• Fra:

    Til:

Event information

tor. 2. mar. 2023
19:30
130 kr. Medlemmer
150 kr. Gæster
50 kr. Unge

Indra Rios Moore Kvintet

Torsdag d. 2. marts kl. 19.30 Skive Theatersal  
Det er spændende at følge kunstneres udvikling.
Det forhold gør sig også gældende for jazzmusikere.
Og i den forbindelse er Indra Rios Moore et aktuelt eksempel; thi hun optrådte som en ung talentfuld sangerinde i Skive Jazzklub i 2014. En succesfuld koncert. Nu kommer hun igen, og det er med stor forventning, at man kan se frem til et glædeligt gensyn og genhør bedømt ud fra hendes seneste albums og koncerter. Med hendes amerikanske baggrund kan det ikke overraske, at hun har et usædvanligt godt tag på, hvordan en sanger vælger sin tilgang til at finde de rette udtryk inden for jazz-, blues- og soul genren.
Indra evner at anvende sin stemmes store register ud til de yderste grænser. Publikum vil bemærke, at de små forskydninger på følelsesområdet med et snuptag afløses af en mere barsk dynamik, hvor en ligefrem ægthed skinner igennem til fremme af den musikalske oplevelse.
Via sit giftermål med saxofonisten Benjamin Trærup har Indra også begået sig med succes i det århusianske musikliv med afstikkere til det internationale jazzmiljø med ophold i New York og Barcelona.

Benjamin Trærup bakker som saxofonist stilsikkert op om Indras stemmeføring og bandets samlede udspil, hvor man klart fornemmer en stor fælles spilleglæde blandt de garvede musikere.

Søren Bigum spreder sig med sit spil på guitar over et bredt felt inden for de musikalske stilarter. Han holder af at dygtiggøre sig i diverse konstellationer i sammenhæng med rytmisk musik bl. a. i bandet Jonah Blacksmith.

Thomas Sejthen på bas og Espen Laub von Lillienskjold på trommer er velkendte ansigter på vore kanter. De har givet prøver på deres besnærende og kvalitetssikre kunnen ved tidligere koncerter i Skive Jazzklub.

En aften med jazz på højt niveau for et bredt publikum.

Event information

tor. 2. mar. 2023
19:30
130 kr. Medlemmer
150 kr. Gæster
50 kr. Unge


Arrangør

Skive Jazzklub
Skive Theater, Teaterpladsen 10
7800 Skive
www
29871677

Find event

Mere musik

14
apr
Fællessang fra højskolesangbogen. Bemærk flyttet pga. påsken
Østergade 25, 7800 Skive
Det er velkendt, at fællessang skaber glæde og samhørighed, og har man lysten til at synge, er man kvalificeret! Kom og syng årstidens sange og efter en velfortjent pause med et rundstykke og en kop kaffe, er der frit slag – alle kan være med til at vælge, hvad der skal synges den sidste halve time.
Ved klaveret plejer bibliotekets dygtige pianist Erland Christensen at sidde, han er desværre forhindret denne fredag, men vi har fundet en dygtig afløser.

Fællessangen gentages den første fredag i hver måned, dog holder vi sommerferie i juni, juli og august.

Kaffe/te m. rundstykke koster 20 kr.

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek

15
apr
AC/DC UK
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
De gæstede Skive Theater i både 2018 og 2019 og KCS i 2021 med stor succes! 

De har ringet og spurgt om de ikke nok måtte komme tilbage, og det kunne vi altså ikke sige nej til!


AC/DC UK er Storbritanniens bedste og mest succesfulde AC/DC cover band. Siden 2010 har bandet givet flere end 400 koncerter i 13 lande. 

Til april kommer AC/DC UK for fjerde gang til Skive med deres gennemførte helaftens-show bestående af tro fortolkninger af AC/DC’s imponerende bagkatalog af ikoniske rock-klassikere og et fantastisk og energisk sceneshow med kanoner og ild!

Glem alt om halvdårlige, lokale kopi-bands. AC/DC UK spiller på kæmpe scener i hele Europa med sit eksplosive show, som udmærker sig ved at komme enormt tæt på originalen i både udseende og lyd! AC/DC UK har blandt andet spillet på O2 Arena i hjemlandet, hvor de trækker fulde huse.

Gå ikke glip af denne uforlignelige AC/DC-fest med timevis af fed rock, masser af fadøl og et sceneshow, som har gjort bandet til et af Europas allermest eftertragtede cover-acts!
20
apr
RioJAZZ4
RioJAZZ fejrer sit ti-års jubilæum med en række koncerter, hvor den brasilianske saxofonist og fløjtespiller, Edu Neves deltager.
Og godt for det; thi det varmer med hotte brasilianske rytmer på en sval dansk forårsaften, især når en kapacitet som Neves bidrager med en fremtræden og spil, som er inciterende og uimodståelig. Dermed glider han naturligt ind i bandets spillestil.
Bandet evner at få to verdener til at smelte sammen i form af den etablerede danske bassist Morten Ankerfeldt og den brasilianske guitarist Caio Marcio Dos Santos.
Musikken skaber en unik lyd i mødet mellem den kølige nordiske jazz og det varme, temperamentsfulde Rio de Janeiro. Her mødte de to musikere hinanden, og et stærkt og vedholdende samarbejde opstod i 2009 og har bestået lige siden til glæde for jazzelskere viden om.

Christina von Bülow er en skattet musiker i Skive Jazzklub. Mange husker sikkert hendes klare, lyriske og smukke tone. Men hun besidder endvidere en veludviklet sans for de hotte rytmer fra Brasilien. Det kommer klart til udtryk i bandets musik.

Cassius Theperson sidder bag trommerne og giver prøver på sin sprudlende og legende musikalitet.

Vi glæder os til en smuk og energisk koncert med latin jazz i højsædet.
21
apr
Heick og Lundgaard – Store musicalhits og anekdoter
Knudevej 3, 7884 Fur
Store musical Hits & Anekdoter
Heick & Lundgaard
Oplev en flot og festlig aften med Annette Heick og Jesper Lundgaard, som tager dig med ud på en rejse i musikken med noget af det bedste fra musicalens verden tilsat deres egne anekdoter og oplevelser.
Annette og Jesper har medvirket i nogle af Danmarks flotteste musical produktioner gennem årene, og deres kærlighed til genren skinner tydeligt igennem i denne fortælling/koncert.
Sammen og hver for sig synger Annette og Jesper nogle af de mest kendte sange fra hele musicalpaletten. Med deres charme, smukke stemmer, humor og nærvær er publikum garanteret en aften med store musikalske øjeblikke.
Oplev bl.a.:
Don’t cry for me Argentina (Evita)
Anthem (Chess)
SOS (ABBA - The Musical)
Bring Ham Hjem (Les Misérables)
Shallow (A star is born)
You´re the one that I want (Grease)
This is the moment (Jekyll & Hyde)
Edelweiss (The Sound of Music)
Kærlighed (Cyrano)
Sixteen going on Seventeen (The Sound of Music)
Jeg kunne danse nu (My Fair Lady)
Popular (Wicked)
Gabriellas Sång (Som i Himlen)
…og mange, mange flere
22
apr
Festkoncert – Skiveegnens Musiklegat
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark - KulturCenter Skive
Oplev de spirende musikstjerner og megatalenter, når Skiveegnens Musiklegat afholder festkoncert den 22. april kl. 14 i KulturCenter Skive.Egnens børn og unge dyster om talentpriser og uddannelseslegater - både som rytmiske og klassiske solister, samt bands.
 
28
apr
Open By Night – Koncert med RUSTIK
Østergade 25, 7800 Skive
Oplev glad musik med et glimt i øjet.

RUSTIK bandet består af 5 glade musikanter, som alle bor på Skive egnen. De har mange års erfaring og stor kærlighed til folkemusikken.
Repertoiret byder på folkemusik fra Irland, Skotland, England og Norden.

Bandets medlemmer er:
Arne Ralston: Guitar, dobro, banjo,
Jens Dalby: Bas
Hans Lund Kristensen: Sang, guitar
Søren "Charlie" Ladefoged: Whistles
Hans J. Vestergaard: Sang, violin, mandolin, mandola.

Foregår i stuen.
28
apr
Letz Zep
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Letz Zep – Den Ultimative Led Zeppelin-oplevelse!Prisvindende Letz Zep er planetens største og mest autentiske Led Zeppelin tribute-band! De er anerkendt og beundret af selveste Jimmy Page og Robert Plant som det eneste Led Zeppelin-tributeband i verden! Letz Zep både lyder som og ligner musiklegenderne i Led Zeppelin – “I walked in – I saw me!” Robert Plant. Og man kan ikke fortænke Plant i sin overraskelse – forsanger Billy Kulke ligner ligner ham og har en vokal, der kommer skræmmende tæt på Plants i Led Zeppelins storhedstid!


Gå ikke glip af dette utrolige show, der med helt autentiske gengivelser tager publikum tilbage til tiden hvor Led Zeppelin fyldte stadions over hele planeten! Showet inkluderer alle de mange store klassikere som Immigrant Song, Kashmir, The Song remains the same, The Rainsong, Heartbreaker, Good Times Bad Times, Ramble on, When the Levee Breaks, Rock and Roll, Trampled Under Foot, The Ocean, Black Dog, Whole Lotta Love, Dazed and Confused, Communication Breakdown og selvfølgelig rockballaden over dem alle; Stairway To Heaven!


Letz Zep har optrådt i 50 lande – heriblandt  Australien, Brasilien, Rusland og Mexico og adskillige lande i Europa! De har optrådt på 100 festivaler overalt i verden – herunder Viva Latino i Mexico og helt sensationelt også på Wacken Open Air som det eneste kopi-band nogensinde! Medlemmerne af Letz Zep er professionelle og meget erfarne musikere, der hver især har spillet og turneret i acts som Ozzy Osbourne, Roger Daltrey, Debbie Bonham, Uriah Heep og Saxon. Og forenet i Letz Zep har de optrådt til festivaler og events sammen med navne som Janes Addiction, Motorhead, The Moody Blues, Ritchie Blackmore, Accept, Jethro Tull og The Chemical Brothers!Letz Zep optrådte som hovednavn til det store officielle hyldestshow for John Bonham (John Bonham – A Celebration) og Jimmy Page inviterede dem til at optræde til udgivelsen af Led Zeppelins “Mothership” og senere til udgivelsen af Led Zeppelins remastered DVD-udgivelse “The Song Remains the Same”. De er altså helt tæt på det “rigtige” Led Zeppelin, og betragtes som det officielle tribute verden over!


Awarded by Ticketmaster Organisation: “The Most Popular” + “The Most Highly Rated” tribute band to Led Zeppelin. Warner Music, Led Zeppelins pladeselskab, kalder Letz Zep “Europes Best Tribute To Led Zeppelin”.


FLOTTE ORD OG ANMELDELSER: 
“Better than a Led Zeppelin reunion” – KERRANG!
“They have earned their international recognition” – Metal Hammer
“The Best Tribute-band to Led Zeppelin” BBC Newsnight
“You know it’s not the real thing, but still lots of fun” James May, TopGear
“The closest you are ever likely to see or hear”, Janik Gers, Iron Maiden
“A proper rock concert – ten out of ten” Chris Evans BBC 2
“There’s a band on tour at the moment called Letz Zep, they’re amazing and I recommend you go see them” Jonathan Ross BBC 2
29
apr
Rock The Region 2023 x Drivhuset
Østergade 25, 7800 Skive
KULT'en, Drivhuset og NÆST præsenterer ROCK THE REGION 2023 i Skive, lørdag d. 29. april!

Rock The Region er i foråret 2023 tilbage på landevejen med stop i seks byer i det midtjyske i løbet af april og afslutning på SPOT Festival d. 5. Maj i Aarhus. Som publikum kan du glæde dig til korte, intense møder med seks artister, som leverer det bedste de har.

// Fri entré! // 

Dørene åbner kl. 19 - koncerterne starter kl. 20 

Oplev:
SIKHA (Viborg) - soulet pop
Jasser (Holstebro) - pop/rock
SKRAEK (Horsens) - primal death metal
Mirror to the Moon (Silkeborg) - moderne hard rock
Diamond Frog (Skive) - klassisk progressiv house
Tranquil Union (Aarhus) - indie-pop/rock

Rock The Region er det bedste af det nye fra regionen. Det er en turné, et fællesskab og en måde at invitere dig indenfor, der hvor det hele begynder.Følg det hele på www.facebook.com/rocktheregiondk

__________________________________
Bandpræsentationer:SIKHA er et spirende nyt band, bestående af 6 unge musikere fra Kolding, Vejle og Viborg.
I sommeren 2022 blev brugt mange dage i øvelokalet, hvor de sammen skrev en lang række numre, som de nu er klar til at indtage den danske musikscene med. De har i fællesskab skabt et univers af dansevenlige rytmer, samt fængende melodier og tekster, med fokus på den gode fortælling.
De kendetegnes særligt musikalsk, på en stærk vokal, sprøde grooves, og et varieret lydbillede med musikalske rødder i soul, funk og pop.

I et lydunivers bygget på nerven fra 00’ernes pop/rock, og følelserne fra nutidens pop, giver JASSER et ærligt indblik i hverdagen som ung med alle dens op og nedture. Med sine tekster udforsker hun de unges mentalitet, og tager inspiration fra egne observationer og oplevelser, i et forsøg på at være en refleksion af det ungdommelige samfund. Med hjælp af drømmende guitarer og synths, hårdtslående trommer, og en storslået vokal, vil Jasser tage lytteren i hånden gennem indre konflikter, overtænkning og andre relaterbare problemstillinger.

Fra den Horsensianske undergrund blev SKRAEK dannet i 2021, og spiller Primal Death med en kombination af den nordiske lyd og den amerikanske groove. SKRAEK udtrykker de dystre sider af psyken i deres tekster, i en form for slørede og samfundskritiske opråb, med fænomener der kan opstå ved at blive manipuleret i en blodig kombination af egoisme og selvforagt. 
SKRAEK gør brug af dissonans, dybe growls, tunge riffs med attitude og de aggressive trommer, der hurtigt fanger publikums opmærksomhed og trækker dem igennem en ursuppe af vrede og aggression.

MIRROR TO THE MOON er et storslået rock band, hvor hård rock blandes med de bedste elementer fra metal-genren, og hvor musikken med dynamik som et nøgleord, udfolder sig med vokaler der svæver mellem det lette & luftige, til det distortede, & screamede. Med guitarer der går fra tunge vers-riffs, til storslåede akkordlandskaber, bliver det hele fremført med teatralsk tilstedeværelse, energi og hjerteblod.

I en tid, hvor det meste kan løses med et klik på computermusen, går DIAMOND FROG en anden vej. Med et arsenal af synthesizere, trommemaskiner og samples, fremføres, hvad der bedst kan beskrives som klassisk rave musik. Visionen er at skabe et rum, hvor frihed og fordybelse i momentet dyrkes. Bag Diamond Frog står Aleks Klinge. Til daglig folkeskolelærer, men når børnene er sendt hjem, tændes der op for technikken og elektronikken flyder frit. Gennem lange progressive rave tracks, inviterer Diamond Frog indenfor i den kollektive bevidsthed, hvor alle er velkomne.

Fordybelse, rolighed og indlevelse er nøgleord i det nystartede århusianske indie-band TRANQUIL UNIONs musikalske univers. I spændfeltet mellem to poler møder elektroniske elementer som cykliske tapeloops, tågede beats og drømmende synth-flader akustiske guitarer og klaver fra den klassiske pop/rock- tradition. I teksterne udfordres det accelererede senmoderne samfunds konsekvenser og de eksistentielle kvaler, det afføder i en søgen efter at finde deres plads mellem fortid og fremtid. Deres første EP Then, Now udkommer i 2023.

__________________________________
Rock The Region er et projekt skabt i samarbejde mellem en række af regionens musikfællesskaber, for at udforske og støtte det midtjyske musikalske vækstlag. Målet er at forbinde musikfællesskaber, musikprofessionelle og talentfulde musikere i et konstruktivt skabende netværk.I den kommende tid kan interesserede opleve bandpræsentationer, videoer, koncertopdateringer og i det hele taget følge projektet på facebooksiden: www.facebook.com/rocktheregiondk

Oplev Rock The Region Live i følgende byer:
15. april: Vesterbrogade 10 / Viborg
21. april: Subhuset / Holstebro 
22. april: Platform K / Horsens
28. April: Kedelhuset / Silkeborg 
29. april: Drivhuset / Skive
5. maj: SPOT Festival / Aarhus


RTR23 er arrangeret af Øvelokaler i Århus - MONO , KULT'en Skive , Horisont Holstebro , EKKO , Platform K og Kedelhuset

- i samarbejde med PROMUS - Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Aarhus , DMF Aarhus Afdelingen , HverdagsLive , Drivhuset Skive , Subhuset , SPOT Festival og Paletten

- med støtte fra Tuborgfondet , ORA - Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere , Aarhus Kommune , Silkeborg Kommune , Horsens Kommune - en del af flokken , Holstebro Kommune og Kulturelt Samråd Skive
03
maj
Hans Theessink & Knud Møller
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Det er en ny, spændende række koncerter, der er lagt i trygge, bluesgarvede hænder hos Hans Theessink og Knud Møller, når de i foråret 2023 er på turné i Danmark.


Er man til gedigen, velspillet blues, så er man til ”Theessink & Møller.” Hver for sig er de kapaciteter i genren. Sammen er de en feinschmecker-oplevelse, der giver både gåsehud og smil på læben.Den kompetente blues duo er garant for, at publikum får en intens og medrivende koncert.


Repertoiret består af sange fra Hans Theessinks fyldige bagkatalog krydret med numre fra den traditionelle blues root genre, som duoen mestrer så flot.


Fremført med Theessinks dybe, varme baryton går det lige i eftertænksomme blueshjerter.


Koncerterne er garneret med højt kvalificerede lækkerier for guitarentusiaster i form af følsomt fremførte improvisationer.


Både Hans Theessink og Knud Møller har i deres respektive hjemlande, Østrig og Danmark, høstet diverse priser og anerkendelser. Knud Møller har, blandt andet, opnået prisen som ”Årets danske instrumentalist”. Hans Theessink har – hele to gange – vundet den østrigske ”Amadeus Music Award” for bedste udgivelse i kategorien Jazz World Blues.


Priser de er glade for og stolte af, men selv sætter de aller mest pris på blues musikken. At spille den og være i den – sammen med publikum. Det er DET, de brænder for, og DET, der brænder igennem, når de er sammen på en scene.
08
maj
Jan Harbeck Kvartet
Fyldig og tyk saxklang.

Eminent og indfølt tone. Skarp teknik. Udadvendt og smittende spillestil. Overblik.

Ovennævnte ord er beskrivende for Jan Harbeck, som ofte har begejstret vores lokale og trofaste publikum under koncerter i forskellige konstellationer lige fra duoform til kirketrio. Nu vender han tilbage med et repertoire bestående af mange numre fra gruppens seneste album ”Balanced,” hvor Harbeck har komponeret alle numre. Han forklarer:” Vi har en særlig lyd, og når vi spiller en melodi, som ikke findes i andre udgaver, kan nummeret få lov til at udvikle sig. Det skal ikke lyde af andet, og man skal kunne høre, det er os.”

Kvartetten blev dannet i 2007 og har for øje, at musikken ikke stivner i en form, der låser det musikalske udtryk fast. Der skal findes nye veje og løsninger på jazzede idéer. Et eksempel herpå er det oven for omtalte album, som er indspillet i Brorson kirke i København kendt for sin fine akustik.

Mange jazznydere kender pianisten Henrik Gunde fra DR Big Band, hvor han stilsikkert og med et stort smil betjener tangenterne. Spil med stort overskud.

Eske Nørrelykke er en rytmens ankermand på sin bas. Han glider ubesværet ind og ud af gruppens samspil. Smidige fingre på bassens tykke strenge.

Anders Holm formår at bringe musikken i kog på sit trommesæt uden at miste følingen med bandets samlede gnist og nerve.