtens eje helt frem til 1523. Grevens Fejde i 1534-36 gik hårdt ud over de nordlige dele af Jylland, og heller ikke Kaas hovedgård blev skånet. En tidlig ejer af Kaas hovedgård blev dømt til døden i 1536 efter Grevens Fejde, gården blev brændt ned under Grevens Fejde, men står i dag som den har gjort siden 1635 I 1955 blev den købt af Ernst Færch, der ejede den store R. Færchs Tobaksfabrik i Holstebro. Færchs enke boede på Kaas til sin død. Herefter var herregården ejet af virksomheden A/S R. Færch og siden 2006 af Færch Fonden og benyttes i dag som kursusejendom for koncernen. 

Turen går nu til Hostrup Hovedgaard, hvis historie kan spores tilbage til 1458, hvor den var i adelsslægten Krabbes besiddelse. Gården var mellem 1639 og 1646 ejet af Jørgen Rosenkrantz, der bl.a. var hofmester på Sorø akademi samt forstander på Herlufsholm. Bygningerne ejes i dag af Marie Bisgaard, Jonna Bisgaard Ahrenfeldt og Anders Ahrenfeldt og stedet er i dag ombygget til at indeholde selskabs- og konferencelokaler samt værelser til overnatning. 

Sidste besøgssted på turen er Bustrup, der oprindeligt bestod af to gårde, en i Ramsing og en i Lem sogn, som tilhørte familien Krabbe. Den første ejer var Jens Olufsen, der tilskrev sig gården i 1454 og 1457. Mest kendt blandt ejerne til Bustrup er Tyge Krabbe, 1474-1541, som i 1511 overtog Bustrup. Samme slægt som Iver Krabbe til Krabbesholm. Tyge Krabbe er kendt for indædt at have kæmpet for den uddøende katolicisme. Det Bustrup, som Tyge Krabbe opførte, blev brændt under Grevens Fejde 1534. De nuværende bygninger er opført i 1766 af Peder Skow. I 1943 blev Bustrup optagelseshjem, i 1970'erne blev den efterskole, som en del af Tvind.

Herfra går turen hjem til udgangspunktet, Skive Banegård, og når bussen passerer Kærgårdsholm, som vi ikke kører ind til, findes der sikkert anledning til at fortælle nogle af de meget dramatiske historier, der knytter sig til den. 
14
jun
Havnevej 14, 7800 Skive
Kvinden fra Vejhøje - En rig kvindegrav fra Salling
Omvisning på Skive Museum

Skive Museum udstiller denne sommer et enestående fund af en rig kvindegrav fra Durup. Graven, der er fra den tidlige jernalder, indeholdt flere genstande heriblandt et såkaldt nordjysk bælte. Der er kun fundet få af disse bælter i Danmark, og bæltet fra Vejhøje er et af de bedst bevarede og vidner om en magtfuld elite med hovedsæde nær Durup.

Nu er der mulighed for at komme bag om fundet og få hele historien om udgravningen, kvinden fra Vejhøje og hendes bælte, når Museum Salling Arkæologi fortæller om fundet og viser rundt i udstillingen.  

Sted: Skive Museum, Havnevej 14, Skive
Praktisk info: Mødes i forhallen på Skive Museum
Dato og tid:      
Lørdag d. 12. juni, kl. 14.00. Gratis billetreservation her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/3oio4yuruu Mandag d. 14. juni, kl. 14.00. Gratis billetreservation her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/3oio4yuruu Arrangør: Museum Salling/Skive Museum
Kontaktperson: Helle Holm Hansen, hehh@museumsalling.dk, 24279480
Læs mere på www.museumsalling.dk  
14
jun
Frederiksgade 7C, 7800 Skive, Danmark - Skive
Vi skal lege og eksperimentere med garn på alle mulige måder. En kæmpe bunke garn fra RITO.dk er til jeres rådighed helt gratis.

Der vil være forslag til at lave små sjove garn projekter – hækle, strikke, væve, vikle osv. Det allerbedste vil være, at vi alle i fællesskab skaber nye påfund og fantastiske eksperimenter.

Vi glæder os til at være i et fællesskab sammen med jer til mange hyggelige kreative timer over en god kop kaffe.
Kig forbi og lav noget sjov og skabende med garn.
15
jun
Reberbanen 19,
Kirkerummet kan noget særligt. Det kan stemme vores sind til både fest, sorg og eftertænksomhed. I kulturugen byder Skive Kirke velkommen til morgenandagter kl. 9.00 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Andagterne varer cirka 20 minutter. Kom og byd dagen velkommen med musik, stilhed og tid til eftertanke.
15
jun
Frederiksgade 7C, 7800 Skive, Danmark - Skive
Vi skal lege og eksperimentere med garn på alle mulige måder. En kæmpe bunke garn fra RITO.dk er til jeres rådighed helt gratis.

Der vil være forslag til at lave små sjove garn projekter – hækle, strikke, væve, vikle osv. Det allerbedste vil være, at vi alle i fællesskab skaber nye påfund og fantastiske eksperimenter.

Vi glæder os til at være i et fællesskab sammen med jer til mange hyggelige kreative timer over en god kop kaffe.
Kig forbi og lav noget sjov og skabende med garn.
15
jun
Østergade 25, 7800 Skive
Denne aften vil du nyde en tapasanretning og et glas bobler og samtidig blive inspireret af bibliotekets dygtige formidlere til din næste gode læseoplevelse.

Der er begrænsede pladser til dette event, så tilmeld dig og dine veninder en skøn aften med smagsprøver på litteratur, som du bare ikke må gå glip af.

Pris inkl. en tapasanretning og et glas bobler 149 kr. Køb billet her på siden.


Coronapas påkrævet

Sted: Fur Færgekro Stenøre 8, 7884 Fur.

Arrangør: Fur Læseforening og Skive Bibliotek
15
jun
Reberbanen 19,
Kortfilmen ”Side om side” handler om to naboer, som ikke har hilst på hinanden i 15 år. Det hele begyndte med to drenge og en hule på naboens grund, så fulgte en lille løgn og en voksende konflikt. Nu er der to store hække side om side og en larmende tavshed. Men så kom der en filminstruktør, der stille og roligt spurgte, hvad det egentlig handler om.

 Efter filmen sætter præst Natalia P. Andresen og kirke- og kulturmedarbejder Mette Thybo Jensen rammen for en samtale om filmen, og rundt på bordene er der vin, vand og snacks. Filmen vises i sognegården.
15
jun
Guidet vandring i Krabbesholm Skov

Krabbesholm Skov gemmer på mange historierom både natur og kultur helt tilbage fra oldtiden og frem til i dag. Turen byder på alt fra fortællinger om fjorden, køkkenmøddinger og kolonihaver over hoveri og herregårde til frihedskæmpere under besættelsen. Den stedbundne natur og samspillet med kulturhistorien har sat sit tydelige præg på det naturskønne område.  

Dato: Tirsdag den 15. juni
Tidspunkt k. 19.00 Varighed 1½-2 timer

Mødested: foran Skive Museum

Arrangør: Museum Salling/ Skive Museum/ Vandkantsskolen
Kontaktperson: museumsinspektør Anne Birgitte Jessen, ajes@museumsalling.dk, 99156912

Pris: Gratis, men kræver tilmelding på www.museumsalling.dk
15
jun
Øster Hærup Strandvej 1A, 7860 Spøttrup, Danmark - Lihme Kirke
Kom til koncert og sang ved Lihme Kirke (v/Lihme Kirke Lokalråd og familien Sorin-Kristensen)

Der vil være fortællinger om Lihme Kirke, som er en af Danmarks ældste kirker, der stadig er i brug (v/Ib Svenningsen)
Efterfølgende vil der være landsbyvandring og fortællinger undervejs bl.a. om landsbyens erhvervsliv gennem tiden. (v/Ib Svenningsen)
Til slut vil der være forfriskninger i Lihme Medborgerhus.

Aktiviteten er en del af Kulturugen i Lihme og Gyldendal i Vestsalling som finder sted fra d. 15.-17. juni 2021. Aktiviteterne er arrangeret af Lihme Borgerforening i samarbejde med Lihme Kirkes Lokalråd, Lihme Landsbys støtteforening, Gyldendal Bådelaug og Spøttrup Havkajakklub.
16
jun
Reberbanen 19,
Kirkerummet kan noget særligt. Det kan stemme vores sind til både fest, sorg og eftertænksomhed. I kulturugen byder Skive Kirke velkommen til morgenandagter kl. 9.00 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Andagterne varer cirka 20 minutter. Kom og byd dagen velkommen med musik, stilhed og tid til eftertanke.
16
jun
Jenlevej 8, 7870 Roslev, Danmark - Jenle
Plein Air - Maleri i fri luft

Plein Air betyder ”i fri luft” og er en international tradition, hvor friluftsmalere mødes og maler deres værker ude under åben himmel, direkte foran motivet. En gruppe kunstnere fra Tyskland, Holland og Danmark opholder sig på Skiveegnen i en uge. De skaber en række værker med motiver inspireret af landskabet, Limfjorden, lyset, stemningen og livet mellem mennesker. Du har chancen for at se kunstnerne over skulderen og få et unikt indblik i, hvordan et maleri bliver til. Ugens maleaktivitet skydes i gang onsdag kl. 11 på Jenle, hvor vi præsenterer de deltagende kunstnere. De færdige værker vises efterfølgende på en udstilling på Spøttrup Borg.

Hvor: Jenle, Jenlevej 6, 7070 Roslev

Hvornår: onsdag den 16. juni kl. 11.00

Målgruppe/alder: For alle.

Arrangør: Museum Salling, Kunst

Pris: Gratis.

  Læs mere på https://museumsalling.dk/event/plein-air-maleri-i-fri-luft/
16
jun
Østergårdsvej 1, 7870 Roslev, Danmark - Middelalderborgen Østergaard
Udstilling af middelalderdragter og rundvisninger.

Se udstillingen af middelalderdragter i de gamle rum - fra bondens klæder til adelsfolkenes vidunderlige rober.

Du kan også tage med på en guidet rundvisning og få historier om Østergaard og Krabbeslægten.Tag evt. madkurv og tæppe med til hygge i det grønne.
Billet købes ved ankomst.
Max 20 pers. på guidede rundvisninger.
Det aktuelle forsamlingsforbud overholdes.

Guidet rundvisning:
12. juni kl. 13.00
16. juni kl. 14.00
19. juni kl. 14.00

Pris:
Guidet rundvisning 25 kr. pr. pers. fra 15 år.
Adgangsbillet (Alene rundt på borgen) 20 kr. pr. pers.

Praktiske informationer:
Mødested ved indgangen foran borgen. Ikke egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.

16
jun
Kærgårdsvej 2, 7860 Spøttrup, Danmark - Stanneriet
Besøg Stanneriet
Se værkstedet - og vær med til at dekorere en væg med genbrugsmotiver fra Stanneriet d. 16. juni mellem kl. 14.00-18.00.Mens I slår jer løs med kunsten på det gamle fjernvarmeværks rå vægge, kan I høre om, hvad Skive Kommunes hidtil eneste Repair-café er og kan. Ja, måske endda hvordan du selv kan blive en del af et varmt fællesskab.

Stanneriet viser arbejdet frem for at synliggøre og udbrede ideen om repaircafeen. Alle gæster indbydes til at dekorere en væg med genbrugsmotiver fra Stanneriet.
Arrangeret af arbejdsgruppen STANNERIET under foreningen SpøttrupCirklen.

Der vil være lidt godt til ganen til arrangementet.
16
jun
Ørslevklostervej 140, 7840 Højslev
"FYRTØJET" - en forestilling for børn

I samarbejde med Skiveegnens Kulturuge 2021 og Kulturelt Samråd Skive, inviteres alle børn (4 – 9 år) og deres voksne til et musikalsk eventyr i Hald Borgerhus.

Se Mini-Figaros festlige, farverige og humørfyldte fortolkning af H. C. Andersens "Fyrtøjet" – eller historien om, hvordan bedstefar fik prinsessen og det hele kongerige.

En lille appetitvækker: https://www.facebook.com/HDueholm/videos/245494159994090/?t=1

Tid: Onsdag d. 16. juni kl. 15.00
Sted: Hald Borgerhus, Ørslevklostervej 140, Hald, 7840
Pris: Kr. 25,00 - betales ved fremmøde

Tilmelding:  Senest d. 14. juni kl. 12.00 på mail: jette@haldborgerforening.dk

Arrangør: Hald Borgerforening
16
jun
Frederiksgade 7C, 7800 Skive, Danmark - Skive
Vi skal lege og eksperimentere med garn på alle mulige måder. En kæmpe bunke garn fra RITO.dk er til jeres rådighed helt gratis.

Der vil være forslag til at lave små sjove garn projekter – hækle, strikke, væve, vikle osv. Det allerbedste vil være, at vi alle i fællesskab skaber nye påfund og fantastiske eksperimenter.

Vi glæder os til at være i et fællesskab sammen med jer til mange hyggelige kreative timer over en god kop kaffe.
Kig forbi og lav noget sjov og skabende med garn.
16
jun
Østergade 25, 7800 Skive
Spids blyanten og få en unik onsdag i naturskønne Selde Skulpturlandsby.

En kreativ eftermiddag med højtlæsning og frihåndstegning af den frie krop i den fri natur. Alle, uanset tegneerfaring, kan deltage og vi lover at du får sjove, skæve og personlige tegninger med hjem. Eventet foregår udelukkende udendørs. Siddepladser til alle. 

Pris inkl. tegnematerialer og et glas bobler: 75 kr. 

Sted: Tømrergården, Selde Skulpturlandsby.

Arr.: Selde Skulpturlandsby og Skive Bibliotek
16
jun
Reberbanen 19,
Der er ingen lette svar, men mange spørgsmål, når samtalen handler om aktiv dødshjælp. Hvornår er livet ikke længere værd at leve? Hvem skal bestemme det? Og kan synet på den slags ændre sig over tid? 
Hvad er en værdig død? Er man selv herre over det? Samtalerne bliver ”styret” af spørgsmål og små øvelser, som skubber snakken i gang og leder os rundt i aftenens emne.

Som et supplement til samtalerne er der lokale lækkerier og et glas på menuen. Alle er velkomne. Det eneste, man skal medbringe, er en portion nysgerrighed i forhold til emnet og de andres tanker om det. 

Samtalesalonen foregår i sognegården.

16
jun
Byvandring i Skive - Historien om byens huse

Byarkivar Kristian Buhl Thomsen tager interesserede med på en vandring, hvor vi vil se nærmere på spændende bygninger, deres historie og byggeskik i Skives bykerne.

Hvor finder det sted? Byvandringen starter foran Skive Kirke. Turen strækker sig over ca. 3 km.

Målgruppe/alder: Mest velegnet til voksne. 

Dato og tid: onsdag 16. juni, Kl. 19.00 og halvanden time frem

 Pris: Gratis, men kræver tilmelding på: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/2izphx76oj 

Arrangør: Museum Salling/ Skive Byarkiv

Kontaktperson: Byarkivar Kristian Buhl Thomsen, krit@museumsalling.dk, 99157753

Læs mere på www.museumsalling.dk
16
jun
Anton Rasks Plads, 7870 Roslev
Tag med på en vandring rundt i Skulpturlandsby Selde - med den lokale forfatter Marianne Jørgensen som turleder.

Marianne viser sine favoritter blandt byens mange værker i det offentlige rum og fortæller om tilblivelsen af nogle af værkerne. 

Vi mødes på Anton Rasks Plads i Selde, Furvej 14 (foran Da Winti).
Der er ingen tilmelding, bare mød op.

Det sker:
Onsdag den 16. juni og torsdag den 17. juni kl 19.00. begge dage
16
jun
Ålbækvej 1, 7860 Spøttrup, Danmark - Lihme Brugs
Kom med på en hyggelig vandretur til Kaas Hovedgård, Sønderhøjene og Sildedrættet. Turen er ca. 6 km og tager omkring 2 timer.

Undervejs vil der være fortællinger om Kaas Hovedgaard. I kan også nyde den flotte udsigt over Venø Bugt og Kås Bredning ved Sønderhøjene samt heden og istidslandskabet ved Sildedrættet.
Der vil være en forfriskning i Lihme Medborgerhus efter turen.

Vandreturen til Kaas går delvis via trampestier og er ikke kørestolsvenlig. Turen tilrettelægges, så kørestolsbrugere har en alternativ rute på asfalt og markveje.

Der er gratis at deltage, og der er ingen tilmelding.

Husk god udendørspåklædning og vandresko.

Aktiviteten er en del af Kulturugen i Lihme og Gyldendal i Vestsalling som finder sted fra d. 15.-17. juni 2021. Aktiviteterne er arrangeret af Lihme Borgerforening i samarbejde med Lihme Kirkes Lokalråd, Lihme Landsbys støtteforening, Gyldendal Bådelaug og Spøttrup Havkajakklub.

16
jun
Ørslevklostervej 140, 7840 Højslev
"LIVET ER EN GÅDE" - en cabaret
Figaro laver topunderholdning i HALD BORGERHUS.
Her bydes på en humoristisk, musikalsk, underfundig og eftertænksom aften i cabarettens og Storms P’s tegn.
I samspil med pianisten Allan Dahl Hansen fører sanger og skuespiller Hans Dueholm publikum ind i Storm P’s forunderlige verden.
Evergreens som Carl Altrups ”Åh Louise”og Chaplins ”Smile” fletter sig ind i Storm P’s egne tekster, fluer og monologer og fortæller historien om vores store humorist, tegner og maler.Sted: Hald Borgerhus, Ørslevklostervej 140, Hald, 7840 Højslev
Tid: 16. juni kl. 19.30
Pris: Kr. 50,- pr. person
Tilmelding: Senest d. 14. juni på mail: jette@haldborgerforening.dk
Arrangør: Hald Borgerforening
17
jun
Reberbanen 19,
Kirkerummet kan noget særligt. Det kan stemme vores sind til både fest, sorg og eftertænksomhed. I kulturugen byder Skive Kirke velkommen til morgenandagter kl. 9.00 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Andagterne varer cirka 20 minutter. Kom og byd dagen velkommen med musik, stilhed og tid til eftertanke.
17
jun
7800 Skive, Danmark
HURRRRAAAAA!
Kulturelt Samråd fylder 5 år under Skiveegnens Kulturuge og det skal da fejres med kulturelle smagsprøver og gratis is (så længe lageret haves)... Kik forbi rådhustorvet på torsdag den 17. juni og mød os i den orange camper!
Vi fejrer fødselsdagen med flag, gode snakke om egnens kulturliv, små smagsprøver på kulturelle oplevelser og ja, så er kagemanden byttet ud med en lille is (i corona-venlig indpakning)!

Kom og hils på!
Vi får fint besøg på torvet - både af nogle af egnens egne kulturelle aktører, men også helt fra tangoscenen i Paris!

Har du en spirende "bestseller-idé til en bog, så kik forbi og mød den lokale forfatter og redaktør, Tenna Vagner, som du kan spørge om ALT! Så snup din spirende "bestseller-idé i tasken og kik forbi vognen på torvet.


Hjælp os med at finde 18 forsvundne bogstaver inden vores fødselsdag
I løbet af kulturugen kan du tage på en lille skattejagt efter kæmpe bogstaver! Vi håber på at I vil hjælpe os med at finde 18 bogstaver rundt på hele skiveegnen. De forsvandt på mystisk vis i tirsdags og vi skal gerne finder dem inden vores fødselsdag.
Se mere på Kulturelt Samråds facebookside 
17
jun
Gratis kulturoplevelser på Rådhus Torvet og i gågaden i Skive.

kl  15.30 – 16.00   Tango-show og tango-paradedans på Rådhustorvet og gågaden.
kl  16.00 – 16.30   Tangokoncert med tango-orkester Los Milonguitas fra Paris på Torvet med tango-show foran scene
kl  16.30 – 16.50   Tango-paradedans på Torv/gågade – og en flot danseforestilling af dansegruppen ”Floras de la Luna” med orient- zigøjnerdans.

Arrangør: Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Tango MidtVest og støttet af Skive Handel og Kulturelt Samråd.
17
jun
Frederiksgade 7C, 7800 Skive, Danmark - Skive
Vi skal lege og eksperimentere med garn på alle mulige måder. En kæmpe bunke garn fra RITO.dk er til jeres rådighed helt gratis.

Der vil være forslag til at lave små sjove garn projekter – hækle, strikke, væve, vikle osv. Det allerbedste vil være, at vi alle i fællesskab skaber nye påfund og fantastiske eksperimenter.

Vi glæder os til at være i et fællesskab sammen med jer til mange hyggelige kreative timer over en god kop kaffe.
Kig forbi og lav noget sjov og skabende med garn.
17
jun
Voldstedet Sallingholm og Skanseholm
Arkæologisk omvisning

Voldstedet Sallingholm har igennem en årrække været under luppen for at skaffe ny viden om dette ukendte, mystiske sted. Disse undersøgelser er lige afsluttet med en artikel, der udkommer til efteråret. (KUML). 

Voldstedet ligger ude i engen vest for Åsted – og lige ved siden af ligger endnu et voldsted, Skansehøj. Selvom forskningsindsatsen har drejet sig om Sallingholm er der alligevel kommet ny viden frem som også gælder Skansehøj. Kom ud og se de to steder og hør om de seneste forskningsresultater, og hvordan de på forunderligvis falder på plads i den samlede Danmarkshistorie.
Sted: Mødested, P-pladsen ved Skansehøj på Gl. Åstedvej
Hvornår: torsdag d. 17. juni, kl 19.00
Pris: Gratis, men kræver tilmelding på: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/atmc7p30h2
Arrangør: Museum Salling, Arkæologi
Kontaktperson: Turi Thomsen, turi@museumsalling.dk, 99157193
Læs mere på www.museumsalling.dk
17
jun
Anton Rasks Plads, 7870 Roslev
Tag med på en vandring rundt i Skulpturlandsby Selde - med den lokale forfatter Marianne Jørgensen som turleder.

Marianne viser sine favoritter blandt byens mange værker i det offentlige rum og fortæller om tilblivelsen af nogle af værkerne. 

Vi mødes på Anton Rasks Plads i Selde, Furvej 14 (foran Da Winti).
Der er ingen tilmelding, bare mød op.

Det sker:
Onsdag den 16. juni og torsdag den 17. juni kl 19.00. begge dage
17
jun
Hejlskovvej 15, 7840 Højslev
Rundvisning og lokale fortællinger om Ørslev Kloster
Ørslev Kloster som kan spores tilbage til 1200-tallet, åbner sine døre og byder interesserede indenfor. Se og oplev denne historiske bygning og de mange spændende fortællinger som er gemt i murene, og som afspejler mange aspekter af Danmarks historie gennem tiden.

Ørslev Kloster er under restaurering, så der vil også være fortællinger om alt det, der foregår i denne forbindelse og om de nye historier, der dukker op.

Inkluderet i prisen:
- Rundvisning og fortælling
- Forfriskning

Praktisk information

Mødested: Ørslev Kloster, Hejlskovvej 15, 7840 Højslev

Kontaktinformation: Du finder kontaktinformation på udbyderen af denne oplevelse i boksen på denne side. Kontaktinformationerne vil også fremgå af din billet, når du har købt din oplevelse.

Spørgsmål til oplevelsen, mødested, praktisk information, eventuel ændringer/annullering bedes henvendes direkte til udbyderen.
17
jun
Sundsørevej, Thise, 7870 Roslev
Teatret FIGARO laver topunderholdning i THISE FORSAMLINGSHUS! :-) 

Her bydes på en humoristisk, musikalsk, underfundig og eftertænksom aften i cabarettens og Storms P’s tegn.
I samspil med pianisten Allan Dahl Hansen fører sanger og skuespiller Hans Dueholm publikum ind i Storm P’s forunderlige verden.

Evergreens som Carl Altrups ”Åh Louise”og Chaplins ”Smile” fletter sig ind i Storm P’s egne tekster, fluer og monologer og fortæller historien om vores store humorist, tegner og maler.

Entré: 50 kr. (betales via mobile pay eller i døren)
Tilmelding er nødvendig, da der er begrænsning på cirka 50 pladser - sms til Knud Gert Andersen tlf. 3
011 9946
17
jun
Frejasvej 23, 7500 Holstebro
Program for aftenen på Skive Theater torsdag 17. juni:

Kl. 19.30 – 20.20   Verdenspremiere på Skive Theater  Tango teater koncertforestilling – EPHEMERA - med Los Guardiola/Tango Teatro fra Paris af danserne og skuespilparret Giorgia Marchiori og Marcelo Guardiola med nykomponeret musik af pianisten og komponisten Pablo Murgier og med Simone Tolomeo på bandoneon.

Kl.  20.15 – 20.40   Pause – Cafeen er åben i foyeren på Skive Theater

Kl.  20.40 -  21.25   Klassisk tango-koncert og teater- og danse-forestilling af tango-orkester LOS MILONGUITAS TRIO og TANGO TEATRO fra Paris. Med pianist/komponist Pablo Murgier, Simone Tolomeo på bandoneon og Romain Lecuyer på kontrabas med gæste-solist-musiker violin-virtuos Roberto Sarno (DK/Italien – bosat i DK) og med tango-teater-forestillingsindslag af Los Guardiola / Tango Teatro fra Paris af Giorgia Marchiori og Marcelo Guardiola med en yndefuld ballet og tango indslag og en ny-opførsel/indslag over en af H. C. Andersens berømte eventyr og øvrige indslag fra deres repertoire – La Commedia del Tango akkompagneret af tangoorkestret. 

Giorgia Marchiori er både balletdanser – tangodanser og skuespiller og Marcelo Guardiola tango-danser og skuespiller fra Tango Teatro.

Der er en gættekonkurrence om hvad eventyret af H.C. Andersen hedder – og præmien for at gætte titlen på eventyret gives der gratis-tango-undervisning for alle par hos Tango MidtVest med 2 gratis lektioner. Svaret mailes til svenning@tangomidtvest.dk eller sms tlf. 2127 3842. Tidspunkter for disse lektioner oplyses senere efter svarmodtagelse.

Før forestillingen tilbydes gratis tango-workshops
for begyndere for par for et begrænset antal par for dem som har lyst til at prøve at lære at danse argentinsk tango (der sker ikke dansepartner-bytning under workshop).

17.00 – 17.45   workshop/intro for begyndere for par – I foyeren - Skive Theater – (Svenning og Eva underviser)
18.30 – 19.15   workshop/intro for begyndere for par – i  Ffyeren - Skive Theater – (Svenning og Eva underviser)

Ønsker man at deltage i en workshop – tilmeld dig til svenning@tangomidtvest.dk eller sms til tlf. 2127 3842

Skive Theaters cafe er åben.

Gyldigt coronapas vises for adgang til Skive Theater. Under selve workshoppen er det ikke et krav der benyttes mundbind, men man er selvfølgelig velkommen til det.  

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Tango MidtVest – Skive og omegns Teaterkreds og Skive Theater og støttet af Kulturelt Samråd.18
jun
Reberbanen 19,
Kirkerummet kan noget særligt. Det kan stemme vores sind til både fest, sorg og eftertænksomhed. I kulturugen byder Skive Kirke velkommen til morgenandagter kl. 9.00 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Andagterne varer cirka 20 minutter. Kom og byd dagen velkommen med musik, stilhed og tid til eftertanke.
18
jun
Jenlevej 6 - 7870 Roslev, 7870 Roslev, Skive
De Danske Digterruter – Digterruten på Jenle 

Den nationale og officielle indvielse af De Danske Digterruter i Danmark. Herunder Jeppe Aakjærs digterrute på Jenle. Jeppe Aakjærs digterrute på Jenle er en del af det nationale kulturprojekt ”De Danske Digterruter”. De Danske Digterruter præsenterer mere end 20 ruter rundt omkring i Danmark. Med De Danske Digterruter skal folk ud i naturen og ind i litteraturen.
Fredag den 18. juni kl. 11.00 vil der være en kort præsentation af digterruten på Jenle, og alle er velkommen. Præsentationen vil foregå i Laden, hvorfra der også er indgang. Digterruten på Jenle vil være åben for besøgende hele året, og der er gratis adgang. Besøgende skal huske deres SMART phone, et sæt hovedtelefoner, samt fornuftigt fodtøj der er afpasset årstiden. Hvis man ikke har mulighed for at besøge Jenle, kan man lytte til alle digterrutens lydposter via Jenles hjemmeside.
18
jun
Lasse Popp - ølprosa på Potten Øl og prosa der går hånd i hånd og sender tankerne ud på en refleksion, og måske en enkelt forfriskning eller kop kaffe. Arrangementet foregår i tidsrummet kl. 11.00-12.00, med oplæsninger af den lokale multikunstner Lasse Popp, der selv vælger de tekster, han synes er mest interessante. Oplæsninger varer ca. 5-7 minutter, og der vil være 3 ialt over én time. Begrænset antal pladser, og maks 25 personer ad gangen. Der kan ikke bestilles billetter, så det er først-til-mølle-princippet. Sted: Potten (gratis adgang)
18
jun
Adelgade, 7800 Skive, Danmark
Christian Mejdahl – fortællinger fra Limfjorden Christian Mejdahl er én af flere bidragsydere til bogen ”Limfjorden”. Christian Mejdahl vil sammen med Lotte Kirkeby (der præsenteres kl. 15.30) tage udgangspunkt i livet omkring Limfjorden og hvordan fjorden har været med til at forme liv og aktivitet gennem tiden.  Bogen ”Limfjorden” tager læseren med fra de vindblæste bredninger nær Vesterhavet, gennem det betagende, bakkede istidslandskab med stille fjorde og vige, ø-perler og købstæder - til smeltediglen Aalborg, hvor gammel industri og arbejderklasse møder moderne turisme og storbystemning. Christian Mejdahl er en dansk politiker, der repræsenterede Venstre i folketinget fra 1987 – 2007. Fra 2003 til 2007 var han Folketingets formand.Sted: Gården bag ved Bogladen i Adelgade (gratis adgang)
18
jun
Østergade 25, 7800 Skive
Trænger du til vind i håret, smil i mundvigen og gang i gåtøjet - så gå med os!

Med største fornøjelse inviterer Skive Bibliotek dig med på en lokal gåtur i Skives skønne bynære natur. Undervejs kan du nyde en guidet oplæsning af en fængslende og interessant novelle. Selve oplæsningen står en af vores dygtige og garvede formidlere for, hvorefter vi alle sammen får en spændende fælles snak om det vi læser. Der kræves ingen forudsætninger for at kunne deltage - det eneste man skal være parat til, er at lytte og tale om det man hører og oplever undervejs.

Gåturen starter og slutter ved biblioteket og varer ca. 1 ½ -2 timer. Du skal selv medbringe lidt væske til turen, så sørger vi for at pakke det litterære indslag. Måske gåturen kan få dig til at se dine vante omgivelser med nye øjne. Gå med for motionens, fornøjelsens og ikke mindst litteraturens skyld. Når vi lander hjemme på biblioteket giver vi naturligvis en god varm kop kaffe eller te til at runde turen af med, ligesom du får dagens tekst med hjem.

Det er gratis at deltage, men husk tilmelding på biblioteket eller på vores hjemmeside senest dagen før, da der er begrænsede pladser. I tilfælde af silende regnvejr laver vi en hyggelig fælleslæsning på biblioteket i stedet.


Vi glæder os til at gå tur – sammen! Deltagerne mødes lige udenfor indgangen.
18
jun
Rasmus Kiilerich Kragh - Egotrip Forfatterinterview og samtale med Rasmus Kiilerich Kragh. Rasmus er født i Skive, og i 2019 formåede han som den første dansker at bestige verdens højeste bjerg Mount Everest uden ilt. Denne ubeskrivelige store bedrift kom ikke uden store personlige investeringer og afsavn, hvilket resulterede i, at Rasmus – da han kom hjem - måtte i gang med at bestige endnu et bjerg. Denne gang inde i ham selv.  Rasmus har skrevet bogen ”Egotrip”, der beskriver hans præstation med at bestige Mount Everest – men bogskrivningsprocessen viste sig også at være en metode hvor Rasmus kunne finde ind til sig selv igen. Alt dette skal vi høre mere om på Bogens Dag, hvor Rasmus præsenterer sin bog ”Egotrip” og vi høre mere om hvad det betød for ham at skrive bogen. Sted: Skive Bibliotek, voksenbiblioteket 2. sal (gratis adgang)
18
jun
Charlotte Berwald – Min kat er en seriemorder! Charlotte Berwald – og Min kat er en seriemorder, er Charlottes seneste bog, der handler om en kat – der i drengens Nicklas fantasi (eller virkelighed?) – vil ham det ondt. Faktisk vil katten (der hedder Miki) Nicklas til livs, hvilket en lettere traumatiseret dreng forsøger at kommunikere overfor sine forældre og bedsteforældre – der, naturligvis, ingenting forstår! En sjov og finurlig rejse med Nicklas og katten Miki, som du kan høre meget mere om på Bogens Dag. Charlotte Berwald har tidligere udgivet ungdomsromanen Blodsøstre 2013, Dukkehuset 2015, Valkyrien 2016, Storhed og fald 2018 samt Ponyakademiet 2018.  

Sted: Bog & Ide kl. 15.00, i Søndercentret. (gratis adgang)
18
jun
Adelgade, 7800 Skive, Danmark
Lotte Kirkeby – fortællinger fra Limfjorden Lotte Kirkeby, fra Skive, debuterede i 2016 med novellesamlingen Jubilæum. De nærmeste (2019) er hendes første roman. Hun har tidligere været forlagsredaktør på Gyldendal og har siden 2007 arbejdet som selvstændig journalist, redaktør, oversætter og anmelder. Lotte Kirkeby er én af mange bidragsydere til bogen ”Limfjorden”. Vi tager udgangspunkt i hendes bidrag til bogen og hvad Lottes forhold er til Limfjorden. Vi vil også komme omkring hendes forfatterskab generelt. Sted: Gården bag ved Bogladen i Adelgade (gratis adgang)
18
jun
Frederiksgade 7C, 7800 Skive, Danmark - Skive
Vi skal lege og eksperimentere med garn på alle mulige måder. En kæmpe bunke garn fra RITO.dk er til jeres rådighed helt gratis.

Der vil være forslag til at lave små sjove garn projekter – hækle, strikke, væve, vikle osv. Det allerbedste vil være, at vi alle i fællesskab skaber nye påfund og fantastiske eksperimenter.

Vi glæder os til at være i et fællesskab sammen med jer til mange hyggelige kreative timer over en god kop kaffe.
Kig forbi og lav noget sjov og skabende med garn.
18
jun
Torvestræde 2A, 7800 Skive, Denmark
Dansegruppen Ignited fra Skive Dans og trommeduoen ArtiMik mødes... Så kom og oplev lækre dance moves og fede rytmer på Rådhustorvet den 18. juni kl. 16
I forbindelse med Skiveegnens Kulturuge og Dansens Dag, har dansegruppen Ignited fra Skive Dans, sagt ja, til at lave et show til den sprit nye ArtiMik single Rebirth.
Dette samarbejde er også et symbol på, hvordan vi kan få glæde af hinanden lokalt.
18
jun
Tenna Vagner – Bytte bytte luder Er man luder hvis det ikke er for penge? Forfatter Tenna Vagner stiller dette spørgsmål i sin nye roman ”Bytte, bytte luder”. Sugardating er et fænomen, der er svært for mange unge involverede at tale om. Samtidig ­fylder det mere og mere i vores ­samfund. ”Bytte bytte luder” er en roman der fiktivt skildrer to pigers forløb, der starter med at bytte drinks for kys, men hvor det gradvist ­bevæger sig længere ind i en verden af sugar­dating. Det tema og dilemma tager Tenna fat i med sin nye bog. Tenna ­Vagner er fra Fly tæt på Skive, og har udgivet flere bøger specielt i fantasy genren under titlen Sandrytteren. Sted: Bog & Ide i Søndercentret (gratis adgang)
19
jun
Hjalmar Kjems Alle 4, 7800 Skive
FÆLLESSKAB: 
Hvad betyder Fællesskab v/ multikunstneren og designeren Søren Vester, Thise Fællessang/Musik, Fælles Kaffe. Vi skal nyde fællesskabet hvor vi lytter, synger og drikker kaffe/te og spiser lidt sødt.  Multikunstneren og designeren Søren Vester vil komme med sit bud på fællesskab og hvad det betyder for den enkelte. 

Arrangementet finder sted

Tidspunkt: Lørdag, den 19. juni  fra 9:45 – 12:00 (rosinen i pølseenden for kulturugen)   

Pris: 125 kr.   

Tilmelding kan ske på AOFs hjemmeside eller du kan ringe på telefon 21132427

mellem 10 – 13 undtagen fredag.
Du kan også sende en mail til: mail aof@aof-skive.dk 

Du skal forudbetale og melde dig til inden arrangementet senest en uge før. 

Det er for alle aldersgrupper.   

Arrangør: AOF Skive   
Læs mere på AOFs hjemmeside og vi glæder os til dit besøg.
19
jun
Østergade 25, 7800 Skive
En fed dag i Hal A for hele familien med bl.a. poetry slam og leg med streetart. Kom og prøv kræfter med Streetsport verdenen. Medbring gerne selv løbehjul, skateboard, rulleskøjter osv.

Kl. 13.00 kan du møde Poetry Slammerne Kaare Olesen og Ronnie Flensborg Iversen. ”Poetry slam er en form for scenekunst, beslægtet med spoken word, hvor de optrædende, kaldet poetry slammere, konkurrerer om at give den bedste mundtlige fremførelse af egne litterære værker”.

Gratis adgang - HUSK: Alle over +18 år skal vise corona-pas ved indgangen.

Arr.: Hal A og Skive Bibliotek
19
jun
Østergårdsvej 1, 7870 Roslev, Danmark - Middelalderborgen Østergaard
Udstilling af middelalderdragter og rundvisninger.

Se udstillingen af middelalderdragter i de gamle rum - fra bondens klæder til adelsfolkenes vidunderlige rober.

Du kan også tage med på en guidet rundvisning og få historier om Østergaard og Krabbeslægten.Tag evt. madkurv og tæppe med til hygge i det grønne.
Billet købes ved ankomst.
Max 20 pers. på guidede rundvisninger.
Det aktuelle forsamlingsforbud overholdes.

Guidet rundvisning:
12. juni kl. 13.00
16. juni kl. 14.00
19. juni kl. 14.00

Pris:
Guidet rundvisning 25 kr. pr. pers. fra 15 år.
Adgangsbillet (Alene rundt på borgen) 20 kr. pr. pers.

Praktiske informationer:
Mødested ved indgangen foran borgen. Ikke egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.

07
aug
-
 
08
aug
Lørdag og søndag 7. og 8. august slår 13 kunsthåndværkere og indehavere af spændende specialiteter i Vestsalling dørene op for publikum.
Se nærmere om hvilke kunstnere og specialfolk på www.spottrupturist.dk hvor man også kan finde den dertil lavede folder med adresser og kortmateriale.
19
aug
Østergade 25, 7800 Skive
Forfatteraften med udgangspunkt i Leif Davidsens roman “Forrædernes børn”, efterfølgeren til den medrivende roman “Djævelen i hullet”, hvor søskendeparret Tor og Laila kommer faretruende tæt på den russiske efterretningstjeneste, mens de jagter sandheden om et mystisk mord i Ringkøbing.

Leif Davidsen, født 1950, er uddannet journalist og en af Danmarks mest populære forfattere. Han har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab, hans romaner er oversat til en lang række sprog.

Foredraget koster 100. kr. inkl. en forfriskning. Køb billet her på siden.

Foregår på 2. sal i glasgangen.


Støttet af Statens Kunstfond
20
aug
Østergade 25, 7800 Skive
Historier og anekdoter fra 40 år med duoen.


Et musikalsk foredrag – med gode grin og lidt alvor – baseret på bogen Lidt Hippie er man vel altid (2014) af journalist Elisabeth Saugmann, som har skrevet om Lasse og Mathilde, deres kollegaer/venner og danmarksbilleder i samtiden. Bogen blev udgivet som optakt til duoens 40 års jubilæumsåret i 2015.

De kommer rundt om duoens opstart, som Tove Ditlevsen var årsag til, fortæller om ”flugten tilbage til Fyn”, om starten på Midtfyns Festival, om solide venskaber, der blev knyttet – suppleret med sange fra samtiden og anekdoter.Foregår i glasgangen på 2. sal

Foredraget koster 125 kr. inkl. en forfriskning. Køb billet her på siden.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
25
aug
Østergade 25, 7800 Skive
Jørgen Skouboe Møller – kendt fra TV programmet NAK OG ÆD holder et underholdende og inspirerende foredrag med overskriften: NAK og ÆD, mens vi venter på at dø.


Arrangør: Ældre Sagen i Skive-Sundsøre-Spøttrup og Skive Bibliotek

25
aug
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark

FOREDRAG MED HELLA JOOF 
– MIT LIV SOM HUN

Kom og oplev Hella Joof´s sprudlende foredrag om hendes liv som hun.

Et foredrag om glæde og sorg. Mænd og kvinder. Barndom, ungdom og voksendom. Moderskab og datterskab. Stille og storm. Lys og mørke. Drømme. Nederlag. Om at ride og falde af hesten, og at komme op på hesten igen. Om at sadle om. Om at flytte på landet. Om succes og fiasko. 

Ses vi? 

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle. 

Følg os på FB: www.facebook.com/MODTIL/ 

Bemærk: Begrænset antal billetter. 
Billetterne er nummererede siddepladser. Billetterne refunderes ikke.

Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.15
08
sep
Østergade 25, 7800 Skive
Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og forelske sig i en kvindelig præst, til sine forældres rædsel. I ”Den, der lever stille” skrev Leonora om at genskabe sig selv fra grunden. I fortsættelsen, ”Hvis vi ikke taler om det”, skriver hun om at blive til som forfatter. Om drømmen, modstanden, overgrebene, nederlagene, håbet, hjælpen og sejren.
10
sep
Jenlevej 6, 7870 Roslev, Danmark
I forestillingen er ’Manden med Leen’ – en galgenhumoristisk charmetrold – dukket op i gården Jenle’s have for at høste Jeppe Aakjær. Inden leen kommer i brug, får Aakjær dog gennemtrumfet, at han må lade sit liv passere revu  – og han synger og fortæller sin egen og dermed også tidens historie.

Jeppe Aakjær er en af vores største forfattere og digtere. I dag er han mest kendt for en række smukke og naturlyriske danske sange som “Jeg bærer med smil min byrde”, “Se dig ud en sommerdag”, “Ole sad på en knold og sang”, “Sneflokke kommer vrimlende”, “Jeg er havren” og mange flere.
21
sep
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
MIKKEL OG DEN KOLDE HVIDE VERDEN
- HELT NYT FOREDRAG FRA FAMILIENS NYE EVENTYR 

På nye eventyr med sne, polarkulde og dyk i iskoldt vand!

Tag med Mikkel Beha på en spændende, underholdende og ikke mindst tankevækkende rejse ud i den ekstreme og smukke nordiske natur!

Mikkel Beha har med sine mange foredrag vakt rejseglæde og eventyrlyst hos tusindvis af danskere. I foråret 2021 kan du helt eksklusivt opleve Mikkel med et spændende foredrag om familiens nye køligere eventyr mod nord.
Mikkel og den hvide verdenDenne aften tager Mikkel os med ud på en rejse op langs Norges kyst, med kurs mod polarisen og øgruppen Svalbard.

I mange år har familien drømt om at sætte kursen mod nord. Efter års forberedelse med at klargøre deres nye ekspeditionsskib, Wallenberg, har de nu igen kastet fortøjningerne, og er taget ud på eventyr. De har sat sig for at sejle så langt mod nord de kan. Derop hvor hvalerne i vintermørket kommer ind for at spise sig fede i sild, hvor efterårets lavtryk viser tænder, og alle i familien bliver sat på prøve, når de skal dykke i iskoldt vand og lære at overleve i Finmarkens ekstreme kuldegrader.

Mikkel vil tage os med på en rejse fra København og ud i vores storslåede nordiske natur, men også derop hvor klimaforandringerne ikke bare er ord i tykke rapporter, men barsk og synlig virkelighed, hvor stigende temperaturer får isen til at smelte og vejret bliver mere og mere ekstremt.

“Mikkel var fantastisk. Hans fortællinger var fængende, rørende, sjove og ikke mindst personlige. Jeg er så glad for, at have været en del af denne skønne aften.” - Maj, tidligere gæst til et af Mikkels Tikko-foredrag.
Nyt TV-program følger Beha-familiens rejse i de nordiske farvande.

Vi er meget begejstrede over at kunne tilbyde vores gæster en unik mulighed for at få indblik i familien Behas rejser mod nord, som også bliver til et helt nyt TV-format i stil med de populære Kurs mod fjerne kyster-programmer. I september 2018 sejlede familien fra Skagen mod Norge og fortøjrede Wallenberg i vestkystens smukke skærgård. Ombord på skibet er Mikkel, Marian, Theis og Ida, Emil, Louise og familiens næsten helt nye lille barnebarn.

Familiens drøm om en rejse mod nord er endelig en realitet, og nu kan du komme med :-)
21
sep
Theaterpladsen 10, 7800 Skive, Danmark - Skive Theater
Efter en helt forrygende aften i sidste sæson, vender satiregruppen Magt tilbage med en gennemgribende satirisk og super musikalsk undersøgelse af, hvad det danske folk egentlig vil have?

De seks talentfulde performere lagde huset ned med showet “Det store fede gennembrud” og høstede også en anmeldelse i Herning Folkeblad med seks stjerner. Nu er de klar med deres næste forestilling.

Her undersøger de, hvad det danske folk egentlig vil have? For hvem ved; måske er det i virkeligheden bare MAGT de alle sammen gerne vil have mere af?
25
sep
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
MICHÈLES MEET’N’GREET – PETER INGEMANN
Mød Peter Ingemann i det forrygende talkshow Michèles Meet’n’Greet med journalist og TV vært Michèle Bellaiche som vært. 

Det er nu muligt at sikre sig billetter til en sjældent udbudt aften i selskab med en af landets største og mest folkekære TV-personligheder; Peter Ingemann! 

I en åbenhjertig, direkte og hudløst ærlig scenesamtale tilrettelagt af den erfarne TV-kollega Michèle Bellaiche vil publikum komme helt tæt på mennesket bag navnet Peter Ingemann. Hans barske opvækst, hans karriere, der begyndte på en lille lokal radiostation i Silkeborg, hans foragt for snobbede og selvhøjtidelige mennesker og hans store fascination af verdenshistorien - og ikke mindst "de dumme svin"! 

Peter Ingemann behøver næppe nærmere præsentation! Han er gentagne gange blevet kåret som landets bedste mandlige underholdningsvært – med flere succesfulde programserier på samvittigheden – heriblandt ”Størst”, ”Ingemann og besættelsen” og selvfølgelig de populære og efterhånden legendariske knallert-programmer rundt i landet. Udover en allerede omfattende TV-karriere har Peter Ingemann udgivet to meget personlige, selvbiografiske bøger – ”Ingemanns land – Et familiedrama” og ”Elsk afgrunden”, der begge tager et nødvendigt opgør med familie og fortid. 

Der er både sjov og alvor på en aften, der bliver krydret med hylende morsomme anekdoter og historier. Det bliver en stor aften – måske endda DEN STØRSTE… 

Peter Ingemann glæder sig til at komme i dialog med publikum og besvare spørgsmål, og som en fast tradition hos Michèles Meet’n’Greet udloddes der præmier til aftenens bedste spørgsmål…!
29
sep
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
SANNE SØNDERGAARD I NYT FLYVENDE FANTASTISK SHOW; SELVSÆR
 - Alle hepper på selvværd. Men man skal faktisk være ret sær for at have selvværd, siger Sanne Søndergaard. 

Det er omdrejningspunktet i Sanne Søndergaards nye show Selvsær, der har premiere på Bremen Teater 28. januar 2021. Showet tager derefter på turné og kan opleves på teatre og spillesteder i hele landet frem til marts. 

I showet værdsætter Sanne Søndergaard for alvor sit eget selv – i sin velkendte, satiriske og systemkritiske stil. Og hun undersøger, om der er noget at lære af de sære. 

- Når man kender sit eget værd, går man ikke ukritisk med på det, alle andre er enige om. Dét er sådan, man bliver Rosa Parks eller Greta Thunberg. Eller til en, der mener, at jorden er flad, griner Sanne. 

Showet er derfor også en optrævling af alt det ævl, der fortæller os, at vi konstant skal optimere os selv for at være gode nok. 

- Vil skal arbejde 40 timer om ugen, være nærværende partnere, bevidstgjorte forældre, lyttende venner, have sunde (læs: tynde) kroppe, og desuden også meditere, løbe maraton, følge med i verdens begivenheder, spise kål, powernappe og lære at sige nej og pyt og… og… 

Selvsær er et flying comedy-show - Sanne Søndergaards helt egen genreopfindelse. - Flying comedy er woke humor, siger hun: - Det handler om at forstå sig selv, andre og systemerne bedre. Jeg gør kun grin med de stærke og de magtfulde. Og dét er ret provokerende i dagens Danmark. Du kan også skrive, at det er identitetspolitisk humor, for så er vi sikre på, at Berlingske kommer til at hade det, og når Berlingske hader noget, så skriver de virkeligt meget om det.

Vinterbader og bonusmor Sanne Søndergaard er én af Danmarks skarpeste samfundsrevsere. Hun laver komik med indhold og foredrag med humor. Selvsær følger i kølvandet på en række succesfulde shows, der alle kredser om emner som kønsroller, sociale koder og feministiske forundringer. Hendes seneste show Kontroltaber fra 2019 spillede for udsolgte sale over hele landet. Sanne Søndergaard har desuden skrevet fem bøger. Hendes nyeste ungdomsroman, ‘Se mig’, udkommer i foråret 2020 på Gyldendal. Privat er Sanne Søndergaard lige blevet 40, hun bor nord for Århus med Jonas hver uge og hans to børn hver anden uge. Hun er vinterbader og læsehest, og hun prutter af kål...
30
sep
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Henning Mankell, Miles Davis, en skrothandler, en chauffør med en gammel Volvo, fire jazzmusikere og en skuespiller. Umiddelbart en mærkelig konstruktion. Men der er en mening.

Henning Mankell var den verdensberømte forfatter til Wallanderbøgerne og han elskede Miles Davis ́ musik. Skrothandleren Steiner fortæller historien om chaufføren fra Molde i Norge – Svein Åge, der kører Miles rundt til koncerter i hele Europa. Og de fire jazzmusikere og skuespilleren folder det hele ud på scenen.
06
okt
Østergade 25, 7800 Skive
“Når jeg bli’r gammel, så vil jeg gerne på Stauning Friplejehjem”, sådan lyder kommentarerne fra flere på Facebook, når de læser om de små dryp fra hverdagslivet, der lægges op på siden.

Dét er kommentarer, der står i stor kontrast til den skræmmende fremstilling, vi ellers møder i medierne om vores plejehjem herhjemme.

Foredraget koster 50 kr. inkl. en forfriskning. Køb billet her på siden eller ved indgangen efter først til mølle princippet.

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
22
okt
Theaterpladsen 10, 7800 Skive, Danmark
Thomas Warberg: Et Storslået Menneske


Thomas Warberg italesætter den omsiggribende selvretfærdighed i sit nye stand-up show ”Et storslået Menneske.” 

“I gamle dage satte man sig foran fjernsynet med popcorn, i dag sætter man sig klar ved sit tastatur”, som Thomas Warberg udtrykker det. “For alle har en holdning til alt og mener både at de har ret, og ret til at udbrede den. Men sandheden er, at når mange af os ikke ved præcis hvilken farve blå himlen har, burde vi måske være lidt mere tilbageholdende med at kommentere på alt” 

Dette er omdrejningspunktet for det nye show, hvor Warberg med eksempler fra hverdagen italesætter den omsiggribende selvretfærdighed. Og som i hans tidligere shows, sker det naturligvis i et forrygende mix af skarpe oneliners og rablende sjove historier udsat for sønderjysk lune, tempo og eminent timing.
26
okt
Ringvej 24, 7870 Roslev, Danmark
Nu har du mulighed for at opleve Søren Ryges unikke væsen og særlige evne til at fortælle om både stort og småt, når han holder foredraget ”Det handler om mennesker”. Glæd dig til en aften, hvor du med garanti bliver draget af Søren Ryges mange interessante, rolige og reflekterede fortællinger.

Om Søren Ryge :
I mere end 40 år har Søren Ryge Petersen lavet TV for hele den danske befolkning. Han har lavet flere 100 programmer, der er blevet genudsendt utallige gange. Den store opbakning til programmerne skyldes til dels, at Søren Ryge er en fænomenal historiefortæller – han formår - gang på gang – aften efter aften - at fastholde os foran skærmen, hvor han fortæller om emner som haven, landskaber i Norden og ikke mindst mennesker. Søren Ryge har en unik evne til at tale i øjenhøjde med sit publikum – han taler nemlig hverken op eller ned til folk.
Foredrag: Det handler om mennesker

Omdrejningspunktet for en stor del af Søren Ryges programmer har været haven. Dog har mange programmer også fokuseret på mennesker – portrætter af helt almindelige mennesker med ualmindelige historier. Vi har stiftet bekendtskab med Anders og Julius, Bette Anna, Den røde smed, Gudrun og Valborg, Oldfruen på Trudsholm og mange andre. Glæd dig til at opleve Søren Ryges unikke væsen og særlige evne til at fortælle om stort og småt på rolig, rytmisk, artikuleret og velformuleret vis. Søren Ryge formidler forundring og vækker følelser. Søren Ryge viser os, at kommunikation sker mellem mennesker.

Program
Lad dig inspirere af den folkekære historiefortæller Søren Ryge, når han holder foredraget ”Det handler om mennesker”. Til foredraget vil Søren Ryge dykke ned i store og små fortællinger om mennesker heriblandt mennesker vi tidligere har stiftet bekendtskab med gennem nogle af hans utallige programmer på TV. Glæd dig til at opleve Søren Ryges sproglige bevidsthed, når han vælger sine ord med omhu og fanger os – gennem sine hovedhistorier og afstikkere til forskellige associationer. Det bliver med garanti en hyggelig, indsigtsfuld og fascinerende aften. Foredraget er opdelt i 2 x 45 minutter, hvor der vil være en mindre pause ind mellem de to dele.

30
okt
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
Mads & A-holdet LIVE


Mads & A-holdet rykker ud på landets store scener for at knuse dine dilemmaer. Mads Steffensen udvælger den bedste trup, det ægte A-hold, og på scenen bliver dilemmaerne belyst fra alle tænkelige og utænkelige sider. 

Det er direkte, ærligt og sjovt for A-holdet lægger ikke fingre imellem, når de skyder med skarpt og deler ud af egen livserfaring. Du har også en enestående mulighed for at få taget dit dilemma op live på scenen - intet er for småt intet er for stort, og vi tør godt at love, at det bliver aldeles fremragende.
10
nov
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
OBS: Flyttet fra den 7. oktober 2020 til den 10. november 2021 grundet Covid-19.
Men’s Room består af to af Danmarks mest produktive komikere: Thomas Hartmann og Torben Chris.

Igennem de tre første shows med Men’s Room har man kunnet opleve de to komikere vende og dreje den lille forskel - som faktisk ikke er i ental, og sjældent lille. Der er, nu som før, ingenlunde tale om de store, tunge ligestillingsemner, men derimod bare jokes! Jokes om de hverdagsproblematikker, vi alle kan genkende, og som vi er bedst tjent med blot at grine af. De er her for at blive.

Det hele er naturligvis en stærkt subjektiv version, set fra den efterhånden knapt så moderne mands synsvinkel, men man skal ikke tro, at showet kun er for mænd. Faktisk har man, igennem de tre første shows, kunnet opleve det hidtil mest kønsneutrale tiltag i dansk kultur, hvis man har skuet ud over publikum. Dette skyldes nok i høj grad Chris’ og Hartmanns ironiske distance til emnet, og deres evne til at lade kærligheden til det modsatte køn (og de iboende sære vaner) skinne igennem. Én af de tilbagemeldinger, de ofte har fået er, at “Men’s Room” er bedre end parterapi. Par kan se det sammen, og derved få taget hul på nogle samtaler, og nok så vigtigt… grine sammen.

De fire shows kan sagtens ses uafhængigt, men ser man dem alle, vil man samtidig få indblik i den udvikling, der undervejs har været i de to komikeres privatliv. Fra at have været to ungkarle - i faste forhold, men ugifte - er de begge i mellemtiden blevet gift og er sammenlagt indehavere af to huse på veje med stillebump, to stationcars, to børn og en hund. Dette bevidner naturligvis, at livet med kvinderne slet ikke er så slemt - men morsomt er det stadig!
12
nov
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
DET' SJOVT
 Vi glæder os til at byde Christian Fuhlendorff velkommen i KCL. Læs hvad Fuhlendorff selv siger om showet herunder:
Mit nye show hedder “Det sjovt!”. Fordi det er det, det er - Sjovt!
Den røde tråd er klippet over og budskab og den påklistrede moral er droppet, for at få plads til endnu mere sjov. Mellem os, det er faktisk meget lettere at finde på en rød tråd og alt det der pjat, end det er at skrive en god joke.
Det er derfor så mange af os gør det - og anmelderne lader ikke til at opdage noget. Men ikke denne gang! Lad os ikke bruge så meget spalteplads på, hvem jeg er. Jeg har lavet tv, radio og podcast, men det er nok som stand-up komiker, de fleste kender mig, eller burde kende mig. Det er i hvert fald her, jeg føler mig mest hjemme. Og hvis du ikke ved, hvem jeg er, hvad er så chancen for, at du gider gå ind og se det her show alligevel?
Plakaten ligner jo for fanden en komedie fra 90’erne. Hvilket det ikke er - Jeg synes bare, det er sjovt! Hver aften skal være unik. Jeg kommer ikke bare til at stå og lire et manus af, for så kan I sgu lige så godt vente til showet kommer på tv. Selvfølgelig er jeg velforberedt, har gennemøvet materialet og har ikke gjort brug af tekstforfattere. Jeg vil bare gerne tilbage til udgangspunktet - én person og én mikrofon - gribe aftenen og bare smadre salen! Nul revy-sange, nul udklædning og ingen kæmpe scenografi. Og for guds skyld ingen for-producerede tv-klip! Jeg vil tilbage til det, der gjorde, at jeg forelskede mig i genren for 20 år siden.
Hvad kan jeg ellers fortælle om showet?Altså, jeg er jo kendt for at være personlig og hudløs ærlig, selvom jeg selvfølgelig krydrer det med lidt Fuhlendorff. Alt jeg siger om min kone, er til gengæld 100 procent rigtigt. Folk må sgu også godt blive lidt stødt. Os, der kan lide at blive skubbet lidt til, skal også ha’ komik, og tro mig, der bliver lavet nok af alt det andet, der ikke skubber til en skid.
På den anden side skal det heller ikke være sådan noget holdnings-komik, hvor folk sidder og klapper, fordi de bliver bekræftet i deres ihhh så korrekte meninger.
Prøv og hør, jeg er fra Amager og har en lunken 10. klasses eksamen - hvad fanden ved jeg om noget? For mig er verden én stor joke og jeg vælger at grine af den for at overleve, for hvis jeg skulle tage det hele seriøst, så kunne jeg lige så godt skyde hovedet af mig selv.
Pis, det lød næsten som et budskab! “Ikke at have et budskab, er også et budskab”. Fuck off!
17
nov
Theaterpladsen 10, 7800 Skive, Danmark
KOMIKEREN GEO TAGER PÅ DANMARKSTURNÉ I 2021 OM LIVET SOM SØN AF EN PSYKOPAT  


Geo tager sin succesfulde podcast "Kan Man Tilgive en Psykopat" et skridt videre, når han i 2021 drager på turné med sit nye one-man show "Søn af en Psykopat", hvor den jyske komiker med et humoristisk tvist endnu engang vender tabubelagte emner.
Hvordan er det at være barn af en psykopat? Hvordan handler en psykopat? De spørgsmål svarer Geo på humoristisk vis ved at fortælle om sine egne erfaringer med en psykopatisk far.

Søn af en Psykopat er en vanvittig tragisk - og ikke mindst komisk - beretning om Geos forhold til sin psykopatiske far. Historierne i showet er lige så morsomme, som de er ekstreme og tankevækkende. Når man hører dem, er man ikke i tvivl om, at Geos far var psykopat.

Showet er bogstaveligt talt skrevet i blod og tårer, og på vildeste humoristiske vis jonglerer Geo med disse skrøbelige og tabuiserede oplevelser, som tegnede de første 40 år af hans liv.

”Et monster som min far findes derude i så mange afskygninger. Jeg overvandt monsteret i mit liv og lærte at spotte en psykopat på den hårde måde. Og nu hvor det hele er på den anden side, fremstår mange af oplevelserne som psyko-sjove og er så utrolig befriende at grine af.”

Den erfarne komiker har været med i et hav af tv-produktioner, podcasts og radioprogrammer, siden han startede sin karriere i 1996. Geo er desuden foredragsholder og forfatter af to bøger Hva’ Så Nu (2015) og Ikk’ For Sjov (2018). Han har leveret stærke comedy-shows siden 2002, hvor han b.la. optrådte med stand-up showet Den ægte vare, og har siden lavet Geo’s Garage (2006), Mit Indre Dyr (2009), Kemo og Comedy (2014) og Hva’ så nu (2018) med Thomas Skov.

Mere nyt fra skiveportalen

Michael Falch og X-factor-finalist i smuk duet

To generationer af sangere krydsede hinandens vej, da 17-årige Nikoline fra X-Factor kom forbi koncerten med Michael Falch i Kulturcentret lørdag aften

Foto: Steen Don

Det blev en sommeraften af de ganske særlige, da Michael Falch gæstede koncertsalen i Kulturcenter Skive som en del af en velspillende og poetisk sommerkvartet sammen med guitaristen Lars Skjærbæk, sangerinden og solisten i eget navn Signe Svendsen og den norske cellist Live Johansson.

Særlig, fordi det er som alle ens yndlingssange lige fra åbningsnummeret »Nye tider« til »De vildeste fugle« aldrig har lydt mere forrygende end i dette akustiske arrangement med cello og guitarer tilsat et drys poesi.

Særlig, fordi sangene nu igen kunne komme med ud live på scenen efter måneders nedlukning.

Nuvel, enkelte blandt de cirka 325 publikummer havde måske håbet på mere larm, trommesoloer og de gode gamle, som der flere gange blev råbt efter fra salen. Men bare rolig: gutterne i Malurt var jo gået i træning, havde smidt masser af kilo til den store genforenings-tour i 2020 – og billetterne hjemme på opslagstavlen indløses i 2022, og så bliver der med garanti både rock og råb, larm og luftguitar.

Nu, den her lune sommeraften den første weekend i juni som ellers lokalt i årevis har været sat af til Skive Festival, havde det ikke været for den forbistrede virus, var det helt perfekt med en mere melankolsk og poetisk tilgang fra »Den rustent-poetiske honningbløde sommerkvartet« som Michael Falch selv kaldte det. Og de store 80’er-hit »Superlove« og »Mød mig i mørket« fungerer absolut også i en ikke helt så hårdtslående udgave – særligt når musikerne er så kompetente som her…

Læs hele anmeldelsen på dette link – eller i Skive Folkeblad den 7. juni 2021

To gange Rockmama i KCS

De to mest populære og afholdte sangerinder i hele kongeriget, Anne Linnet og Sanne Salomonsen, trak cirka 300 publikummer til en dobbeltkoncert i KulturCenter Skive fredag aften.

Det må siges at være lidt af en genistreg at koble de to rockmamas sammen på én aften, for arrangementet talte i særdeleshed til en imponerende velrepræsenteret målgruppe bestående af berusede, midaldrende veninder, der øjensynligt var taget til koncerten som led i en »hygge-tøsetur«.

Der var dog også kvinder, som ikke fulgtes med ligesindede veninder, og de havde hver i sær medbragt en mandlig ledsager i ternet, kortærmet skjote, som kunne få lov at sidde med korslagte arme under de to koncerter, der strakte sig over tre timer.

Selvom de to hovednavne har en rig fortid i den danske musikhistorie sammen, så blev der ingen spontan gæsteoptræden i hinandens scenshow, på trods af at de begge havde sange på repertoiret, som de har skabt i fællesskab.

I stedet fik publikum to unikke og uafhængige koncertoplevelser på én aften, som var så forskellige, at det er umuligt ikke at sammenligne de to shows med hinanden i denne anmeldelse…

Læs hele anmeldelsen via dette link, eller i Skive Folkeblad den 7/6 2021.

Museum Salling vil forny Spøttrup Borg og Fur Museum

Foto: Steen Don

 
Strategiplanen for Museum Salling er færdigudviklet og godkendt af bestyrelsen. Det er museumchef Per Lunde Lauridsen, som har skrevet den nye strategi på baggrund af inviduelle samtaler, han har haft med hver enkelt af de omkring 40 fastansatte medarbejdere på museets afdelinger.
– Jeg har lavet to timer lange interviews med dem alle, for det er vigtigt for mig, at alle er med og kan se sig selv i den her plan, forklarer Per Lunde Lauridsen.
Strategien indleder med nogle ganske konkrete mål for, hvad museet skal nå at gennemføre fra nu og inden planens udløb i 2025.
Eksempelvis skal Spøttrup Borg være »blandt Danmarks mest anerkendte og attraktive borg-oplevelser, hvor 1500-tallets danmarkshistorie er begribelig og håndgribelig for 45.000 gæster årligt«, inden 2025.
– Borgen har jo nogle fantastiske bygninger og områder, men de gamle værelser står bare tomme. Det er begrænset, hvor meget vi rent faktisk kan lave om i borgen, men ved hjælp af nye teknologier kan man måske lave nye læringsoplevelser, fortæller Per Lunde Lauridsen og henviser blandt andet til en idé om, at besøgende gæster måske skal være i stand til selv at indrette borgen ved brug af »augmented reality«, hvor møbleringen vil finde sted gennem smartphone-kameraer.
– Ved at skabe en stor attraktion er det vores håb at bidrage til den positive udvikling i området omkring Rødding. Med flere besøgende på borgen kan man skabe nye arbejdspladser indenfor turismen, forklarer Per Lunde Lauridsen.

Fur på verdensarvlisten

Det er også Museum Sallings ambitiøse mål, at moler-landskaberne på Fur bliver udpeget som verdensarv på UNESCOs liste. Det sker i samarbejde med Morsø Kommune, der også har et fossil- og molermuseum.
– Vi vil hellere have høje ambitioner end at sætte målene for lavt. Samarbejdet med Morsø er en af de eneste kulturelle samarbejder på tværs af regioner, og sammen skal vi hele tiden holde gryden i kog med henblik på at blive optaget på verdensarvlisten, siger Per Lunde Lauridsen.
Derudover skal Fur Museum årligt modtage mellem 30.000 og 40.000 gæster, der skal blive klogere på landskabet og de natur- og kulturoplevelser, der kan findes på Fur.
– Vi er allerede nået i mål med en ny tilbygning til museet på Fur, men der skal også arbejdes på at etablere et formidlingscenter tættere på molerlandskabet, forklarer Per Lunde Lauridsen.

Andre initiativer

Også på Skive Museum vil der ske ting og sager i de kommende år. Der er blandt andet tale om at sætte fokus på erhvervslivets kreative lokalhistorier, hvor der vil være udstillinger med interiør- og møbeldesign. Det er desuden lykkedes for museet at få en Ph.d-studerende tilknyttet Skive Museum, som skal være med til at overveje nye udstillinger og nye måder at anvende de tilgængelige kvadratmeter på en klog måde.
Glyngøre Kulturstation skal danne rammer for et museum og lokalhistorisk arkiv, der står for skiftende natur- og kulturhistoriske udstillinger, aktiviteter og arrangementer i samarbejde med lokalområdets attraktioner og foreninger.
Derfor skal fysiske faciliteter på museet leve op til fremtidens udstillingsaktiviteter, inden strategiens udløb i 2025.

Bogens Dag i Skive

 SE ALLE BOGENS DAG-ARRANGEMENTERNE I KULTURUGEN DEN 18. JUNI >>>

 

Bøger er ikke et tungt og støvet fortidslevn, som uddør i lyset af moderne formidlingsmetoder. Tværtimod. Det skrevne ord er vigtigt og relevant, også i dag, mener initiativtageren til Bogens Dag i Skive.

Der var næsten 40.000 mennesker til Bogforum i Bella Center i 2019. En sand vrimmel af mennesker fra alle landets afkroge. Én af dem var Bodil Jacobsen. Hun stod dér sammen med andre ildsjæle fra Aakjærselskabet og funderede over, hvorfor denne Roskilde Festival for bøger lå lige netop her. I hovedstadens hjerte, når den vel lige så godt kunne høre hjemme I en af litteraturens jyske højborge?

”Jeg oplevede, at vores hjørne af Danmark var meget rigt repræsenteret med både forfattere, litteraturnetværk, foreninger og selskaber fra Skive og Salling. Litteratur og skrivekunsten i det hele taget er faktisk meget markant her på egnen – og en stor del af den kulturelle selvforståelse”, fortæller Bodil Jacobsen og uddyber:

”Vi har Nordeuropas største litteraturselskab. Vi har en fantastisk boglade og et meget aktivt bibliotek. Vi har butikker der sælger bøger, nye bøger, gamle bøger, og vi har et utal af litteraturklubber- og foreninger, en stærk højskole, adskillige succesfulde forfattere og et lokalt forfatternetværk – og nogle dygtige musikere, som også arbejder med lyrik og litteratur i deres sange. Ja, vi har endda ægte bogtrykkere i nabolaget, og det er der efterhånden ikke mange steder, som kan prale af”.

Et vigtigt projekt
At Skiveegnen gør sig bemærket i litteraturens verden vil mange nok bare nøjes med at konstatere – og gå videre ud i tilværelsen. Men ikke Bodil Jacobsen:

”Jeg så et potentiale og tænkte, at nogen burde samle det under én hat, for det giver bedre mulighed for at løfte det til noget større”, siger hun, og tilføjer med et glimt i øjet, at da denne ”nogen” ikke dumpede ned fra himlen og meldte sig, tog hun selv affære.

Og det gik hurtigt.

Snart var et idéudvalg nedsat, og Støtteforeningen Bogens Dag var en realitet. Selvom Bodil Jacobsen stod temmelig alene ved roret, flankeret af et par gode venner og kollegaer fra Aakjærselskabet, betød det dog hverken søvnløse nætter eller spekulationer over, hvordan den slags påhit kan organiseres og udføres. Bodil Jacobsen har nemlig allerede en nyttig portion erfaring i bagagen, da hun blandt andet har været med til at arrangere jazzfestival i København i ti år, er aktivt medlem af Aakjærselskabet – og desuden arbejder som projektkoordinator på Jenle i forbindelse med Skive Kommunes overtagelse af kunsterhjemmet.

”Det er det, jeg brænder for – at skabe events,
koordinere og afvikle dem, og hvis man brænder for det, kan mange ting lade sig gøre”, siger Bodil Jacobsen og understreger:

”Men Bogens Dag er ikke et hvilket som helst projekt for mig. Jeg synes, litteratur er ekstremt vigtigt – ja, lige så vigtigt som at drikke rent vand og få en god nats søvn. Det er en del af mit fundament, ikke flødeskum eller pynt”, siger hun.

Litteratur der larmer
Bogens Dag i Skive fandt sted for første gang i 2020 under Corona-prægede former. I 2021 byder Bogens Dag på en lidt længere række af arrangementer i Skive by – blandt andet foredrag, forfattermøder, børneunderholdning og multikunstnere.

Bodil Jacobsens drøm er, at Bogens Dag på sigt udvikler sig til en endnu større begivenhed, som sætter Skiveegnen på Danmarkskortet på en ny måde. En sprudlende litteraturfestival, som fylder Skive by med liv og puls, og alle de vinkler, det skrevne ord kan vække og give form. Måske en overraskende kontrast til den ofte stille, private og individuelle oplevelse, en god bog indbyder til?

”Jeg tror på, det også har sin plads, at fylde gader og stræder med litteratur. Bøger skal ikke være stille, de må gerne larme, lokke folk ud i byen og sende dem rundt til nye oplevelser. Du må ikke sætte bøger i bås, de kan meget mere end at stå på en hylde”, slutter Bodil Jacobsen.

 SE ALLE BOGENS DAG-ARRANGEMENTERNE I KULTURUGEN DEN 18. JUNI

 

 

OM BOGENS DAG I SKIVE

Bogens Dag startede i 2020, og er arrangeret af Støtteforeningen til fremme for Bogens Dag.

På Bogens Dag er det trykte ord i centrum: lyrik, prosa, skønlitteratur og fagbøger. Dagen byder på en række arrangementer, som præsenterer en fælles glæde og interesse for bøger, ord og formidling. Målet er at øge interessen for bøger, – og at samle de gode kræfter, som findes inden for litteraturen på Skiveegnen.

Vestsallings store huse

OBS: TUREN ER UDSOLGT

Som perler på en sommersnoet landevej ligger spændende steder spredt over Vestsalling. Vi besøger 10 af dem under Skiveegnens Kulturuge.

10 markante huse og steder i Vestsalling er på programmet i Skiveegnens Kulturuge, når en bus med guide tager dig med rundt til nogle af Vestsallings mest spændende steder og hjørner mandag den 14. juni. Turen rundt til de 10 steder er arrangeret af Skive Kultur- og Festivalfond og skabt af Ole Riis, kulturmedarbejder i Skive Kommune:

”Inspirationen kommer fra den Nordsallingtur med Fur, som fandt sted i forbindelse med Skivemødet – den bliver i øvrigt gentaget til efteråret. Nu har vi også skabt denne rute rundt til 10 af Vestsallings fyrtårne”, fortæller Ole Riis og tilføjer med ambitionerne lurende under overfladen:

”Så mangler der kun en tur omkring Flyndersø, Skive og Nordfjends … men dem arbejdes der på.”


Tæt på Vestsalling

På turen rundt byder alle steder indenfor, og du møder dem, der kender stederne allerbedst: nemlig dem, der bor eller arbejder der.

”Nogle steder er kendte, offentlige og velbesøgte, mens andre ligger mere beskedne og private – men fælles for dem alle er, at de i kulturugen byder indenfor og byder velkommen”, fortæller Ole Riis.

Hele turen bliver bundet sammen af en guide, som er et kendt ansigt for mange: forhenværende borgmester Flemming Eskildsen.


Et smugkig

For at kunne nå rundt til alle 10 steder, bliver turens deltagere ikke hængende på de enkelte lokationer i timevis. Besøgene er korte – omtrent et kvarter hvert sted – men der er en ganske god mening med, at du ikke får alle detaljerne med:

”Besøgene er ment som motivation for genbesøg eller en kort præsentation til steder, vi normalt ikke besøger, så hvert sted er kun med en ganske kort velkomst og ikke en egentlig grundig rundvisning”, siger Ole Riis og slutter:

”Vi åbner op for et smugkig på en stor portion historie, kulturhistorie og nutidshistorie. Resten er op til dig selv.”

Vil du med på busturen rundt til de store huse i Vestsalling? Læs mere her >>

Luftens Helte spillede Disney-klassikere med flyvende høj kvalitet

 
Det ekstremt populære danseband »Luftens Helte« fra Aarhus slog vejen forbi Skive Theater fredag aften til bandets første koncert i hele 2021.
Det 19-mand store orkester har for vane at sørge for fyldte sale, hvor end de tager hen, og det var også tilfældet til koncerten i Skive. Billetterne til koncerten var totalt udsolgt, og det udmundede helt konkret til, at 200 mennesker kunne få lov til at nyde de energiske rytmer i teatersalen med de nuværende corona-restriktioner.
Undervejs i koncerten føltes det som om, at musikken nærmest tryglede og bad publikum om at løfte sig fra sæderne og stille sig foran scenen og danse med til den fest, som Luftens Helte i den grad fik startet, men det var desværre kun muligt at danse med rumpen i sædet.
 Vi er simpelthen så lykkelige for, at det endelig kunne lykkes at komme ud og spille igen, sagde en af orkestrets i alt tre forsangere, Kasper Fonnesbæk Andersen, efter de indledende sange: »En verden af liv« fra Løvernes Konge og »To liv« fra Tarzan-filmen.
 

220.000 kroner: Kulturpulje støtter 50 aktiviteter til Skiveegnens Kulturuge

Under Skiveegnens Kulturuge 2021 vil der være en række arrangementer knyttet til “Bogens dag” den 18. juni. Pressefoto

Der vil være rigeligt med arrangementer i hele kommunen, når Skiveegnens Kulturuge begynder den 12. juni. Formålet er at vække interessen for kulturaktører og det lokale foreningsliv igen
Kultur I de seneste uger har Kulturelt Samråd uddelt 220.000 kroner til 50 forskellige aktiviteter, som skal finde sted til Skiveegnens Kulturuge, der løber af stablen for første gang nogensinde i uge 24.
Det bliver en uge, der er spækfyldt med kulturelle arrangementer, såsom seks forskellige koncerter fra altaner i midtbyen, slagtøjsworkshop på Torvet og jazzkoncerter på Lyby Strand.
Formand for Kulturelt Samråd, Jeppe Tandal Nielsen er positivt overrasket over den enorme lyst til deltagelse og den store geografisk spredning, der er på aktiviteterne, hvor næsten alle byer i kommunen er repræsenteret.
– En af forhåbninger med kulturugen har været at skabe samarbejder på tværs og det ser i høj grad ud til at de mindre byer har grebet denne mulighed med stor entusiasme, fortæller Jeppe Tandal i en pressemeddelelse.

Lokale initiativer

I de mindre byer har kulturaktører og det lokale foreningsliv gået sammen om at skabe aktiviteter til kulturugen.
Eksempelvis har man i Rødding gået sammen om at skabe en oplevelsesrejse rundt i byen, hvor man som besøgende kan få lov til at »smage på Rødding« med alle sanser. I Fursund-området byder hele lokalmiljøet ind med festivaloplevelser for hele familien. Der er også aktiviteter i byer som Hald og Lihme, som er arrangeret på tværs af foreningslivet.
Et af håbene for kulturugen er at øge interessen for det lokale foreningsliv, som har været dalende under corona-pandemien.
– Mange foreninger og kulturaktører ikke helt har så mange medlemmer som før. Deres økonomi skranter på grund af aflyste arrangementer og de skal nu tilbage på benene igen. Her kan Kulturugen være en kæmpe mulighed for at samle kræfterne og løfte sig igen, siger Betina Kæseler, der er bestyrelsesmedlem i Kulturelt Samråd.
Skiveegnens Kulturuge begynder lørdag den 12. juni og slutter søndag den 20. juni. Følg med i alle de kommende arrangementer til Skiveegnens Kulturuge – lige her på SkivePortalen.