• Fra:

    Til:

Event information

Østergade 25, 7800 Skive
Thu. 3. Feb. 2022
19:00 - 21:00

Mød forfatteren Morten Pape

Morten Pape vil med afsæt i sin seneste bog ”I ruiner” give publikum et indblik i nogle barske liv, som kun de færreste af os kan forestille os.

Da Amagerbanken krakker udløser det en kæde af voldsomme begivenheder for en mindre familie på Amager.

 "I ruiner" er tredje og sidste selvstændige bind i Papes Amager-trilogien, der handler om dem, der tier, og dermed samtykker – i familien, i lokalsamfundet og på verdensplan, bogen er sidste selvstændige bind i Amager-trilogien, som også består af Planen og Guds bedste børn.

Morten Pape har oplevet stor succes siden udgivelsen af debutromanen, Planen, i 2015.
Foredraget koster 125 kr. inkl. en forfriskning.

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Køb billet på her på siden.

Event information

Østergade 25, 7800 Skive
Thu. 3. Feb. 2022
19:00 - 21:00


Arrangør

Skive Bibliotek
Østergade 25
7800 Skive
www
99157000

Find event

Østergade 25, 7800 Skive

Mere kultur

26
okt
Det handler om mennesker – foredrag med Søren Ryge Petersen
Ringvej24, 7870 Roslev
”Hej, gode venner i Glyngøre. Jeg vil bare sige, at jeg er holdt op med at lave fjernsyn, men jeg lever i bedste velgående. Og laver stadig det, jeg er bedst til og har gjort hele mit liv - fortælle historier. Til mine børn og børnebørn, til tandlægen, købmanden og naboerne. Og til mennesker over hele landet, når jeg kommer på besøg. Nu skal jeg snart til Glyngøre, hvor jeg aldrig har været før, selv om jeg kender Salling og Mors udenad. Så vil jeg fortælle på livet løs om Anders og Julius, Bette Anna, Valborg og Ewald og meget andet. Jeg glæder mig

Program
Lad dig inspirere af den folkekære historiefortæller Søren Ryge, når han holder foredraget ”Det handler om mennesker”. Til foredraget vil Søren Ryge dykke ned i store og små fortællinger om mennesker heriblandt mennesker vi tidligere har stiftet bekendtskab med gennem nogle af hans utallige programmer på TV. Glæd dig til at opleve Søren Ryges sproglige bevidsthed, når han vælger sine ord med omhu og fanger os – gennem sine hovedhistorier og afstikkere til forskellige associationer. Det bliver med garanti en hyggelig, indsigtsfuld og fascinerende aften. Foredraget er opdelt i 2 x 45 minutter, hvor der vil være en mindre pause ind mellem de to dele.


Dørene åbner til siddepladser i hallen fra  kl. 19.00
Foredraget starter kl. 19.30
Prisen er 175 kr. pr.billet excl gebyr.


Billetter kan købes på: www.billetto.dkEller i Glyngøre Hallen hos Lars 22509910 / ghal@outlook.dk eller Helle  81444411 / liveoplevelser@gmail.com
26
okt
Det handler om mennesker – foredrag med Søren Ryge Petersen
Ringvej24, 7870 Roslev, 7870 Roslev
”Hej, gode venner i Glyngøre og omegn.Jeg vil bare sige, at jeg er holdt op med at lave fjernsyn, men jeg lever i bedste velgående. Og laver stadig det, jeg er bedst til og har gjort hele mit liv - fortælle historier. Til mine børn og børnebørn, til tandlægen, købmanden og naboerne. Og til mennesker over hele landet, når jeg kommer på besøg. Nu skal jeg snart til Glyngøre, hvor jeg aldrig har været før, selv om jeg kender Salling og Mors udenad. Så vil jeg fortælle på livet løs om Anders og Julius, Bette Anna, Valborg og Ewald og meget andet. Jeg glæder migLad dig inspirere af den folkekære historiefortæller Søren Ryge, når han holder foredraget ”Det handler om mennesker”. Til foredraget vil Søren Ryge dykke ned i store og små fortællinger om mennesker heriblandt mennesker vi tidligere har stiftet bekendtskab med gennem nogle af hans utallige programmer på TV. Glæd dig til at opleve Søren Ryges sproglige bevidsthed, når han vælger sine ord med omhu og fanger os – gennem sine hovedhistorier og afstikkere til forskellige associationer. Det bliver med garanti en hyggelig, indsigtsfuld og fascinerende aften. Foredraget er opdelt i 2 x 45 minutter, hvor der vil være en mindre pause ind mellem de to dele. Dørene åbner til siddepladser i hallen fra  kl. 19.00.
Foredraget starter kl. 19.30
Prisen er 175 kr. pr.billet excl gebyr.Billetter kan købes på:https://billetto.dk/e/soren-ryge-foredrag-det-handler-om-mennesker-billetter-551707
28
okt
Gl. Skivehus – Seneste nyt om det gamle
Havnevej 14, 7800 Skive, Danmark
Gl. Skivehus - Seneste nyt om det gamle
Foredrag på Skive Museum

Siden 2010 og de første rygter om nedrivning af Gl. Skivehus har kommunens borgere kunnet stå på sidelinjen og afvente dommer over de gamle huse på dette kulturhistoriske sted. Dramaet om dette - for Skive - helt særlige sted er ikke slut endnu og flere forandringer er i vente.

MUSEUM SALLING ARKÆOLOGI har løbende forsøgt at udnytte de muligheder, der var for at skaffe ny viden om stedet ved at gennemføre små undersøgelser inde såvel som ude. Det er disse undersøgelser og resultaterne af dem, der naturligvis er i fokus denne aften, men tanker og overvejelser angående bevaring o vedligehold af vores fælles kulturarv vil også blive berørt.
Hvad er det, vi bevarer - og hvorfor?

Foredrag ved museumsinspektør Turi Thomsen, MUSEUM SALLING, torsdag den 28. oktober kl. 19.30.

Arrangør: Skiveegnens Arkæologiforening
Pris: 50 kr. incl. kaffe/the og hjemmebag. Gratis for medlemmer af Skiveegnens Arkæologiforening.
Sted: Skive Museum, Havnevej 14, 7800 Skive
28
okt
Jesper Binzer og Alex Nyborg Madsen
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Jesper Binzer og Alex Nyborg Madsen
Når Jesper Binzers ansigt flækker i et flabet smil og han udstøder sit velkendte “Ude-mær-ket!” foran et begejstret publikum, kan man se, at her er en mand, der er i sit rette element. Og der er stadig fuld fart på musikken og livet som rockstjerne. I Talshowet Bag om Binzer kan man opleve Jesper Binzer fortælle om sit liv på og bag scener rundt om i verden. Om succes, skuffelse og nedture. Talkshowet foregår ikke som et traditionelt foredrag, men som en samtale med Alex Nyborg Madsen, der har været musikformidleren i radioen i lige så mange år som Jesper Binzer har stået i front for D-A-D. Uden at de to ligefrem har siddet lårene af hinanden, har de på hver deres måde skabt sig et liv, hvor de har gjort karriere ved at beskæftige sig med de ting, de holder allermest af – uden alt for mange kompromisser. Selvom, at hvis man går Alex Nyborg Madsen på klingen, ville han nok gerne have været lidt mere rockstjerne, end han blev. Ironisk nok har Binzer nogle gange afløst Nyborg Madsen i et rockprogram – og rockstjernen er nu blevet radiovært. 
29
okt
Simon Talbot: Optur
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
SIMON TALBOT: OPTUR
 Simon Talbot er klar til at give hele Danmark Optur med ny og storslået Danmarksturné 

Træt af nedtur? Gør dig klar til at få en kæmpe optur med en af danskernes favoritkomikere – Simon Talbot er nemlig klar til at drage på en storslået Danmarksturné, hvor han er tilbage på modersmålet, med sit nye show Optur næste år. Året 2020 kan efterhånden skrives ind i historiebøgerne som en af de seneste årtiers største nedture. Det vil den populære komiker Simon Talbot gøre op med i et helt nyt standup show – danskerne trænger nemlig til en gevaldig Optur. 

På turnéen med det nye show Optur skal der grines og være god stemning igen, hvor Talbot i vanlig stil får forvandlet tematikker fra eget liv, såsom hårtab, sociale medier, katte, gaming, næsehår, danske love, kontrasten i opvæksten med en Jehovas Vidner mor og irsk gadedrengs far, livet som gift mand, kvinders alt for varme bade, og meget meget mere, til jokes, vi alle sammen kan grine af. For Simon har det seneste år haft stressreaktioner, brugt for meget tid på sociale medier, set (alt) for meget Tiger King og erhvervet sig en sukkerafhængighed, hvilket han omdanner til et helt nyt dansksproget comedyshow. 

“Jeg vil have folk skal have den største Opturs-aften. Min fornemmeste opgave er at skabe så fed livestemning, som jeg overhovedet kan. Alle folk skal kunne komme ind, nyde aftenen, få ondt i maven af grin og få et smil i hele fjæset. Måske endda tage ud og feste til senere end kl. 22 efter showet... Det bliver SÅ Optur. Bare det at have det i kalenderen, og se frem til det, er alt. Jeg glæder mig allerede helt vildt. Det er begrænset, hvor mange gange man kan gense Tiger King!” – Simon Talbot 

Forvent glade aftener med mavekrampende grin og Simons karismatiske energi, når han indtager nogle af landets største spillesteder med sit nye show Optur til næste år. Simon Talbot er en af Danmarks helt store comedy-darlings, hvor han med sin entusiasme og sprudlende fortællerglæde gang på gang har leveret solid underholdning til folket, bl.a. med sine onemanshows: Damp (2011), Talle Alene i Verden (2014), Mr. Copenhagen (2016), Make Denmark Great Again (2018), som rekordmange danskere købte billet til, og senest han første engelsksprogede turné Danish Invasion (2020). Han har haft sit eget Sketch Show på nationalt TV og har over 1.000.000 visninger på YouTube alene på hans engelsksprogede sæt på The Russell Howard Hour.
30
okt
Mads & A-holdet LIVE
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
Mads & A-holdet LIVE

Panelet er: Huxi Bach, Søren Pind & Signe Lindkvist

Egentlig er det en podcast.Men der bliver også mulighed for at opleve Mads Steffensen live, når han sammen med sit stærke panel gæster KulturCenter Skive – og tager publikums dilemmaer under kærlig behandling.Mads og A-holdet rykker ind i kulturcentret for at knuse dine dilemmaer. Mads Steffensen udvælger den bedste trup, det ægte A-hold, og på scenen bliver dilemmaerne belyst fra alle tænkelige og utænkelige sider.Det er direkte, ærligt og sjovt, for A-holdet lægger ikke fingre imellem, når de skyder med skarpt og deler ud af egen livserfaring.Du har også en enestående mulighed for at få taget dit dilemma op live på scenen – intet er for småt intet er for stort, og alt tyder på en spændende, morsom og eftertænksom aften i KulturCenter Skive.
02
nov
Gengangere
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Ibsen var på kvindernes side! Det viser han i mange af sine skuespil, men nok stærkest i de to store dramaer – Et Dukkehjem og Gengangere, der er skrevet kort efter hinanden. I Et Dukkehjem tog Ibsen fat i kvindens rolle i samfund og familie, i Gengangere graver han et spadestik dybere. Han viser at den enkelte bærer ansvaret for sine handlinger. At bedrag i fortiden fører til skæbnesvangre valg i nutiden.Stykket vakte vild skandale i sin samtid, da Ibsen fortæller at Fru Alvings unge søn Osvald lider af nedarvet syfilis efter sin far. En sygdom, der i samtiden ikke kunne behandles, og derfor langsomt udviklede sig til sindsyge. Den offentlige fordømmelse af skuespillet var total. Sandheden var ilde hørt og skulle fortrænges. Folkedomstolen havde talt og Ibsen følte sig nødsaget til at forlade Norge. Hvad man dengang derimod ikke gik så højt op i, var at stykkets omdrejningspunkt er en seksuel krænkelse. Fru Alving har for mange år siden overværet at hendes nu afdøde mand, kaptajn Alving nærmest havde voldtaget deres tjenestepige på spisestuebordet, og det er der kommet et såkaldt ”uægte barn” ud af.
02
nov
Chris McDonald: Op ad bakke- eller?
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark

CHRIS MACDONALD - OP AD BAKKE - ELLER? - NYT TOPUNDERHOLDENDE FOREDRAG Efter udsolgte arrangementer og fyldte sale over hele landet på sin sidste turné er vi efter utallige opfordringer virkelig glade og stolte over at kunne præsentere et helt nyt inspirerende og humoristisk foredrag med Chris MacDonald 

Vi lever i en tid, hvor du nemt får det indtryk, at det hele er lidt op ad bakke! Men der er faktisk rigtig god grund til optimisme! Det kræver blot at vi bliver enige om, at der er nogle enkelte helt fundamentale ting i vores liv, som ikke er til forhandling! 

The Power of knowing 
Det er for tiden ikke nemt at vide, hvad du egentlig bør gøre? Skal du drikke mælkebøtte-juice, spise stenalderkost eller putte ingefær i ørerne? Lægge mobilen fra dig eller hente endnu en sundhedsapp? Skal du “stå fast” eller udvikle dig for ikke at gro fast? Og som Chris siger, er det sjovt med de spørgsmål, for det er vist første gang i de 600 millioner år på kloden, at nogen art har haft overskud til at diskutere, om det skal være spelt eller soya! 

Så vi er altså, på trods af klimakriser og alt andet, også ret godt kørende som art :-) Vi er faktisk så godt kørende på nogle områder, at det paradoksalt nok er blevet op ad bakke, at få dækket vores fundamentale behov som mennesker for at vi kan trives. 

Ikke til forhandling 
På denne superunderholdende og inspirerende aften vil Chris med sin unikke evne til at kombinere humor, inspiration, og solid videnskab, stille skarpt på netop de fundamentale behov som ikke er til forhandling, hvis vi vil øge sandsynligheden for motivation og trivsel. To ord og koncepter som ikke må ende med at blive sat i skammekrogen. ”Det handler ikke om at have det godt hele tiden, men at øge sandsynligheden for at have det godt.” citat, Chris MacDonald 

En aften med masser af latter 
Aftenen er fyldt med inspiration og tankevækkende viden. Alt sammen leveret med glimt i øjet og bunkevis af den solide videnskab og gode humor, som er blevet Chris´ varemærke! Vi udsteder lattergaranti og lover, at du går fra aftenen med inspiration og masser af stof til eftertanke. 

Chris MacDonald 
Chris MacDonald er uddannet human fysiolog og samtidig en af landets mest erfarne foredragsholdere, der som en af de få konstant udvikler sine foredrag med nyt indhold og nye formidlingsteknikker. Med en billet i hånden får du derfor en fantastisk cocktail af både underholdning i verdensklasse og masser af videnskabeligt input fra øverste hylde. 

Foredragsoplevelse ud over det sædvanlige
Arrangementet er lavet sammen med Chris med ønsket om at give dig en foredragsoplevelse og aften, du ikke er vant til.
03
nov
Mød Skive Skakklub. Skakkens verden rykker ind på biblioteket
Østergade 25, 7800 Skive
Elsker du at udfordre dig selv på overblik og taktik? Og er du måske solgt på Netflix’ prisvindende skakserie ’The Queen’s gambit’? Så er der godt nyt! Skakkens verden rykker ind på Skive Bibliotek.


Hele efteråret kan du den første onsdag i måneden møde Bjarne fra Skive Skakklub. Han kan lære dig smarte åbninger og gode tricks og træk. 


Tag en spillemakker med, eller spil mod Bjarne, der selv startede med at spille skak som ung.


Alle er velkomne, uanset om man ved alt – eller intet – om skak. Vi spiller i Caféen i stuen.


Det er gratis og du behøver ikke at tilmelde dig.


Arrangør: Skive Skakklub og Skive Bibliotek
04
nov
Ausfahrt – et musikalsk foredrag med teolog og studievært på P4 Allan Højer
Østergade 25, 7800 Skive
På livets autostrada dukker en række AUSFAHRT-skilte op. Skal du sagtne farten og dreje ind på rastepladsen - eller skal du fortsætte med 130 km/t ?Tre gange blev jeg sendt ud på et sidespor på grund af stress. Arbejdet for og med andre mennesker havde tømt mig. Det var en showstopper i mit liv, men sidesporet blev min styrke. Rastepladsen gav mig mulighed for at tanke ny energi.

Om kunstneren: Allan Høyer er studievært og journalist ved DR P4 Midt & Vest. Han er præst, forfatter, musiker og sangskriver.

Guitaren og sangen er to kammerater, som Allan tager med ind i foredragssalen
– og med en tændt forsamling kan sød musik opstå!

Foredraget koster 75 kr. inkl. en forfriskning. Køb billet her på siden.

Foregår i glasgangen på 2. sal.