• Fra:

    Til:

Event information

Østergade 25, 7800 Skive
Fri. 12. May. 2023
10:00 - 11:30
0

Fællessang fra højskolesangbogen. Bemærk flyttet pga. bededag

Det er velkendt, at fællessang skaber glæde og samhørighed, og har man lysten til at synge, er man kvalificeret!
Kom og syng årstidens sange og efter en velfortjent pause med et rundstykke og en kop kaffe, er der frit slag – alle kan være med til at vælge, hvad der skal synges den sidste halve time.

Ved klaveret bibliotekets dygtige pianist Erland Christensen.

Fællessangen gentages den første fredag i hver måned, dog holder vi sommerferie i juni, juli og august.

Kaffe/te m. rundstykke koster 20 kr.

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek

Event information

Østergade 25, 7800 Skive
Fri. 12. May. 2023
10:00 - 11:30
0


Arrangør

Skive Bibliotek
Østergade 25
7800 Skive
www
99157000

Find event

Østergade 25, 7800 Skive

Mere musik

09
feb
Eftermiddags jazz med Kai Jørgensen
Østergade 25, 7800 Skive
Skive Bibliotek og Ældresagen inviterer til eftermiddags jazz og hyggeligt samvær,

Kai Jørgensen sidder klar ved tangenterne og der er kaffe og te på kanderne.

Bare drop ind, ingen tilmelding nødvendig.

Arrangementet er gratis og foregår i stueetagen.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre  og Skive Bibliotek
09
feb
Grarup Allstars
Grarup Allstars   Torsdag d. 9. februar kl. 19.30 i Skive Theatersal  Publikummer efterlyser af og til ” en gang fed blues”, der får teatersalen til at gynge og koge. Dette ønske efterkommes med Grarup Allstars, der i den grad formår at få et spillested plus dets publikum op at køre med let tilgængelige rytmer og riffs, der går lige ind i krop og hjertekule. Denne sprudlende spillestil er ikke gået ubemærket hen. I 2019 vandt bandet Årets Live pris i kategorien DMA Blues og cementerede dermed sin position som et af Danmarks absolut bedste live bands – også uden for blues genren. Et dejligt højdepunkt for gruppen med dertil hørende rosende superlativer i omtalen af koncerter og albums.   Grarup Allstars er et ægte live band, der med spontanitet og spilleglæde lader sig føre af musikken, samspillet og stemningen hos publikum i salen, frem for at en stram setliste og forhåndsaftaler sætter begrænsninger på udfoldelserne på scenen. En munter og musikalsk løssluppenhed og veloplagthed til glæde og fornøjelse for klubbens medlemmer og gæster.   Bandets udvalg af numre er som skræddersyede til musikernes format som solister og som ensemble. De garvede kunstnere mestrer at knytte de musikalske numre sammen til en helstøbt enhed.     Line-up:   Margrete Grarup – blændende vokal med jazz, blues og soul i sig Uffe Steen – værdsat og meget anerkendt guitarist i Skive og omegn Niels Nello Mogensen – succesfuld koncert med Helping Hands hos os forrige sæson på bas Niels Mathiasen – spiller på sin saxofon også sammen med Gnags og Poul Krebs Rasmus Stenholm – spiller med entusiasme på sit orgel Esben Bach – dreven trommeslager     Uimodståelig blues med appel til et bredt publikum.   Skive Theater er medarrangør på koncerten.   Entré: Medlemmer: 130 kr. Gæster 150 kr. Unge under 25 år 50 kr.   Billetsalg ved indgangen eller forhåndsbestilling på Ticketmaster  
10
feb
Michelle Birkballe
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
– hjerteblod og rock’n’rollDet er hendes hæse stemme, hendes historie og hendes musik! Hendes hjerteblod og personlighed er så meget til stede, at man kunne tro, at rock’n’roll kommer fra smalltown Thorsager på Djurland.


Hvis man har været så heldig, at man har hørt hende live, så er man ikke i tvivl – hun ER rock’n’roll.


I guitarkufferten har Michelle masser at tage af, når hun går på scenen. Mest sange fra sine albums, men også andre sange, som hun gør til sine helt egne. Og så kan hun fortælle om sit liv på en så ægte og afvæbnende måde, at ingen går fra en af hendes koncerter uden at have grinet sammen med hende.


Storytelleren er skarp i replikken, når hun råt for usødet fortæller om livets op- og nedture. Alt kommer lige fra hjertet. Med sig på scenen har Michelle Birkballe Jakob Skytte, Eddi Jarl Sørensen, samt tvillingerne Jakob og Josef Baumgartner der trådte deres barnesko og begyndte at spille i Skive.


På www.michellebirkballe.dk kan man læse, lytte og se meget mere. Man kan læse om singler og albums. Og gå på opdagelse i mængden af fyndord og ramsaltede citater fra den rå – men smukke – ukronede dronning af rock’n’roll. Danmarks eneste!
21
feb
Mike Stern Band
Mike Stern Band   Tirsdag d. 21. februar kl. 19.30 i Skive Theatersal   Mike Stern er en levende legende inden for den moderne rytmiske musik, hvor han som guitarist har boltret sig i en menneskealder. Han er meget kendt for sit medlemskab af Miles Davis og hans banebrydende band, som altid har ligget i front i udviklingen af avanceret jazz og rytmisk musik. Mike Sterns hustru, Leni deltager også på sin guitar i det virtuose samspil med de øvrige musikere.   Her er det værd at bemærke, at saxofonisten, sangskriveren og arrangøren Bob Franceschini har bevist sin høje kvalitet og kunnen sammen med navne som Paul Simon og Celine Dion og andre notabiliteter i forbindelse med koncerter og medvirken på mere end firs albums.   Jonas Johansen befinder sig med sit eminente trommespil også i de højere luftlag inden for dansk og international jazz. Han har spillet sammen med store stjerner ved utallige lejligheder. Også i Skive Jazzklub har vi ofte haft muligheden af at nyde hans sprudlende spillestil.   Chris Minh Doky er kendt på vore breddegrader efter mange succesfulde koncerter. Hans udsøgte behandling af bassen vækker i høj grad publikums bevågenhed og nydelse.     En aften med international klasse.     Koncerten arrangeres i samarbejde med Skive Theater og med støtte fra Kulturelt Samråd.     Entré: Medlemmer 180 kr. Gæster 225 kr. Unge under 25 år 50 kr.   Billetsalg ved indgangen  
23
feb
Pianoman’en fra New York
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Der bliver set tilbage på en musiker-karriere, der har varet ikke mindre end 50 år, når lyden af en pianomand fra New York, legendariske Billy Joel fylder Skive Theater torsdag 23. februar kl. 19.30. 


Med imponerende fem årtier brød sangeren og entertaineren Billy Joel fra New York brød gennem lydmuren med albummet og titelsangen, ”Piano Man”. Og det er dette jubilæum, der skal hyldes i Skive Theater, selv om hovedpersonen ikke selv kommer. 


Hele Billy Joels imponerende bagkatalog af hits har været en tur gennem Musical Danmarks musikalske maskinrum – og derfra kommer hyldestkoncerten. Billy Joel har gennem de mange år været én af de mest populære ”singer-songwriters” overhovedet med et albumsalg på over 150 millioner eksemplarer! Lige siden gennembruddet i starten af 70’erne har Billy Joel været en meget markant personlighed i musikbranchen. 


Det musikalske show, der har fået titlen ”Pianomanden fra New York”, fortæller historien om Billy Joels liv og karriere, om opture og nedture og hvordan en knægt fra Bronx, der helst ville være professionel bokser i stedet gik hen og blev hele USA’s piano man med hits som ”Just The Way You Are”, ”Uptown Girl”, ”Tell Her About It”, ”Honesty”, ”New York State Of Mind” og selvfølgelig signatursangen ”Piano Man”. 


”Pianomanden fra New York” er fyldt med 25 uimodståelige hits, og på scenen bliver sangene spillet og fortolket af en suveræn kvartet af professionelle sangere og musikere, bl.a. Morten Bytofte, Rune Vestergaard Schmidt, Marianne Lewan dowski og Niels Rahbech. Hyldestkoncerten er produceret af Musical Danmark fra Århus, der også stod bag de sidste par års turné-succeser ”Let It Rock”, ”In The Air Tonight” samt dette forårs turne, ”Candle In The Wind – En brændende hyldest til 70’erne”.
01
mar
The Magical Music of Harry Potter
Skyttevej 12, 7800 Skive
Harry Potter-fans kan glæde sig til en magisk og musikalsk aften, der vil få deres hjerter til at banke endnu hurtigere for hele Harry Potter-universet, når The London Philharmonic & Symphonic Film Orchestra med kor, solister og et medlem af Weasley-familien indtager scenen i KulturCenter Skive.
Spektakulært bliver det med 60 musikere og et kor på 20 sangstemmer på scenen. Det bliver en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, kærlighed og samhørighed i den farlige verden af ​​tryllekunstnere. Denne magiske verden bliver skabt af den mest avancerede teknologi inden for lys, lyd og laser-iscenesættelse. De visuelle og magiske effekter vil få hjerterne hos alle Harry Potter-fans slå lidt hurtigere – og dertil skal man lægge den spektakulære musik. 
Publikum kan se frem til at opleve al den bedste musik fra Harry Potter-filmene og fra musicalen Harry Potter and the Cursed Child. Og som noget helt specielt vil en af skuespillerne, som spillede et medlem af Weasley-familien være med på scenen og gøre koncerten til en uforglemmelig aften. Hvilket medlem af Weasley-familien, der tager turen til Skive, kan vi først løfte sløret for senere.
Aftenen bliver en musikalsk rejse ind i Harry Potters magiske verden fyldt med eventyr, venskab og kærlighed. Med avanceret lys-, lyd- og laseriscenesættelse, samt en hel unik lyddimension, skabes en fortryllende verden, der med garanti kommer til at give publikum gåsehud. 
Koncerten kommer bl.a. til at byde på musikstykker fra alle otte Harry Potter-film samt værker skrevet af talentfulde komponister såsom John Williams, der komponerede musikken til de første tre film, det berømte Hedwigs tema, temamelodien til Harry Potter filmene samt Double Trouble – det klassiske Hogwarts-motiv med børnekor samt den sjove tante Marges Waltz og Witches, Wands and Wizard og titler som Hogwarts Hymn af Patrick Doyle fra den fjerde Harry Potter-film.
02
mar
Indra Rios Moore Kvintet
Torsdag d. 2. marts kl. 19.30 Skive Theatersal  
Det er spændende at følge kunstneres udvikling.
Det forhold gør sig også gældende for jazzmusikere.
Og i den forbindelse er Indra Rios Moore et aktuelt eksempel; thi hun optrådte som en ung talentfuld sangerinde i Skive Jazzklub i 2014. En succesfuld koncert. Nu kommer hun igen, og det er med stor forventning, at man kan se frem til et glædeligt gensyn og genhør bedømt ud fra hendes seneste albums og koncerter. Med hendes amerikanske baggrund kan det ikke overraske, at hun har et usædvanligt godt tag på, hvordan en sanger vælger sin tilgang til at finde de rette udtryk inden for jazz-, blues- og soul genren.
Indra evner at anvende sin stemmes store register ud til de yderste grænser. Publikum vil bemærke, at de små forskydninger på følelsesområdet med et snuptag afløses af en mere barsk dynamik, hvor en ligefrem ægthed skinner igennem til fremme af den musikalske oplevelse.
Via sit giftermål med saxofonisten Benjamin Trærup har Indra også begået sig med succes i det århusianske musikliv med afstikkere til det internationale jazzmiljø med ophold i New York og Barcelona.

Benjamin Trærup bakker som saxofonist stilsikkert op om Indras stemmeføring og bandets samlede udspil, hvor man klart fornemmer en stor fælles spilleglæde blandt de garvede musikere.

Søren Bigum spreder sig med sit spil på guitar over et bredt felt inden for de musikalske stilarter. Han holder af at dygtiggøre sig i diverse konstellationer i sammenhæng med rytmisk musik bl. a. i bandet Jonah Blacksmith.

Thomas Sejthen på bas og Espen Laub von Lillienskjold på trommer er velkendte ansigter på vore kanter. De har givet prøver på deres besnærende og kvalitetssikre kunnen ved tidligere koncerter i Skive Jazzklub.

En aften med jazz på højt niveau for et bredt publikum.
03
mar
Fællessang fra højskolesangbogen
Østergade 25, 7800 Skive
Det er velkendt, at fællessang skaber glæde og samhørighed, og har man lysten til at synge, er man kvalificeret!
Kom og syng årstidens sange og efter en velfortjent pause med et rundstykke og en kop kaffe, er der frit slag – alle kan være med til at vælge, hvad der skal synges den sidste halve time.

Ved klaveret bibliotekets dygtige pianist Erland Christensen.

Fællessangen gentages den første fredag i hver måned, dog holder vi sommerferie i juni, juli og august.

Kaffe/te m. rundstykke koster 20 kr.

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek

04
mar
Esben Just
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
ESBEN JUST OG ET BRÆNDENDE PIANO


Danske Esben Just er som et sprudlende festfyrværkeri på en scene, og efter flere års corona-kaos selvantænder han sit klaver i Skive Theater.
Resultatet bliver magisk og farverigt, når Esben Just sparker opsparet energi og løssluppenhed fra direkte i hovedet på sit forsvarsløse publikum med ”Just on Fire”.
Sammen med Esben Just veksler vi selvmedlidenheden, navlepilleriet og narcissistisk adfærd til ild i håret – og resten i klaveret. 
Esben Just lover at give de rytmiske boller et solidt spark og få os sikkert op på hesten igen, som verden så ud, dengang den eneste Corona vi kendte til, var noget gyldenbrunt væske fra Mexico med 4,5% alkohol.
Oplev Esben Just sætte ild til alle de dårlige minder, og lad varmen fra netop disse flammer, give dig røde kinder af begejstring og fornyet energi: 
Gennem det rockede og det, der swinger, lægger Esben Justs nye soloshow vægt på det umiddelbare og giver publikum lyst til at lade paraderne falde, klappe i takt og synge med på det, der byder sig. 
”Just On Fire” smages desuden til med Esben Justs utæmmelige lyst til at underholde under mottoet: Lad aldrig sandheden stå i vejen for en god historie! Så belav dig på skarpe observationer fra hverdagen, saftige fortællinger fra landevejen – alt sammen garneret med flødeskum og en lille skarp i kaffen. 
Intet emne er for småt til ikke at blive blæst ud af proportioner. Intet menneske er for stort til ikke at blive gjort grin med. Hånden på hjertet, savner du også gnisterne fra musikken, der sætter dig i brand?
Så bør du ikke gå glip af Esben Justs ”Just on Fire”.
09
mar
Eftermiddags jazz med Kai Jørgensen
Østergade 25, 7800 Skive
Skive Bibliotek og Ældresagen inviterer til eftermiddags jazz og hyggeligt samvær,

Kai Jørgensen sidder klar ved tangenterne og der er kaffe og te på kanderne.

Bare drop ind, ingen tilmelding nødvendig.

Arrangementet er gratis og foregår i stueetagen.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre  og Skive Bibliotek