• Fra:

    Til:

Event information

KulturCenter Skive, 7800 skive
lør. 25. feb. 2023 -
søn. 26. feb. 2023
50kr. børn under 14 gratis adgang,

Skive Kunstmesse

Skive kunstmesse med mange kunstnere der viser hundredvis af værker 
fra hele landet , og skulle man forelske sig i et af værkerne er der også 
mulighed for at handle med kunstnerne.
der vil være malerier ,skulpture, grafik, smykker, glaskunst ,foto.
og meget mere.
Entre 50 kr. gratis adgang for børn under 14 år.Lørdag 25 og søndag 26 Februar
kl.11 til 17

Event information

KulturCenter Skive, 7800 skive
lør. 25. feb. 2023 -
søn. 26. feb. 2023
50kr. børn under 14 gratis adgang,


Arrangør

Lions skive
KulturCenter Skive
7800 skive
www
31252537

Find event

KulturCenter Skive, 7800 skive

Mere udstilling

13
sep
-
 
29
sep
Særudstilling på Skive Museum: Hvem er vi? Hvem var vi? Identitet på Skiveegnen før og nu
Havnevej 14, 7800 Skive
Særudstilling på Skive Museum: Hvem er vi? Hvem var vi? Identitet på Skiveegnen før og nu

”Li møj hvo laant a hår rent, ka a æt løwe fra'ed” har kunstneren Niels Pugholm hugget ind i en stor flækket egetræsstamme om sin opvækst i Skive. Kunstværket kan ses på Skive Museum som en del af særudstillingen ”Hvem er vi? Hvem var vi? Identitet på Skiveegnen før og nu,” der åbner til efterårsferien. Udstillingen sætter fokus på noget af det, der var karakteristik for livet på Skiveegnen, og for de fællesskaber, der har bundet folk sammen både før og nu.

Fællesskab gennem fester og fritid
Der er gensyn med film, billeder og ting fra Børnehjælpsdagene, der særligt i 1950’erne var en af egnens helt store folkefester, der trak folk både fra Skive og fra oplandet af huse. I udstillingen kan man blandt andet se en af de kjoler, som Fru Gartner Pedersen bar, når hun redt forrest i det prægtige børnehjælpsoptog gennem midtbyen. I dag er børnehjælpsdagene forsvundet, og Skiveløbet og Skive Festival er eksempler på nogle af de store events, som man samles om i dag.

Fællesskaber findes både på arbejdet og fritiden. I udstillingen fortæller vi om, hvordan idrætten udvikles fra slutningen af 1800-tallet, hvor cykelsporten fremstod som en af de mest udbredte sportsgrene, hvorefter boldspil og især fodbold vandt frem. I dag er fodbold stadig meget fremtrædende, mens andre sportsgrene som for eksempel windsurfing også er populære.

Ude og hjemme
Nogle rejste ud og andre kom til. Man kan f.eks. høre om Kristian og Kirstine Løvig fra Vestsalling, der søgte lykken i Amerika, men som efter nogle år vendte tilbage til Salling. Eller om skibonitten Vilhelm Jung, der drog østpå og blev plantageejer på Sumatra. Naverne drog på valsen i store dele af Europa, konditorske Annine Michelsen rejste verden rundt på årlige rejser, mens andre holdt ferie i Danmark, på egnen eller i baghaven. Nogle flyttede til Skiveegnen, og nogle af tilflytterne kom fra fjerne dele af verden. Fælles for alle gjaldt dog, at mødet med andre mennesker, kulturer og traditioner gav nye perspektiver på livet og kunne ændre synet på Skiveegnen og tilknytningen til den.

Håb og handling
Ved sygdom og i svære tider har der altid været brug for håb og handling. Udstillingen viser flotte offerfund fra både bronze- og jernalderen, hvor oldtidens mennesker har ofret gaver til guderne i håbet om at sikre fremtiden. Udstillingen viser også, hvordan det før i tiden var almindeligt at besøge den kloge mand eller kone ved sygdom, og at metoderne til behandlingen blandt andet kunne være udtræk af urter, amuletter og åreladninger.
Coronapandemien er naturligvis ikke glemt i udstillingen. Vi viser nogle at de ting, der pludselig blev en del af hverdagen på Skiveegnen på grund af pandemien. Vi viser dog også, at epidemier har hærget egnen før, og flere af Coronarådene, som blev givet, trækker på erfaringer fra tidligere epidemier.

Gæsternes egne billeder og refleksion
Udstillingen rummer en stor billedmosaik, hvor alle Sallingboer, Skibonitter og andre med tilknytning til Skiveegnen har haft mulighed for til at indsende fotos med deres helt egne minder fra egnen. Endeligt lægger udstillingen op til, at man som gæst reflekterer over, hvornår man føler sig mest knyttet til Skiveegnen.

Velkommen til Hvem er vi? Hvem var vi? Også selvom man ikke er fra Skiveegnen.
15
okt
-
 
28
okt
På dybt vand. Peter Callesen
Havnevej 14, 7800 Skive
PÅ DYBT VAND. PETER CALLESEN

Billedkunstneren Peter Callesen har valgt papiret som sit primære materiale. Han skaber smukke og tankevækkende værker ud af de hvide flader, fra små værker i A4-ark-størrelse til store, monumentale værker på flere meter. Fra den 14. oktober kan man opleve hans kunst på Skive Museum


Peter Callesens værker er alt andet end almene. Hans emnevalg er ofte eksistentialistisk, han arbejder med tilværelsens store temaer: Liv og død, identitet og selvværd, tvivl og tro.

Peter Callesen (f.1967) er uddannet fra Goldsmiths College i London, Det Jyske Kunstakademi samt Aarhus Arkitektskole. Han har i de sidste 20 år arbejdet med papiret som sit primære materiale. Med stor fingerfærdighed klipper han fugle, blomster, engle, hænder og mange andre fantasifulde figurer, og han bøjer og former papiret på sin helt egen måde.

De seneste år, efter at være flyttet fra København til Mors, tæt på Limfjorden, er naturen kommet til at spille en større rolle i Callesens værk. Netop vandets dobbelte karakter som livgivende og livsudslettende er emnet for udstillingen ”På dybt vand”.

Udstillingen vil undersøge betydningen af at leve der, hvor land og vand mødes. Danmark ligger kun ganske lidt over havniveau og er et af de lande, der risikerer at blive påvirket af stigende havvand pga. klimaforandringer. Callesen billedliggør denne trussel i sine installationer og skaber en indgang til at diskutere de forandringer, vi oplever i naturen.

Bølgen og båden
I Biblen er oversvømmelsen en straf for menneskets synd, og udstillingen indskriver sig i Callesens vedvarende arbejde med mytiske og religiøse fortællinger. Han anvender figuren og den udskårne silhuet til at understrege forholdet mellem skabelse og destruktion, tilstedeværelse og fravær. I udstillingen vil bølgen og båden udgøre to kernemotiver, hvor bølgen bliver forbundet med transformation og destruktion, og båden optræder som et symbol på håb og menneskets kamp for overlevelse. 

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem Ribe Kunstmuseum, Sophienholm og Skive Museum. Udstillingen har i foråret været vist i Ribe, i sommermånederne i kunsthallen Sophienholm Kunsthal, og den har begge steder fået meget fine anmeldelser. Nu kommer den til Skive som sidste stop på rejsen.

Bogudgivelse

I anledning af udstillingsåbningen udkommer en bog om Peter Callesens kunst. Bogen er rigt illustreret med Peter Callesens værker og indeholder tekst af bl.a. forfatteren Kristian Ditlev Jensen.

Artist talk og papirworkshop

Udstillingens værker suppleres af en kortfilm om Peter Callesens kunst, som vises i museets forhal. Hertil kommer en række spændende arrangementer i løbet af udstillingsperioden: I skolernes efterårsferie i uge 42 er der planlagt en papirworkshop for børn og børnefamilier, der besøger museet. Her får vi papiret til at leve. Vi skærer, bøjer og folder kæmpebølger ud af papir à la Peter Callesen! Workshoppen finder sted tirsdag til fredag kl. 10-15.

Den 15. november inviteres på en Artist talk, hvor Peter Callesen vil vise om i udstillingen og fortælle om sine tanker bag nogle af værkerne.

Desuden har Skiveegnens skoler og ungdomsuddannelser modtaget en særlig invitation til at besøge udstillingen som et led i skolens arbejde i fag som dansk og samfundsfag. Mange klasser har allerede meldt deres ankomst.    

Udstillingen er støttet af: A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, Beckett-Fonden, 15. Juni Fonden, Arne V. Schleschs Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond, Knud Højgaards Fond og Statens Kunstfond.

For yderligere information:
Mette Dyrberg, Museumsinspektør Kunst, mmdy@museumsalling.dk, tlf. 21466451.
09
dec
Fernisering – Kurt Krogh Knudsen, d. 9/12 kl. 14 hos Kunst i Grønning
Aakjærsvej 60, 7870 Roslev
Kunst i Grønning er stolte af at kunne præsentere Kurt Krogh Knudsen

I mødet mellem det simple og det komplekse, skaber Kurt Krogh Knudsen smuk keramik, som ingen anden. Stilen er hans egen og inspirationen findes i hans store viden om biologi og kemi. Kurt arbejder fuldtids som keramiker og kommer fra Viborg, hvor han igennem rigtig mange år fungerede som overlæge på Regionshospitalet. Fra en travl hverdag som læge på intensiv, fandt Kurt ro i at fordybe sig i kunsten og til sidst, måtte lægejobbet vige for keramikken. Kurts værker er smukke og forunderlige og man aner inspirationen fra hans faglige baggrund, hvor vaser pludselig ligner mikroorganismer, som de ses i mikroskop. Det er fuldt forståeligt at Kurt nu har valgt at dedikere sin tid på kunst, for han er meget dygtig og talentfuld. Et talent i rivende udvikling og i vores øjne, den nye ”Alto”. Kombinationen mellem støbning, modellering og et særligt fokus på kemien i glasering, putter Kurt Krogh Knudsen helt på øverste hylde, når det handler om keramik. Traditionen tro, kan der ikke være fernisering hos Kunst i Grønning, uden livemusik. Denne gang er det kunstner og musiker, Morten Køser, der åbner op for sit musiske univers flankeret af Henrik Brandt på sopransaxofon. Så der er faktisk al mulig god grund til at kigge forbi og få en på opleveren i denne mørke tid. Et lille afbræk fra juleræset, men dog ikke mere end at man stadig kan erhverve sig de sidste gaver når man køber et af Kurts fantastiske værker eller noget andet i den faste udstilling, som også byder på meget nyt og spændende kunst. Det er i øvrigt ganske gratis   Venligt støttet af Kulturelt Samråd, Skive