• Fra:

    Til:

Cool sommer: Gratis aktiviteter for hele familien i sommerferien

Cool sommer på Skiveegnen

Holder du også sommerferie herhjemme år? Så er der godt nyt. I skolernes sommerferie blænder Ungdomsskolen Skive og Skive Kommune op for et spækket program med gratis aktiviteter for hele familien med Cool sommer på Skiveegnen.

Cool Sommer på Skiveegnen tilbyder dig en sjov og aktiv ferie sammen med familie og venner, hvor I hver dag kan deltage i forskellige aktiviteter rundt om på Skiveegnen.

Se alle de fede arrangementer her →

Se alle de fede arrangementer til Cool sommer på Skiveegnen

Ungdomsskolen Skive og Skive Kommune har sammen med Bevæg dig for livet, Skive Idrætssamvirke og Skiveegnens lokale foreninger skabt et cool sommerprogram for store og små. 

Vælg mellem SUP, laser tag, discgolf, beachhåndbold, guidede Big Blue-ture på elløbehjul, fodbold, familieyoga og meget mere.

På Strandtangen i Skive sker der hver dag noget nyt. Ungdomsklubber inviterer hele familien til sjove sommeraktiviteter, og lokale foreninger tilbyder events og åben træning for alle.

Følg #coolsommer på Skiveportalens Facebookside

Du kan også hjælpe med at sprede det gode budskab ved at dele dine cool sommer-oplevelser med #coolsommer.

Har du spørgsmål, kan du i skolernes sommerferie kontakte koordinator for Cool sommer på Skiveegnen, Lena Villadsen, på tlf. 20909521 og coolsommer@skivekommune.dk.

Det bliver en #coolsommer.

Mere nyt fra skiveportalen

Bispens Marked viser gamle håndværk frem

 

Middelaldermarkedet på Spøttrup Borg er tilbage i en mindre udgave end tidligere år. Det giver bedre plads til historier og formidling af de gamle håndværkstraditioner

 

Der er stor afstand mellem de middelalderlige telte, som i denne uge er slået op ved Spøttrup Borgs parkområde.

Selvom indbyggerne i et »historisk korrekt« middelaldermarked formentlig aldrig ville have hørt om virusser, afstandskrav eller tage nogen nævneværdige hygiejneforanstaltninger, så er der intet at frygte på dén konto til dette års Bispens Marked.

Corona-restriktionerne har sat sine begrænsninger på antallet af deltagere og aktører, men de store afstande mellem teltene på »ramblaen« giver også publikum rum og mulighed for at dykke ned i markedspladsens små oplevelser.

Her er samlet et utal af frivillige aktører med stor faglig viden, som de med stor iver gerne deler med et interesseret publikum.

– Vi fornemmer klart, at der har været et stort fokus på de gamle håndværk i år, så her er rigtig mange arbejdende værksted, som kan formidle deres traditioner, fortæller Lars Petersen, som har slået et handelstelt op med forskelligt pileflet, som han og hustruen arbejder på.

– Det er ottende gang, vi er med til Bispens Marked, og vi er meget beæret over at blive valgt i år, hvor så mange andre er valgt fra. Man har prioriteret dem, der har en historie om deres håndværk, så du finder ingen telte, der sælger smykker fra Hong Kong i år, fortæller Lars Petersen (…)

Læs resten af artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 29. juli 2021.
Du kan også finde flere praktiske informationer om Bispens Marked her på SkivePortalen

Bispens Marked vender tilbage

Fra mandag til lørdag i uge 30 vil Spøttrup Borgs gæster kunne deltage i en ny corona-venlig udgave af det traditionsrige Bispens Marked

Foto: Steen Don

 

I løbet af weekenden drog riddere fra hele kongeriget mod Spøttrup Borg for at skabe rammerne til et festligt middelaldermarked.

Til det populære »Bispens Marked« kan gæster få lov til at møde gøglere, bueskytter og det mystiske ildfolk, som i hele uge 30 vil være at finde nær borgens grønne arealer.

Det er den 14. sæson, at markedet bliver holdt ved middelalderborgen, og det vender i år tilbage i en lidt mindre udgave end sædvanligt:

– Vi plejer at have op mod 2.000 gæster samlet på en markedsdag, men så mange må vi ikke være samlet udendørs med de nuværende restriktioner, fortæller Sam Wullum, der er museumsinspektør for Spøttrup Middelalderborg.

Med de nuværende restriktioner for udendørs arrangementer for stående tilskuere kan der for så vidt være helt op til 5.000 gæster til samme arrangement.

Det det kræver dog, at tilskuerne kun må bevæge sig i sektioner af 1.000 personer, og det vil ikke give mening ved Bispens Marked.

I stedet for fysiske sektioner har Spøttrup Borg derfor valgt at inddele publikum i to tidsvinduer:

– Som gæst skal man bestille billet til at besøge markedet enten om f

ormiddagen eller om eftermiddagen for på den måde kan vi sørge for, at vi ikke er mere end 1.000 samlet på én gang, forklarer Sam Wullum (…)

Læs resten af artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 26. juli 2021
Du kan også finde flere praktiske informationer om Bispens Marked her på SkivePortalen

Rullende rundvisning fra Strandtangen

Hvis man aldrig har prøvet at stå på el-løbehjul før, så får man ikke bedre muligheder for at prøve det af end i Skive. Dygtige guider giver gratis rundvisninger af byens Big Blue-projekter hele sommeren

 

Foto: Lars Rasborg

Det er ikke hver dag, at man ser en stor og broget flok børn og voksne i refleksgule veste komme drønende forbi på el-løbehjul på Skives cykelstier.

Det er faktisk kun onsdag og fredag.

I løbet af hele sommeren er det på de to ugedage muligt at tage på en rullende rundvisning rundt i byen. Det er ganske gratis og kræver kun en tilmelding på Ungdomsskolen Skives hjemmeside. Det er nemlig én af mange forskellige »Cool Sommer«-arrangementer, som skolen står for at arrangere i sommermånederne fra sin base på Strandtangen.

Ruten går langs den såkaldte Big Blue-rute, og dét har i den grad vækket interessen for børnefamilier:

– Det gør sig gældende for de fleste deltagere, at forældrene er temmelig nysgerrige på alt det her med Big Blue, og så synes børnene sådan set bare, at det er fedt at køre på el-løbehjul, fortæller Frederik Obitsø Gabel Søndergaard, der er den ene af de to guider på Big Blue-rundvisningerne på el-løbehjul.

Han har i årevis dyrket såkaldt »trick«-løbehjul, som handler om at lave imponerende manøvrer med sit løbehjul.

Han er endda på landsholdet og har deltaget i flere internationale konkurrencer med sin trick-kunst, så det tør roligt siges, at han formåede at give deltagerne kyndig vejledning og lette instrukser undervejs på turen.

Kort kursus

For et par år siden gjorde de elektriske løbehjul sig uheldigt bemærket, da de pludselig lå og flød på gader og stræder i verdens storbyer fra den ene dag til den anden. De er på mange måder stadig et stort fænomen og er i årenes løb blevet endnu mere populære.

Og ser man på, hvor tilgængelige og intuitive de er at kontrollere, så begynder man så småt at kunne forstå populariteten.

Deltagerne på turen begyndte rundvisningen med et vaskeægte lynkursus. De to guider udstyrede deltagerne med hjelme og veste, inden Frederik Obitsø Gabel Søndergaard på kort tid gennemgik bremser og fartindstillinger på apparatet.

– Det er et meget sikkert køretøj, fordi man står meget stabilt på det, og man kan heller ikke foretage nogen skarpe sving. Det er også så godt som umuligt at vælte bagover på løbehjulet, fordi det er så tungt, forklarede han…

Læs hele artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 17. juli 2021.

Læs mere om tilmelding til de gratis rundvisninger her på Skiveportalen.

(mere…)

Lokal musik spiller løs på Åkanden

Foto: David Skaaning

Hver torsdag aften i løbet af sommeren vil der være koncerter på husbåden Åkanden ved lystbådehavnen. Lokale bands og solister får mulighed for at spille fra husbådens hyggelige tagterrasse

Befinder man sig på Strandtangen torsdag aften i løbet af sommeren, skal man ikke snyde sig selv for en vaskeægte lokal og musikalsk oplevelse.

Det er Ungdomsskolen Skive, der står bag det tilbagevendende koncertarrangement »Live Hyggelig Husbåd«, som er en del af skolens »Cool Sommer«-arrangementer.

De to unge mennesker Signe Bilstrup og Victor Siewertsen, der i årevis har været en del af Skives spirende musikmiljø, er hyret til at skaffe lokale bands og solister og afvikle koncerterne på husbåden.

– Ungdomsskolen har sådan set bare sagt: »Gør, hvad I vil, så længe det er fedt«, og det skal vi jo leve op til, fortæller Victor Siewertsen.

– Det bliver nogle spændende aftener, hvor vi lægger vægt på, at det er musik af unge til andre unge, fortsætter han og understreger, at alle gæster naturligvis er velkomne.

Et kort øjekast mod publikum ville da også denne torsdag aften vidne om, at arrangementet er lykkedes med at samle både unge og gråhårede til den gratis koncert med singer-songwriteren fra Højslev, Mads Høy Bøjstrup.

Det bliver dog ikke på forhånd meldt ud, hvem der kommer og spiller, så selve mystikken er også en bevidst tiltrækningskraft ved sommerkoncerterne

– Det skal helst være en overraskelse, hvad der skal her på husbåden. Man kan kun vide sig sikker på, at det er lokale og vanvittigt dygtige musikere, der kommer og spiller, konstaterer Victor Siewertsen.

(…)

Læs resten af artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 17. juli 2021.

Fortnite i skoven

Børn og voksne går i krig med laser tag

Foto: Lars Rasborg

Et hold spejderveteraner fik blod på tanden, da de prøvede kræfter med en moderne version af den oldgamle dille »laser tag«. Med smartphone og plastikpistol i armene kunne de pløkke løs mod hinanden

 

På Strandtangen nord for lystbådehavnen i Skive kan man i disse dage prøve kræfter med forskellige aktiviteter indenfor det blomstrende grænseland mellem videospil og virkelighed.

Det er Esportskonsulent ved DGI Vestjylland, Østjylland og Midtjylland, Rudi Rye Keldorf, der har medbragt nogle gratis »smagsprøver« på, hvor langt teknologien allerede er nået i forhold til underholdning.

– Det er nogle fysiske aktiviteter, som kan ruske lidt op i træningen for esportsklubber og i gamerne til LAN-fester, men der er også en række virksomheder, som kan se en idé i at have spillene til rådighed, fortæller Rudi Rye Keldorf.

Det helt store trækplaster ved stranden er 10 plastikpistoler med dertilhørende sigtekorn. De skyder hverken med hårde kugler eller farvepatroner, men i stedet med usynligt og uskadeligt infrarødt lys, som skal ramme sensorene på modstanderens pistol.

Der er med andre ord tale om en moderne udgave af »laser tag«-fænomenet, der har sin begyndelse tilbage i 80’ernes spillearkader i USA. Den nye udgave – EVOtag – bliver skabt af et firma fra Ballerup og kræver hverken en indendørs bane eller de dertilhørende veste, hjelme og beskyttelesudstyr med diverse sensorer.

I stedet har man blot brug for en plastikpistol og en gratis app installeret på sin smartphone, og så er man ellers klar til at tage sine kammerater med ud til et vilkårligt naturområde og skyde løs mod hinanden…

Læs resten af artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 15. juli 2021

Teaterbørn tryller med papkasser

Foto: David Skaaning

Papkasser forvandles til fantasifulde teaterstykker på Ungdomsskolen Skive. Her har 15 børn arbejdet på en forestilling i to uger, der skal vises for forældre og venner

Alle hverdage i uge 26 og 27 har stået i teatrets tegn på Ungdomsskolen Skive. Her har sommerens teaterskole løbet af stablen for andet år i træk med de to herrer fra fortællerduoen »For 117. gang«, Marc Bray og Jesper Nielsen, i spidsen som undervisere.

Det er de samme to unge mænd, der står bag Skives nye dramaskole TRAKO for børn mellem 10 og 12 år, som har eksisteret et enkelt år og i maj kunne TRAKO-børnene fremføre det foreløbigt eneste teaterstykke, som er blevet sat op på Skive Theater i år.

Der er da også en del velkendte ansigter fra TRAKO til årets sommerskole:

– Cirka halvdelen af de 15 deltagere er fra dramaskolen, så der er også nye i mellem. I første uge har vi gennemgået mere basale teaterteknikker, så alle føler sig lige godt rustet, forklarer Marc Bray.

I sommerskolens sidste uge får børnene frie tøjler til at skabe deres helt egen forestilling i grupper, som skal fremvises fredag eftermiddag for forældre, søskende og bedsteforældre.

Idéer i kassen

Man kan tabe meget med alderen: Hørelsen, højden og håret kan let forsvinde, men det samme kan ens sunde fantasi, hvis man ikke bruger den tit nok.

Dét problem har børnene på sommerens teaterskole bestemt ikke. Hver gruppe skal skabe deres egen forestilling ud fra den samme præmis: De arbejder på et flyttefirma og har hver fået deres helt egen enorme papkasse, som de bogstaveligt talt skal fylde idéer i. Der er blandt andet en vild og farlig »monster-kasse« og en »transport-kasse«, der selv er i stand til at flytte flyttefolkene i tid og sted…

Læs resten af artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 7. juli 2021.

Skulpturguiden viser vej til kunsten

Hvem har lavet Ålekongen? Hvor finder du den Svævende Kokage og Søvngængerstationen? Og hvad er nu historien om ’de 11 stjerner’ i Skives rundkørsler?

Kunst skal vi ikke kun nyde på museer og i gallerier – den er overalt omkring os på torve, i parker, i naturen og ved nye og gamle bygninger. Ja, faktisk er mere end 150 skulpturer og mindesten spredt med gavmild hånd over hele Skiveegnen.

”I disse tider er det oplagt at tage ud under åben himmel og opleve værkerne tæt på. Derfor har vi givet Skulpturguiden Skive en grundig makeover, så I kan finde dem alle”, siger Jette Gejl, formand for Billedkunstrådet i Skive Kommune, som varetager Skulpturguiden Skive – en online vejviser til kunsten i det fri.

”De mange skulpturer derude bærer på deres egne historier, og det er slet ikke nødvendigt at være kunstkender for at få noget ud af at opleve dem. Tag børnene med og giv dem anledning til at bruge fantasien. Hvad ser de? Værkerne kan også fungere som et refleksivt lille åndehul i selskab med venner, familie eller dig selv”, siger Jette Gejl.

Skulpturguiden Skive fortæller i tekst og billeder om skulpturerne og kunstnerne bag. Nogle af Skiveegnens værker er skabt af anerkendte lokale, nationale og internationale kunstnere, mens andre er lavet af glade amatører og børn. Fælles for dem er, at de står under åben himmel og venter på, at du kigger forbi – til fods, på hjul eller bag skærmen.


De står bag Skulpturguiden Skive

Kunstfagrådet Skive tog initiativ til den første udgave af Skulpturguiden i 2002 i samarbejde med Skive Kunstmuseum, Skiveegnens Turistbureau og Skive Kommune. Sidenhen er Skulpturguiden lagt i Billedkunstrådets (link) hænder og er i 2021 blevet ajourført i en ny og tidssvarende udgave i samarbejde med Skive Kommune.

Besøg Skulpturguiden Skive >>