• Fra:

    Til:

Event information

tor. 20. apr. 2023
19:30
130 Medlemmer
150 Gæster
50 Unge

RioJAZZ4

RioJAZZ fejrer sit ti-års jubilæum med en række koncerter, hvor den brasilianske saxofonist og fløjtespiller, Edu Neves deltager.
Og godt for det; thi det varmer med hotte brasilianske rytmer på en sval dansk forårsaften, især når en kapacitet som Neves bidrager med en fremtræden og spil, som er inciterende og uimodståelig. Dermed glider han naturligt ind i bandets spillestil.
Bandet evner at få to verdener til at smelte sammen i form af den etablerede danske bassist Morten Ankerfeldt og den brasilianske guitarist Caio Marcio Dos Santos.
Musikken skaber en unik lyd i mødet mellem den kølige nordiske jazz og det varme, temperamentsfulde Rio de Janeiro. Her mødte de to musikere hinanden, og et stærkt og vedholdende samarbejde opstod i 2009 og har bestået lige siden til glæde for jazzelskere viden om.

Christina von Bülow er en skattet musiker i Skive Jazzklub. Mange husker sikkert hendes klare, lyriske og smukke tone. Men hun besidder endvidere en veludviklet sans for de hotte rytmer fra Brasilien. Det kommer klart til udtryk i bandets musik.

Cassius Theperson sidder bag trommerne og giver prøver på sin sprudlende og legende musikalitet.

Vi glæder os til en smuk og energisk koncert med latin jazz i højsædet.

Event information

tor. 20. apr. 2023
19:30
130 Medlemmer
150 Gæster
50 UngeArrangør

Skive Jazzklub
Skive Theater, Teaterpladsen 10
7800 Skive
www
29871677

Find event

Mere musik

04
okt
Min vej fra Polen over Cirkus til den Danske Folkekirke
Sundsørevej 44, 7870 Roslev
Fortælling musik og sang Wojtek Sciborowski er organist ved Østsalling Pastorats 5 kirker, kapelmester i orkesteret Djangoes, nydansker med Polen som sit fødeland Han er musikalsk til fingerspidserne, han kom til Danmark som cirkusmusiker og rytmisk festmusiker, men har tilegnet sig færdigheder og viden, der gør at han efter overstået eksamen på Kirkemusikskolen i Vestervig kan kalde sig organistAlle er velkomne
Entre:  75 kr. incl. Kaffe/The og Asta Kringle

Tilmelding nødvendig pr. SMS eller tlf. 40554379, betaling ved indgangen

06
okt
Midtjyllands største Oktoberfest
Skyttevej 12, 7800 Skive
Midtjyllands største oktoberfest

Skummende fadøl i gigantiske krus. Wienerschnitzel mit der ganzen molevitten. Det 8 mand store Tirolerband Aalburg – og de skønneste Tyrolpiger iført dirndl sørger for det gode humør, danske slagere og ”skålesange” under spisningen. 

Du kan roligt finde dine lederhosen og tørsten frem, for hele deltagelsen i festen fås til en samlet, skarp pris, der dækker middag og fri bar med øl, vand og vin i seks timer. 

Der indsættes busser fra Thisted og Nykøbing. Tilkøb transport frem og tilbage for blot 100 kr. pr. person. 
Det er i store træk opskriften på Midtjyllands største oktoberfest som KulturCenter Skive afholder fredag den 6. oktober. 

Så der er ikke meget andet at sige end: Prooooooost!
06
okt
Kira Skov
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Kira Skov varsler ny plade og annoncerer omfattende Danmarks turné. 


Kira har haft et travlt år. I 2022 har hun både turneret med duetterne fra Spirit Tree pladen, medvirket i Toppen af Poppen og gendannet Kira and the Kindred Spirits i en fejring af 20-års jubilæet for deres debut plade Happiness Saves Lives på en tur rundt i DK her i efteråret. 

Begge turnéer høstede 5-stjernede anmeldelser og stor begejstring på landets spillesteder. I August måned fandt hun desuden tid til at tage en uge til Peter Gabriels legendariske studie RealWorld med partneren Silas Tinglef. 

Her indspillede de en samling nye sange i samarbejde med Kiras mange årige samarbejdspartner John Parish (PJ Harvey, sparkle horse m.fl), Billy Fuller (Beak, Robert Plant m.fl) og teknikeren Head. (PJ Harvey, Marianne Faithfull, James Blake m.fl). 

Sangene reflekterer over vores tid med flere politiske undertoner, og er i sit udtryk mere ekspressivt end Kiras seneste plader med enkelte afstikkere som bygger bro til de mere folkede kompositioner fra Spirit Tree og Echo of You. Den første single herfra er sangen Debbie, en hyldest til punkikonet Debbie Harry. Pladen udsendes i løbet af foråret 2023. 

Kira fortsætter samarbejdet på livescenen med sit faste band fra de seneste udgivelser The Echo of You, I Nat Bli’r Vi Gamle og Spirit Tree. Både Maria Jagd og Oliver Hoiness medvirker iøvrigt på den kommende udgivelse som Kira og Silas har indspillet videre på hjemme i København.
Vi glæder os til at byde Kira velkommen i Skive Theater.
08
okt
Vokal matiné
Asylgade 5, 7800 Skive
Margrethe Smedegaard, sopran
Sofia Warden-Bigom, sopran
Jacob Lidåkra, klaver

Margrethe Smedegaard debuterede fra Nordjysk Musikkonservatorium i 2006. Siden da har hun som solist optrådt ved utallige kirkekoncerter i Danmark og Norden. Hun har sunget med flere af landsdelsorkestrene – herunder Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Bach-orkester og har modtaget flere priser, bl.a. Rebild Musikpris.
Hun har gået på MGK (som dengang hed musikskoleoverbygning) på Skive Musikskole og de har begge optrådt med musikskolens underholdningsorkester og vender med jævne mellemrum tilbage til egnen og synger koncerter.

Sofia Warden-Bigom debuterede i 2019 fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense og studerer i øjeblikket videre ved Stockholm Konstnärliga Högskola hvor hun er i gang med at tage en master i opera vocal performance.
Sofia har allerede sunget adskillige roller i diverse operaopsætninger, ligesom hun også er en ofte benyttet lied-sanger ved koncerter i mange forskellige sammenhænge.
Hun er også et kendt ansigt på egnen, da hun ligesom Margrethe Smedegaard er student fra Skive Gymnasium og HF og i sin tid gik på Skive Musikskoles MGK-afdeling og bl.a. vandt Skiveegnens klassiske Musiklegat.

Med sig har de pianisten Jacob Lidåkra (f. 1992). Han debuterede i november 2016 i Musikverein i Wien og har derudover optrådt på et stort antal festivaler i Norden og andre steder i Europa.
Som stipendiat af The International Holland Music Sessions vender han jævnligt tilbage dertil og er blevet inviteret til at spille solorecitaler rundt omkring i Nederlandene. Han vandt andenprisen samt prisen for den bedste opførelse af et nykomponeret værk i Stockholm International Music Competition i 2012, andenprisen i Ljunggrenska konkurrencen i 2016 og var den eneste vinder af Yamahas stipendiekonkurrence i Finland i 2017.
Han er masteruddannet på Sibelius-Akademien i Helsinki, hvor han blev undervist af prof. emer. Liisa Pohjola, men har også fået timer hos Dmitri Bashkirov, Angela Hewitt og Fabio Bidini såvel som været elev på Lake Como International Piano Academy Summer School med Stanislav Ioudenitch og William Nabor som lærere. Han har, ud over sin solistiske karriere, i mere end ti år arbejdet intenst med sangere og studeret lied-duo hos bl. a. Martin Katz, Ralf Gothóni og Anne-Sofie
von Otter samt deltaget i Nordic Song Festival flere gange.
Dette har medført en del koncerter i Norden og Europa samt at han, sammen med bassen Markus Suihkonen, er blevet finalist i Helsinki Lied Competition i 2015. I maj 2019 var han akkompagnatør ved den store internationale Mirjam Helinsangkonkurrence i Helsinki. Han har også spillet koncerter i på Birgit Nilsson-museet, og undervist ved Birgit Nilsson Masterclasses i 2021.Programmet d. 8. oktober er en skøn blanding af en lettere afdeling med lieder efterfulgt af dejlige og smægtende operaarier og -duetter.

Denne koncert er støttet af Kulturelt Samråd Skive.
12
okt
Thomas Sejthen Trio
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Der er godt gang i jazzlivet i Århus. Efter en del år hvor man kan mene, at jazzmiljøet holdt sig i live ved lavt blus, er det ligesom, der er sket en ekstra indsprøjtning til hele miljøet. Det myldrer frem med unge talenter, der går en løfterig fremtid i møde, hvor de vil udvikle sig til at blive etablerede navne. Vi har gennem tiden haft fornøjelsen af at kunne præsentere mange af disse unge musikere for vores publikum.
De tre medlemmer af aftenens trio er ude over den værste lømmelalder og besidder nu anerkendte positioner på den danske jazzscene. Trioen startede i sin nuværende form i 2016 og har med årene udviklet et tæt og veloplagt samspil, der giver ro til eftertanke og fuld opmærksomhed fra lytter-side. Koncertens repertoire vil hovedsageligt bestå af numre komponeret af Thomas Sejthen afløst af andre klassiske jazzstandards, der er velegnede for trioformatet. Det munder musikalsk set ud i en atmosfære af nærvær og afdæmpet nerve. Det høres tydeligt på trioens anmelderroste album fra januar 2023 ”This Is Our Year.”
Line-up:
Thomas Sejthen, stilsikker og raffineret bassist
Mads Ole Erhardsen, elegant og swingende saxofonist
Jesper Bo Knudsen, rytmisk skarp og finurlig trommeslager
Alle tre har ved tidligere lejligheder givet koncert i Skive Jazzklub. Med succes og begejstring til følge.
Entre: Medlemmer 130 kr. Gæster 130 kr. Unge under 25 år 50 kr.
Billetsalg ved indgangen eller forhåndsbestilling på Ticketmaster
20
okt
Folkeklubben
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Folkeklubben annoncerer nyt album og stor turnéFolkeklubben udgiver nyt album i foråret og drager på stor efterårsturné i 2023.
Under titlen ’Mere end en klub tur’ kommer bandet hele landet rundt med 25 koncerter til efteråret 2023. 
Det er gået stærkt for Folkeklubben de sidste par år. Det brede gennembrud kom med hits som ’Fedterøv’, Suspekt-samarbejdet ’Danmark/Danmarksfilm’ og albummet ’Sort Tulipan’. 
Seneste udspil ’Børn af den tabte tid’ strøg direkte ind som nr. 1 på albumhitlisten, og sendte klubben forbi en udsolgt KB Hallen og store koncerter på plænerne i Tivoli i København og Friheden i Århus. 
Nyt album Bandet har brugt vinteren 22/23 i pladestudiet og således rammer landets spillesteder til efteråret med et spritnyt album i ryggen. 11 nye sange. Den sjette plade på bare 12 år. Første udspil fra det nye album forventes at falde i starten af marts, og hele albummet forventes på gaden slut april. 
Hvem er Folkeklubben i 2023? – ”Vi er mere end en klub! Søger du et mere fyldestgørende svar, finder du det på dit lokale spillested til efteråret. Vi glæder os til at spille den nye plade, hits og sange fra bagkataloget. Det var sjovt at spille i en arena som KB-Hallen, men nu glæder vi os til at genbesøge de byer og spillesteder som har givet os så store oplevelser og gjort Folkeklubben til det, vi er i dag – et orkester i bevægelse.”, lyder det fra Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall. 
21
okt
Cala & Spraglgevær
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
En skibonit vender hjem – og hun tager en ven med.

I starten af 2023 spillede CALA og Spraglgevær en fælles koncert på Radar i Aarhus. Ingen af dem havde regnet med, at det, der skete på den scene den aften, ville blive startskuddet til en fælles turné rundt på landets spillesteder. Men magien opstod – og i efteråret 2023 tager de på turné sammen og rammer Skive Theater den 21. oktober. 


Spraglgevær er romantisk smadderrock. CALA er humørsyg alt-pop. Men på trods af forskellige udtryk er det netop live, at Spraglgevær og CALA overlapper. Fra de støjende guitarer til de intense, nærværende vokaler. Fra de boblende synthesizere til de buldrende trommer. Fra det spinkle til det storladne, taler begge de aarhusianske bands direkte til det blottede menneskehjerte. 


CALA: Bag kunstnernavnet CALA står Caroline Fjerbæk Olsen fra Skive. Her startede hun med at spille musik. Her skrev hun sin allerførste sang. Og her skabte hun sit første band. Siden er Caroline flyttet til Aarhus, hvor hun blandt andet skabt CALA. Når CALA går live, kan publikum komme helt tæt på paniske tanker og uflatterende følelser – pakket ind i ungdomsmagi. Det er en invitation direkte ind i det univers, der findes bag den smilende facade. Med et dragende blik og en dansende krop, der med hendes egne ord ikke helt kan danse, når CALA langt ud mellem publikummernes silhuetter og kaster mavepustere og kys rundt med sin musik og tilstedeværelse. Det bliver hviskende og sart. Det bliver stormende og sitrende. Og tider endda dansabelt! 


Den 30. september 2022 udgav CALA sit debutalbum, WE’RE STILL YOUNG. Det er en titel, der ligesom musikken rammer ned i et virvar af tvivlstanker, frygt, frihed og neonoplyste nætter. 


SPRAGLGEVÆR: Spraglgevær er romantisk smadderrock. Den intense frontmand Sebastian Gall åbner op for både tanker og hjertets udråb med fandenivoldske og ærlige sange fra den ukuelige idiots vedvarende håb. Lydens rå og konfronterende udtryk kræver lytterens opmærksomhed fra første øjeblik. Skærende guitarer og dundrende trommer slår som en hammer og opsætter rammerne for den kompromisløse vokal. 


Bandet opstod i Aalborg efteråret 2019 med sangskriver Sebastian Gall som samlingspunkt. Med nedlukningen i 2020 blev en masse nye sange til, der endelig kunne deles i januar 2022, da bandet udgav deres debut EP “Hjernebrand”. Ep’en handler om et forhold til en roomie, der blev ødelagt af ustyrlige følelser og manglende ærlighed. Live er Spraglgevær en flammende energiudladning, en hudløst ærlig skrøbelighed og en menneskelig fortælling om storhed og hverdag.
26
okt
Troels Gustavsen/Noah
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Man kan se frem til en varm og nærværende oplevelse når musikken fremføres let akustisk, og det er måske præcis i dette univers, at melodierne og teksterne træder særligt frem. 


For selvom at Troels har smedet nogle af nyere tids store popklassiskere, så har han rod i Singer/songwriter traditionen og måske lige netop det vil man måske kunne høre når Troels og hans pianist, Morten gæster Skive Theater til efteråret. 


Der er god chance for at nå hele følelsesregisteret med Troels’ store repertoire af personlige sange. Der vil både være sange fra før navneskiftet fra NOAH til Troels Gustavsen, og sange fra det nyeste album.”
27
okt
Naturally 7 (US)
Skyttevej 12, 7800 Skive
NATURALLY 7 er tilbage i Danmark og KulturCenter Skive – og denne gang hylder de filmmusikken

NATURALLY 7 skal i studiet for at indspille nogle af de allerstørste sange indenfor filmmusik – naturligvis i deres egen fantastiske stil.

Betagende! Sensationel! Fantastisk! – det er kun nogle få af reaktionerne, når nogen oplever NATURALLY 7 for første gang. Deres sprog er universelt, fordi den samme reaktion er brudt ud i hele Europa, USA, Asien, Australien og næsten alle andre steder på vores musikelskende planet.

NATURALLY 7 er ikke bare fantastiske sangere. De skaber på helt forunderlig vis deres eget backingband uden brug af instrumenter overhovedet. Lydene de skaber med munden, er fantastiske! 

Virkelig? Ja de er! Derfor har NATURALLY 7 turneret som support til Michael Bublé til ikke mindre end 467 koncerter i 25 lande foran 4 millioner tilhørere. De er blevet inviteret til at arbejde med globale stjerner som Diana Ross, Stevie Wonder, Lionel Ritchie, Quincy Jones, Coldplay og adskillige andre verdensstjerner.

Hvad gør dem så specielle? Det er til dels på grund af hvem det er de, men mest af alt er det på grund af det, de gør. Grundlæggeren og den musikalsk leder Roger Thomas forklarer: ”Jeg bliver ofte spurgt, hvad vi laver, og hvordan vi gør det. Det vi gør, er at synge, men samtidig efterligner vi adskillige instrumenter og skaber et rum af lyd – vel at mærke uden brug af musikinstrumenter. ALLE lyde er noget vi frembringer med munden. Vi er også meget visuelle og står ikke bare stille som et kor oftest gør – Vi bruger hele scenen! Vi elsker det, vi laver, og vi elsker at gøre publikum til en del af showet.”

Naturally7 har et nyt album på vej, og deres mange fans kan ikke vente med at høre hvilke sange de denne gang tager op og giver deres helt unikke lyd. Hvilke sange der kommer med på det nye album, ligger endnu ikke helt fast, men du kommer til at høre dine favoritter fra Titanic, The Sound of Music, West Side Story, Grease, Jailhouse Rock, 8 Mile, Saturday Night Fever og mange flere inklusive – selvfølgelig – James Bond!

Det nye album er sprængfyldt med musik, der får dig til at græde, grine, tage en dyb indånding og spekulere på, hvordan de gør det!

Glæd dig til at opleve NATURALLY 7 når de bringer disse filmtemaer til live sammen med mange af deres fans andre live favoritter, der naturligvis også er en del af koncerten.
28
okt
Lis Sørensen
Knudevej 3, 7884 Fur
Lis Sørensen er en af landets mest populære og elskede artister, der i en menneskealder har tryllebundet publikum på tværs af generationer med sine legendariske sangskat blandt andre:’Fuld af Nattens Stjerner’, ’Tæt på Ækvator’, ’Mine Øjne De Skal Se’ og mange flereDet gør hun igen på Fur Bryghus den 28. oktober 2023 kl. 21.00Man kan roligt sige, at det er en tradition, at Lis Sørensen optræder på Fur Bryghus, når hun er på en af sine landsdækkende turneer. Lis elsker Fur og Fur elsker Lis, der gang på gang leverer en koncertoplevelse med en naturlig elegance, som uden tvivl vidner om hendes egen kærlighed til hende sange.Med sin varme og stærke vokal i centrum, favner Lis Sørensen et større og større publikum, og en aften i hendes selskab er både en rejse ned ad Memory Lane, og en energisk væren i øjeblikket.Med sig på scenen har Lis Sørensen sit fantastiske band bestående af Jonas Krag, Mads Michelsen, Mikkel Riber og Steen Rasmussen.Der er mulighed for at nyde en lækker 3 retters koncertmenu til kr. 425,- pr. person før Lis Sørensen går på scenen.