• Fra:

    Til:

Event information

Skyttevej 12, 7800 Skive
tor. 20. apr. 2023
19:00
299,00 kr.–334,00 kr.

Foredrag med Emil Midé Erichsen

Foredrag med Emil Midé Erichsen – Et arktisk eventyr


Kompasnålen peger mod nord, skiene er klikket på og forude venter os knap 200 km med 80-90 kilo tunge pulke på slæb. Det er første dag, og temperaturen er minus 27 grader. Det blæser og de første forfrysninger har allerede sat sig i ansigtet, i fingrene og på fødderne. Jeg er mere på udebane end nogensinde før, og aldrig har der været længere til en turkisblå ankerbugt og en svalende, tropisk vind over dækket på Havana. 
I foråret 2021 begynder Emil at planlægge en tur mod nord sammen med sin Siriuspatrulje-ven Christian Liebergreen. Alfred og Theis melder sig klar til eventyr, og træningen starter op et lille år før afrejse. Drømmen er simpel, men vejen er lang. I april 2022 vil de fire drenge stå på toppen af verden – på klodens nordligste punkt, Nordpolen. Drengene skal i form, og lære alt hvad det kræver at overleve i Arktis. For selv de mindste fejl i den utilgivelige kulde kan slutte ekspeditionen og i værste fald være livsfarlige. Den lange forberedelse er fysisk, men også mental, og da han undervejs i forberedelserne bliver far for anden gang, melder spørgsmålet sig; Hvorfor overhovedet tage på eventyr? 
I dette nye foredrag med Emil Midé Erichsen kommer tilhørerne med på en tur mod de nordligste breddegrader. Corona og krigen i Ukraine giver udfordringer og planerne må ændres i sidste øjeblik, men rejsen ind i nogle af livets store spørgsmål bliver kun styrket af bumpene på vejen. 
Og bliver en påmindelse om, hvor vigtigt det er at tage stilling og tage livet i egne hænder. 
Det er blevet til en fortælling om at tage på eventyr som brødre, om ægte følelser og svære valg. Og om at være mand, far og eventyrer i 2022. 

Event information

Skyttevej 12, 7800 Skive
tor. 20. apr. 2023
19:00
299,00 kr.–334,00 kr.


Arrangør

KulturCenter Skive
Skyttevej 12
7800 Skive
www
+4570701464

Find event

Skyttevej 12, 7800 Skive

Mere kultur

23
jun
-
 
22
jun
Glyngøre i Gult – Vingegaard kommer hjem
Museumstorvet 9, 7870 Glyngøre
Udstillingen sætter spot på  den store indsats og entreprenør ånd hos beboerne i Glyngøre, der gjorde det muligt på kun 5 dage, at stable en kæmpemæssigfejring af Jonas Vingegaard på benene.

I udstillingen kan du opleve nogle af de mange bannere, cykler og alverdens andre ting der gjorde det til en helt speciel sommer i Glyngøre. Men det var jo ikke kun i Glyngøre, at stemningen var høj mange andre steder i landet blev triumfen fejret og du kan høre et udvalg af de mange heppe og hyldest sange der blev produceret. 

Vi har også været så heldige, at du kan se en original gul trøje og andre ting som Jonas brugte under tourén og selvfølgelig kan du også selv prøve kræfter med nogle af de hårdeste stigninger i løbet!

Vi takker Glyngøre by, familien Vingegaard og Cykelpartner for for deres store opbakning og hjælp med udstillingen.
12
sep
-
 
07
sep
Billedskole for voksne på Skive Museum
Havnevej 14, 7800 Skive
Kom og vær med!

Vi arbejder med forskellige materialer og teknikker, for eksempel maleri, skulptur, grafik, blandform.

Vi finder inspiration i museets samlinger og udstillinger – og i naturen omkring os.

Underviser: Billedkunstner Thomas Wolsing. 

Tirsdag kl. 18.00-20.30.
Start 12. september, i alt 8 gange frem til og med 7. november. (17. oktober udgår pga. ferie). 

Pris 650 kr.

Kontakt kunst- og kulturformidler Majken Høgh Olsen på telefon 20 34 31 16 ved spørgsmål.
02
okt
Danseaften
Fredensgade 11, 7800 Skive
Dans som motion. Mulighed for at træne krop og hjerne på en sjov og anderledes måde, hvor der i høj grad er fokus på fællesskabet og de gode grin. Oplev at pulsen stiger i takt med med glæden ved at bevæge sig til traditionel folkemusik, leveret af musiker (violin og harmonika). Da arrangementet er for nybegyndere foregår instruktionen helt fra bunden.
Har du lyst til at kombinere motion med fællesskab og sjov så mød op på aftenen, og inviter meget gerne naboer, kollegaer, venner og familie med. Du kan deltage med eller uden partner.
Medbring vand og indesko.
Pris 50 kr. som betales kontant eller på mobilepay på aftenen
03
okt
5 års jubilæum – erindringscafé’en
Jernbanegade 16, 7870 Roslev
Caféen er for pårørende og brugere med hukommelsesbesvær. 

Det har været 5 spændende, hyggelige og aktive år - og det vil vi gerne fejre.
Alle er velkommen.

Vi starter kl. 14.

Vi synger til kendte sange blandet med let underholdning og musik af Aage og Mogens.

Sønderjysk kaffebord og kaffe/the.

Sognehuset i Roslev, Jernbanegade 16, 7870 Roslev  
05
okt
Tinker Torsdag
Østergade 25, 7800 Skive
Åbent makerværksted i Opfinderiet som er et makerspace med flere forskellige maskiner f.eks. 3d-printere, laserskærer, folieskærer, formstøber, symaskiner osv. Hvis du har lyst til at prøve disse teknologier kan vi hjælpe dig i gang. Vi har åbent for voksne hver torsdag fra 16.00-20.00.Vi har altid kaffe på kanden og her kan du møde andre voksne der arbejder kreativt med de forskellige teknologier. Vi afholder jævnlige workshops i forskellige former for teknikker og software, medl dig ind i vores facebookgruppe for at få mere information https://www.facebook.com/groups/1066722627589848 Medbring din egen pc hvis du kan. Vi bruger kun gratis software og vi hjælper gerne med at installere og komme i gang.
05
okt
Folkedans – Hygge, glæde og motion i ét!
Møllegården, Møllegade 5,
Kom og vær med - Vi mangler DIG!
Opstart torsdag den 14 september 2023 kl 19.30-22.00
Yderligere oplysninger tjek hjemmeside samt facebook
07
okt
Jonas Mogensen
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
EKSTRA SHOW
Lad os være ærlige, der sker ikke det helt vilde i Jonas’ liv. Han er på mange måder en helt gennemsnitlig ægtemand og far, der forsøger at komme igennem dagligdagens trummerum, så gnidningsfrit som muligt. Ligesom mange andre over 32 døjer han lidt med ryggen, blottede tandhalse og ikke mindst, med at få overblikket over en tilværelse, der indeholder alt fra globale kriser til bekymringer om hvornår man er gammel nok til at købe et skohorn. Det gennemsnitlige liv er fyldt med store og små spørgsmål, og Jonas har på ingen måde svarene. Han har til gengæld en unik evne til at se det store i det små, fra en helt skæv vinkel og med så tør en levering, at man ikke kan holde grinene tilbage.    


Jonas har lavet standup i over 12 år, så hvorfor kommer one-man-showet først nu? Hans kone vil mene, det skyldes dovenskab, men han synes selv, han har haft temmelig travlt. Jonas fik sit første lille gennembrud, da han vandt talentprisen ved Zulu Comedy Galla i 2015 og specielt året efter, da han lagde operaen ned, med en omgang tør standup, som efterhånden har rundet 800.000 visninger på YouTube. Sidenhen har han gjort sig som tekstforfatter på diverse underholdningsprogrammer, indtil han og makkeren, Kasper Gross, fik hul igennem med deres egen tv-serie, Minkavlerne. Minkavlerne har vist sig at være lidt af en seermagnet for tv2-zulu, og 3. sæson kommer på skærmen her til foråret. Sidst men ikke mindst, så udmærkede han sig i efteråret 2021, ved at vinde 5. sæson af TV2’s store underholdningssucces, Stormester.
11
okt
René Dahl Andersen – “Hærdet”.
Skyttevej 12, 7800 Skive
Han var en af Politiets Wonder Boys! Dygtig, anerkendt og respekteret – og specielt udvalgt til uddannelse hos FBI. Alt var godt, indtil én forkert beslutning ændrede alt… 


Mere end 12 år i tjeneste som narkobetjent hos arvtagerne til Politiets berømte og berygtede Uropatrulje samt mere end seks år som undercover agent i ind- og udland for PET og andre landes efterretningstjenester satte deres spor og førte en talentfuld ung politimand ud i et moralsk ingenmandsland, hvor intet er sort og hvidt, men i stedet én stor grå zone, hvor ingen længere kan finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert. 


“Hærdet” er historien om René Dahl Andersen, der som ung og ideologisk politibetjent fra Nordjylland kommer til København med en drøm om at komme ind i Københavns Politis Uropatrulje. 


Med talent, ambitioner, mod og en unik evne til at skabe relationer til kriminelle og kolleger og levere resultater gør han lynkarriere og bliver hurtigt én af Politiets bedste på sit felt og headhuntes senere direkte af PET med efterfølgende specialuddannelse hos FBI i USA – for siden igen at blive sendt på ekstremt farlige og tophemmelige missioner i udlandet som undercover agent. 


Med en unik evne til at tilpasse sig og operere i ethvert miljø bliver René Dahl Andersen en “naturlig” del af den barske og kyniske kriminelle underverden – ikke kun i Danmark, men også i udlandet. Et ualmindeligt farligt liv, der flere gange kunne have kostet ham livet, men kun fordi han er skarp, snu og har mod og vilje til at tage chancer, overlever han…
 

Han har “arbejdet” og lavet aftaler med nogle af de mest hardcore kriminelle – nogle med politiledelsens velsignelse og rettens samtykke – andre kun med kollegaers opbakning og eget moralske kompas som rettesnor. En potentiel glidebane af format, der for René Dahl Andersen i en blanding af naivitet, magtesløshed og storhedsvanvid resulterer i sit livs dumhed – med uoverskuelige konsekvenser til følge…
 

“Hærdet” er en barsk historie fra en barsk verden, som kun meget få kender til! Om infiltrering af hårde kriminelle miljøer og arbejde som undercover agent på farlige missioner. True crime, når det er bedst eller værst…
 

Udover et spændende kig ind i en fascinerende underverden, stiller foredraget “Hærdet” også det fundamentale spørgsmål? Kan et samfund med dets politi tillade at bryde loven – for at opretholde selvsamme bedst muligt? Helliger målet midlet?
12
okt
Tinker Torsdag
Østergade 25, 7800 Skive
Åbent makerværksted i Opfinderiet som er et makerspace med flere forskellige maskiner f.eks. 3d-printere, laserskærer, folieskærer, formstøber, symaskiner osv. Hvis du har lyst til at prøve disse teknologier kan vi hjælpe dig i gang. Vi har åbent for voksne hver torsdag fra 16.00-20.00.Vi har altid kaffe på kanden og her kan du møde andre voksne der arbejder kreativt med de forskellige teknologier. Vi afholder jævnlige workshops i forskellige former for teknikker og software, medl dig ind i vores facebookgruppe for at få mere information https://www.facebook.com/groups/1066722627589848 Medbring din egen pc hvis du kan. Vi bruger kun gratis software og vi hjælper gerne med at installere og komme i gang.
12
okt
“Historien i Hænderne” – Nørkleaftener på Skive Museum
Havnevej 14, 7800 Skive
"Historien i Hænderne" - Nørkleaftener på Skive Museum

”HISTORIEN I HÆNDERNE” – NØRKLEAFTENER PÅ SKIVE MUSEUM
12.10, 16.11. og 07.12 kl. 19-21

I et nyt formidlingstiltag ”Historien i Hænderne” byder Skive Museum på håndarbejdsformidling og teknikworkshop i skøn forening.

”Historien i hænderne” henvender sig til alle håndarbejdsinteresserede – både øvede og begyndere – som gerne vil dykke ned i håndarbejdets historie sammen med andre, der deler glæden ved håndarbejde.

”Historien i Hænderne” strækker sig over fire aftener fra september til december. Hver aften består af en blanding af fortælling, workshop og håndarbejdscafé.

Hvad kan du forvente?
Aftenen starter med et mindre oplæg omkring dagens emne. Her kigger vi også nærmere på udvalgte genstande fra museets samling og måske på andre materialer som for eksempel gamle opskriftsbøger, magasiner m.m.

Aftenen byder også på en mini-workshop, hvor deltagerne har mulighed for at afprøve nogle af de teknikker, som har været brugt på de fremviste genstande eller som på anden vis har relation til dagens emne.
Det vil fremgå af opslag til hver aften, hvad der skal medbringes til den specifikke mini-workshop.
Undervejs er der plads til snak og spørgsmål til emnet.
Medbring gerne dit eget håndarbejde, så du kan nørkle, mens der fortælles og til den afsluttende håndarbejdscafé – dit arbejde behøver ikke have relation til aftenens emne. Man er også velkommen til at arbejde videre med teknikkerne fra workshoppen.

Efter kaffen vil der være mulighed for at få hjælp og vejledning til det medbragte håndarbejde.

Køb din billet online!
Kaffe er inkluderet i prisen.
Alle er velkomne. 

Program for ”Historien i Hænderne” – Nørkleaftner på Skive Museum
Medbring gerne eget håndarbejde hver gang.

21.09 Strik i 1800-tallet
Medbring lidt rester i uldgarn som kan strikkes på pind 2, 2,5, 3 eller 3,5 mm
AFLYST DEN 21. SEPTEMBER! 

12.10 Hækling
Medbring til workshop: oplyses senere 

16.11 Broderi

Medbring til workshop: oplyses senere 

07.12. Den tekstile jul

Medbring til workshop: oplyses senere ??

Alle aftener kl. 19-21