• Fra:

    Til:

Event information

Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
Tue. 18. Jan. 2022
19:00
Pris: 324,-/289,-

Rasmus Tantholdt – Det vi så

FOREDRAG MED RASMUS TANTHOLDT 
– DET VI SÅ
 Kom og oplev Rasmus Tantholdts inspirerende foredrag, når han besøger KulturCenter Limfjord tirsdag d. 18 januar 2022 kl. 19.00 – 21.00 
. 

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår. 

Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv. 

 Foredraget med Rasmus er både inspirerende og oplysende, og han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer. 

Rasmus formidler foredraget på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op.

 

Om Rasmus Tantholdt: 
Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. 
Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003. Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen. 

Event information

Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
Tue. 18. Jan. 2022
19:00
Pris: 324,-/289,-


Arrangør

KulturCenter Skive
Skyttevej 12
7800 Skive
www
+4570701464

Find event

Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark

Mere uncategorized

08
okt
Carsten Bang – PUNK!
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
CARSTEN BANG ER TILBAGE 
MED NYT ONEMANSHOW - PUNK!
 Carsten Bang har aldrig haft en plan, et mål eller noget andet at stræbe efter. Alligevel står han her, med en glorværdig karriere som en af branchens allertungeste drenge, klar med onemanshow nr. 6. Glæd dig til at opleve PUNK! i 2021.

Punk stammer fra Storbritannien, og betegner oprindeligt træ der er rådnet pga. svamp. I midten af 70’erne opstod en ny musikgenre ved samme navn. For mange blev punk en livsstil, og nøgleordene var rå attitude, foragt for pænhed og det etablerede borgerskab. 

Lighederne mellem en klassisk punker og Carsten Bang er forsvindende små. Der var måske nok nogle vilde episoder, da Carsten var ung i Kjellerup, men han var aldrig rigtigt tæt på at blive punker. I stedet snublede han over en pæn uddannelse som civiløkonom.

Carsten Bang er mange ting, men er punk én af dem? Graver man lidt dybere, viser der sig at være tre ligheder. Bang har været en del af den danske comedyscene helt fra dens spæde start, nærmere bestemt siden 1991. Nu står han her, knap 30 år senere, med en imponerende karriere og et kæmpe bagkatalog. Han har blandt andet fem vellykkede onemanshows, en karriere som radiovært og en lang række tv-programmer i rygsækken. Bang kan med rette kalde sig en af sværvægterne i dansk stand-up, trods han aldrig rigtigt har haft et mål eller noget bestemt han ville opnå. Med andre ord: Én ”hey ho, let’s go!”-mentalitet. Første lighed mellem Bang og punk!

Men Carsten Bang er ikke – som punk - hverken rå, støjende eller enkel. Til gengæld understreger han, at den enkle glæde og rå energi, der kan opstå i stand-up, på mange måder er ret punk. Lighed nummer to!

”Mange punkbands opstod ved at de så et andet band – så hvor nemt det var – og lavede så deres eget band. Jeg så nogen lave stand-up – så hvor nemt de fik det til at se ud – og trådte så selv op på scenen. For at få mit drug; grinet!” – Carsten Bang.

Ingen skulle fortælle punkerne hvad der var rigtigt og forkert. Det skulle de nok selv finde ud af. Lighed nummer tre! Carsten Bang repræsenterer i dag intelligent og underfundig stand-up fra højeste hylde, med masser af selvironi og skarpe punchlines.

Glæd jer til PUNK!, hvor Carsten Bang skærer helt ind til benet, skruer ned for reglerne, op for de enkle skarpe jokes - og ligesom punkerne, giver finger til regler og strukturer - med et show, hvor det eneste Bang leder efter er sit drug; den rå, rene latter fra publikum. 
12
okt
Ann E. Knudsen – Hvor svært kan det være?
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
UNDERHOLDENDE FOREDRAG 
MED ANN E. KNUDSEN 
 Hvorfor skal mænd altid - lige inden gæsterne kommer - rydde op i garagen eller klippe hækken? Hvorfor kan du altid få kvinder til at arbejde gratis? Hvorfor skal du aldrig spørge en mand om noget, mens han skruer en pære i loftet? Hvorfor føler hun, de taler forbi hinanden, når han synes, samarbejdet fungerer strygende? 

Det lyder en smule stereotypt, og måske er spørgsmålene sat lidt på spidsen. Men mon ikke de fleste - både kvinder og mænd - kan komme i tanke om situationer, hvor påstandene stemmer overens med virkeligheden? Hjernen har bestemt en del af ansvaret for, at kvinder og mænd kan drive hinanden til vanvid - på jobbet såvel som i familielivet. 

I dette underholdende og tankevækkende foredrag fortæller lektor i psykologi Ann E. Knudsen, hvordan vi med udgangspunkt i neurovidenskab kan forklare forskellen på mænd og kvinder. Mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus - kliché eller fakta? 

Vi kan ikke love, at du ikke bliver en smule provokeret, når Ann E. Knudsen kortlægger forskellene i kvindehjerner og mandehjerner. Til gengæld vil vi gerne garantere, at lattermusklerne bliver motioneret, og at du vil nikke genkendende til flere af Anns pointer. Du får også svar på, hvordan kvinder og mænd på bedst mulig måde supplerer hinanden, og hvordan vi udnytter hjerneforskellene i samarbejdet mellem kønnene - både i hjemmet og på arbejdspladsen. 

Ann E. Knudsen 
Med en baggrund som cand.mag. i dansk og psykologi har Ann specialiseret sig i kombinationen af neuropsykologi og hjerneforskning. Ann har skrevet en lang række bøger og holdt massevis af foredrag om hjernens udvikling og funktion. Derudover kender du måske Ann fra forskellige TV- og radioprogrammer, hvor hun jævnligt medvirker som ekspert.

Invitér din kæreste, ægtefælle eller kollega af modsatte køn med til en aften med masser af gode grin - vi glæder os til at se jer!
28
okt
Jesper Binzer og Alex Nyborg Madsen
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Jesper Binzer og Alex Nyborg Madsen
Når Jesper Binzers ansigt flækker i et flabet smil og han udstøder sit velkendte “Ude-mær-ket!” foran et begejstret publikum, kan man se, at her er en mand, der er i sit rette element. Og der er stadig fuld fart på musikken og livet som rockstjerne. I Talshowet Bag om Binzer kan man opleve Jesper Binzer fortælle om sit liv på og bag scener rundt om i verden. Om succes, skuffelse og nedture. Talkshowet foregår ikke som et traditionelt foredrag, men som en samtale med Alex Nyborg Madsen, der har været musikformidleren i radioen i lige så mange år som Jesper Binzer har stået i front for D-A-D. Uden at de to ligefrem har siddet lårene af hinanden, har de på hver deres måde skabt sig et liv, hvor de har gjort karriere ved at beskæftige sig med de ting, de holder allermest af – uden alt for mange kompromisser. Selvom, at hvis man går Alex Nyborg Madsen på klingen, ville han nok gerne have været lidt mere rockstjerne, end han blev. Ironisk nok har Binzer nogle gange afløst Nyborg Madsen i et rockprogram – og rockstjernen er nu blevet radiovært. 
29
okt
Simon Talbot: Optur
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
SIMON TALBOT: OPTUR
 Simon Talbot er klar til at give hele Danmark Optur med ny og storslået Danmarksturné 

Træt af nedtur? Gør dig klar til at få en kæmpe optur med en af danskernes favoritkomikere – Simon Talbot er nemlig klar til at drage på en storslået Danmarksturné, hvor han er tilbage på modersmålet, med sit nye show Optur næste år. Året 2020 kan efterhånden skrives ind i historiebøgerne som en af de seneste årtiers største nedture. Det vil den populære komiker Simon Talbot gøre op med i et helt nyt standup show – danskerne trænger nemlig til en gevaldig Optur. 

På turnéen med det nye show Optur skal der grines og være god stemning igen, hvor Talbot i vanlig stil får forvandlet tematikker fra eget liv, såsom hårtab, sociale medier, katte, gaming, næsehår, danske love, kontrasten i opvæksten med en Jehovas Vidner mor og irsk gadedrengs far, livet som gift mand, kvinders alt for varme bade, og meget meget mere, til jokes, vi alle sammen kan grine af. For Simon har det seneste år haft stressreaktioner, brugt for meget tid på sociale medier, set (alt) for meget Tiger King og erhvervet sig en sukkerafhængighed, hvilket han omdanner til et helt nyt dansksproget comedyshow. 

“Jeg vil have folk skal have den største Opturs-aften. Min fornemmeste opgave er at skabe så fed livestemning, som jeg overhovedet kan. Alle folk skal kunne komme ind, nyde aftenen, få ondt i maven af grin og få et smil i hele fjæset. Måske endda tage ud og feste til senere end kl. 22 efter showet... Det bliver SÅ Optur. Bare det at have det i kalenderen, og se frem til det, er alt. Jeg glæder mig allerede helt vildt. Det er begrænset, hvor mange gange man kan gense Tiger King!” – Simon Talbot 

Forvent glade aftener med mavekrampende grin og Simons karismatiske energi, når han indtager nogle af landets største spillesteder med sit nye show Optur til næste år. Simon Talbot er en af Danmarks helt store comedy-darlings, hvor han med sin entusiasme og sprudlende fortællerglæde gang på gang har leveret solid underholdning til folket, bl.a. med sine onemanshows: Damp (2011), Talle Alene i Verden (2014), Mr. Copenhagen (2016), Make Denmark Great Again (2018), som rekordmange danskere købte billet til, og senest han første engelsksprogede turné Danish Invasion (2020). Han har haft sit eget Sketch Show på nationalt TV og har over 1.000.000 visninger på YouTube alene på hans engelsksprogede sæt på The Russell Howard Hour.
02
nov
Chris McDonald: Op ad bakke- eller?
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark

CHRIS MACDONALD - OP AD BAKKE - ELLER? - NYT TOPUNDERHOLDENDE FOREDRAG Efter udsolgte arrangementer og fyldte sale over hele landet på sin sidste turné er vi efter utallige opfordringer virkelig glade og stolte over at kunne præsentere et helt nyt inspirerende og humoristisk foredrag med Chris MacDonald 

Vi lever i en tid, hvor du nemt får det indtryk, at det hele er lidt op ad bakke! Men der er faktisk rigtig god grund til optimisme! Det kræver blot at vi bliver enige om, at der er nogle enkelte helt fundamentale ting i vores liv, som ikke er til forhandling! 

The Power of knowing 
Det er for tiden ikke nemt at vide, hvad du egentlig bør gøre? Skal du drikke mælkebøtte-juice, spise stenalderkost eller putte ingefær i ørerne? Lægge mobilen fra dig eller hente endnu en sundhedsapp? Skal du “stå fast” eller udvikle dig for ikke at gro fast? Og som Chris siger, er det sjovt med de spørgsmål, for det er vist første gang i de 600 millioner år på kloden, at nogen art har haft overskud til at diskutere, om det skal være spelt eller soya! 

Så vi er altså, på trods af klimakriser og alt andet, også ret godt kørende som art :-) Vi er faktisk så godt kørende på nogle områder, at det paradoksalt nok er blevet op ad bakke, at få dækket vores fundamentale behov som mennesker for at vi kan trives. 

Ikke til forhandling 
På denne superunderholdende og inspirerende aften vil Chris med sin unikke evne til at kombinere humor, inspiration, og solid videnskab, stille skarpt på netop de fundamentale behov som ikke er til forhandling, hvis vi vil øge sandsynligheden for motivation og trivsel. To ord og koncepter som ikke må ende med at blive sat i skammekrogen. ”Det handler ikke om at have det godt hele tiden, men at øge sandsynligheden for at have det godt.” citat, Chris MacDonald 

En aften med masser af latter 
Aftenen er fyldt med inspiration og tankevækkende viden. Alt sammen leveret med glimt i øjet og bunkevis af den solide videnskab og gode humor, som er blevet Chris´ varemærke! Vi udsteder lattergaranti og lover, at du går fra aftenen med inspiration og masser af stof til eftertanke. 

Chris MacDonald 
Chris MacDonald er uddannet human fysiolog og samtidig en af landets mest erfarne foredragsholdere, der som en af de få konstant udvikler sine foredrag med nyt indhold og nye formidlingsteknikker. Med en billet i hånden får du derfor en fantastisk cocktail af både underholdning i verdensklasse og masser af videnskabeligt input fra øverste hylde. 

Foredragsoplevelse ud over det sædvanlige
Arrangementet er lavet sammen med Chris med ønsket om at give dig en foredragsoplevelse og aften, du ikke er vant til.
11
nov
Svend Brinkmann – Hvad er lykken?
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
HVAD ER LYKKEN?
 Hvad er lykken? Er lykke en afgørende del af at være menneske? Er det noget, vi bør jage? Har vi ret til lykke? Og findes den overhovedet - lykken?
Endnu engang er der nyt fra den populære og velformulerede psykologiprofessor. I sit nye foredrag tager Svend Brinkmann fat i begrebet lykke. Et fænomen som mennesker formentlig altid har reflekteret over. For hvad er lykken? Er det at leve op til normer for et ærefuldt liv? At opleve mest muligt inden det er for sent? Eller at udleve sit fulde potentiale?

Er lykken en ret eller en pligt?

Mange har historisk kæmpet for retten til at være lykkelig, men i de senere år er ideen om lykken imidlertid ved at skifte fra at være en ret og til at blive en pligt. For det lykkelige menneske er et produktivt menneske. Derfor ansættes der Chief Happiness Officers i virksomheder, og nationer brander sig på internationale lykke-indekser. Lykken er blevet en pligt, som den enkelte selv har ansvar for at skabe. Det lyder næsten helt ulykkeligt!

Kampen om lykken Svend Brinkmann tager udgangspunkt i sin nyeste bog Kampen om lykken, som han har udgivet sammen med Alfred Bordado Sköld. I det nye foredrag undersøger Brinkmann lykkens væsen – både historisk og i det nuværende lykkefokuserede samfund – og spørger, hvad vi kan gøre for egen og andres lykke.
Om Svend Brinkmann 
Svend Brinkmann blev for alvor kendt med sin populære bestseller-trilogi Stå fast, Ståsteder og Gå glip. Siden er der kommet flere bøger til, bl.a. Det sørgende dyr, Hvad er et menneske og senest Kampen om lykken. Svend Brinkmann er en af de stærkeste stemmer i debatten om tidens tendenser - og skriver, bidrager og optræder ofte i både landets store aviser, i TV-debatter og radioprogrammer.

Har du tidligere oplevet Svend Brinkmanns foredrag? 

Foredraget er både for dig, som allerede har oplevet Svend Brinkmann til et eller flere foredrag, og dig, som for første gang stifter bekendtskab med den populære psykologiprofessors underholdende og tankevækkende overvejelser.
19
nov
Jan Gintberg – Død eler Leende
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
DANMARKS SPEEDSNAKKENDE COMEDY ENSPÆNDER ER TILBAGE!
 

Som helt ung var han soldat på Skive Kaserne, hvor han fortsat har mange fans. I dag er han kendt som dansk comedys speedsnakkende enspænder og som improvisationens og de skæve betragtningers mester med håb, latter og absurditeter fra det levede liv.Navnet er naturligvis Jan Gintberg – og nu er han tilbage med et helt nyt show, hvor han vil få os alle til at se livet i øjnene og vælge mellem latter eller et trist liv i sort/hvid. Onemanshowet har titlen ”Død eller Leende”. Han hører til vores mest langtidsholdbare og erfarne blandt sin genres mestre – og Jan Gintberg er i særklasse, når det kommer til at krølle verden og hverdagen gennem et komisk filter.Alligevel har det været ekstra udfordrende at skrive drejebogen til det nye show. Jan Gintberg fortæller forud for sit show i Skive:”Det sidste år har været med livet som indsats for at finde nyt materiale, der ikke udløser en borgerkrig eller får ens sære onkel til at tømme skabet for sølvpapir. Men det har givet mig tid til at overtænke og kampstege livets comedy croutoner for at finde ind til det særeste, sjoveste og mest essentielle i denne vilde, vanvittige periode i historien!”Heldigvis er det lykkedes Jan Gintberg at gøre netop det, og han sammenfatter det selv:”Jeg har set og oplevet nok til, at jeg med sikkerhed kan sige, at det er lige så fint at forsøge at finde glæde i alt livets galskab fremfor at sætte sig til at krepere med hængende mundvige. Og nu må I have mig undskyldt, jeg har piller der skal spises”, siger Jan Gintberg.Han er på træningslejr ”et hemmeligt eksotisk sted” – nærmere betegnet en garage i en forstadskommune i Danmark. ”Som min kloge moster altid siger: ’Kvinder er fra Venus og mænd er fra centerpubben… Det er klart, vi bliver nødt til at kunne grine af det hele for at holde hinanden ud!”Jan Gintberg lover, at ”Død eller Leende” bliver et stærkt satirisk, men også personligt show – med pludselige afstikkere til alt fra fynske lerfrugtfade, Glyngøre håndsprit, pik, polio og privilegieblindhed – og selvfølgelig det evigt aktuelle forhold mellem mænd og kvinder.
26
nov
Sitter Show II
Skyttevej 12, 7800 Skive
”HOLD PÅ HAT OG ØJENBOLDE”

Ovenpå sidste års buldrende udsolgte succes, er den yderst populære podcast-duo, Signe Lindkvist og Iben Hjejle, klar med endnu et live Sitter Show, når de tager landet rundt i efteråret 2021.Kvinderne bag den meget populære podcast, ”Sitter”, der handler om livet – stort og småt, lægger fredag den 26. november kl. 20 vejen forbi KulturCenter Skive.Publikum kan glæde sig til oplevelsen af to eftertænksomme, selvironiske damer, Signe Lindkvist og Iben Hjejle, der beskriver sig selv således:– Vi er godt selskab, vi giver ud af posen, vi er kloge, nysgerrige og frem for alt sjove. Vi er hverken beautyeksperter, revolutionære feminister eller bloggere – vi er to rigtige mennesker med holdninger, knyster, eksmænd, lyster og aftaler hos psykologen.​- Vi er højtuddannede akademikere i eget universitet og har verdens største lommefilosofiske bibliotek fyldt med betragtninger og tanker om alt – stil æggeuret og vi taler om et hvilket som helst emne!​- Siden vi mødtes for første gang i 2012, har vi haft stor lyst til at pille i hinandens hjerner. Vi bliver klogere i hinandens selskab og deler en, til tider, kulsort, humoristisk tilgang, til det meste livet byder os. 
​Podcasten gik i luften for første gang i september 2018, og er i dag en af Danmarks mest populære. Fra hver sit verdenshjørne bidrager de – idérige Signe Lindkvist med adskillige TV-succes’er i porteføljen og skuespiller Iben Hjejle, der ikke alene har haft stor succes på filmlærredet, men også har overlevet stress i den voldsomme ende af skalaen.Erfaringen bliver brugt positivt og latterfremkaldende.– “Sitter er opkaldt efter selveste Sitter Horne Rasmussen – og lad os være ærlige. Mange kender hende nok mest som Dirch Passers ekskone, men hun var altså først og fremmest en gudsbenådet komisk begavelse og fremragende skuespiller, forklarer Signe Lindkvist. Med deres store kærlighed til teater er de to erfarne performere klar med stort og småt fra livet – oplevet af to eftertænksomme, selvironiske og ukloge koner. Det bliver ikke kedeligt, vil mange erklærede lyttere af ”Sitter” kunne bekræfte – og det bliver en oplevelse, som mange af vores gæster vil glæde sig til. 
29
nov
DANIEL RYE: 398 DAGE SOM GIDSEL HOS ISLAMISK STAT
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
398 DAGE SOM GIDSEL HOS ISLAMISK STAT 
– DANIEL RYE
 


Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.Det fortæller Daniel Rye om i sit foredrag i KulturCenter Skive – på en levende, åbenhjertig måde og med rystende detaljer om sit fangenskab hos Islamisk Stat i Syrien. Han giver et sjældent indblik i det mareridt, som han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af IS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel den 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfanger, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse blev han nær ven af Daniel Rye, og det var Daniel Rye, der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til familien. En afsked, som Daniel Rye fik overbragt mundtligt og memorerede.Daniel Ryes fangenskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdt sig fra at dække historien.Daniel Rye fortæller sin grufulde historie om, hvordan mennesker overlever tortur og fangenskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie hvor virkeligheden overgår fantasien.
Daniel Rye fortæller om, hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed, dermed blev større. Det var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.Daniel Rye fortæller også om, hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.Vi kan se frem til en gribende, hudløs ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt i KulturCenter Skive. Et mareridt, der for Daniel Rye heldigvis endte med frigivelse. Hans oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel”.
18
jan
Rasmus Tantholdt – Det vi så
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
FOREDRAG MED RASMUS TANTHOLDT 
– DET VI SÅ
 Kom og oplev Rasmus Tantholdts inspirerende foredrag, når han besøger KulturCenter Limfjord tirsdag d. 18 januar 2022 kl. 19.00 – 21.00 
. 

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår. 

Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv. 

 Foredraget med Rasmus er både inspirerende og oplysende, og han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer. 

Rasmus formidler foredraget på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op.

 

Om Rasmus Tantholdt: 
Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. 
Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003. Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen.