• Fra:

    Til:

Event information

Havnevej 14, 7800 Skive
tor. 30. mar. 2023
19:30
50

Foredrag om Dalsgaarde – dets historie og oldtidsfund

Foredrag med Bodil Hansen – Dalsgaarde i Nordfjends og dets historie, og Inge Kjær Kristensen – oldtidsfund fundet omkring Dalsgaarde

Foredraget afholdes på Skive Museum, Havnevej 14
v/ Inge Kjær Kristensen, arkæolog og Bodil Hansen, forfatter

Den 30. marts inviterer vi til foredrag med forfatter Bodil Hansen om Nordfjends, men især om historien om Dalsgaarde.
Foredragsaftenen er delt med seniorforsker ved Museum Salling Inge Kjær Kristensen, der efter kaffepausen vil fortælle om oldtidsfund i Nordfjends specielt ved området omkring Dalsgaard.

Forfatter Bodil Hansen har blandt andet skrevet bøgerne “ Fra Han Herred til Fjends Herred og Ørslev Kloster ” og “ Olga Sponneck og Ørslev Kloster “ samt kapitlet “Ørslev Kloster sogn” i bogen Skive Kommunes historie bind 2 fra 1880 – 1940 og i Skivebogen 1998 om “ Dalsgaard fra middelalder til nutid “

Entré denne aften 50 kr. for ikke medlemmer.

Event information

Havnevej 14, 7800 Skive
tor. 30. mar. 2023
19:30
50


Arrangør

Skive Museum
Havnevej 14
7800 Skive
www
99156910

Find event

Havnevej 14, 7800 Skive

Mere viden

27
okt
Skippers historie!
Foredrag med Toke Aagaard, skipper på Skoleskibet Marilyn Anne.
Fur Museum, fredag den 27. oktober kl. 19 – 21

Toke Aagaard, der både er meget passioneret og munter fortæller om sit virke som skipper ombord på et skoleskib og om det ansvar der følger med, når man har ansvaret for en ”skole til søs” med 14 elever, en besætning og en smuk gammel skude på 100 år !

Toke har arbejdet ombord på Marilyn Anne i mere end 20 år og de sidste 8 år som skipper! Undervejs vil Toke Aagaard viser nogle smukke billeder af skibet og fra dets mange togter. Til sidst vil der være mulighed for at stille spørgsmål og hos en rigtig sømand eksisterer dumme spørgsmål ikke!

”Marilyn Anne” gæster ofte Fur Havn, både skipper og styrmand ombord bor sammen med deres familier på Fur.Der er indlagt en pause i foredraget, hvor vi serverer kaffe/te og småkager.

Foredraget koster 50 kr.Køb billet på www.skivebibliotek.dk eller ved indgangen.

Arrangører er: Skive Bibliotek og Fur Museum.

Her foregår det: Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur.
01
nov
Foredrag: 25 år på Sevel kro
Hostrupvej 6 Lem, 7860 Spøttrup
"25 år på Sevel kro" - Foredrag med Hans Kurt Nielsen
Onsdag den 1. november kl. 19.00
Læs mere på: http://Lemby.dk
08
nov
Gratis foredrag om arv og testamente
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Kom til gratis foredrag om arv og testamente, og få svar på alt hvad du skal vide for at skabe sikkerhed for dig selv og din familie, samtidigt med at vi byder på en lækker middag.


Sikkerhed ved sygdom 
På foredraget får blandt andet svar på hvad sker der, hvis du på et tidspunkt bliver mentalt eller fysisk svækket, så du ikke selv kan administrere din økonomi eller dine personlige forhold? Her kan du få brug for hjælp fra en af dine nærmeste. Men for at det rent juridisk vil kunne lade sig gøre, kræver det at du opretter en fremtidsfuldmagt. Her kan du selv beslutte, hvem du vil give fuldmagt til og præcis hvordan fuldmagten skal gælde, eks. hvem skal have adgang til din bankkonto, betaling af regninger, evt. salg af ejendom eller varetagelse af dine interesser i forhold til offentlige myndigheder. 


Testamente 

Skab sikkerhed for familien Uanset om du er gift, ugift eller alene, om du har børn fælles børn, sammenbragte børn, eller slet ikke har børn, så kan du med et testamente skabe sikkerhed og tryghed for både dig selv og for din familie. Få svar på hvordan din arv bliver fordelt til dem, du ønsker. Og hvordan du sikrer at din familie kan beholde samme levestil, eller blive boende i huset. Find ud af hvordan du som gift kan få helt op til 37,5% mere ud af arven, eller hvordan arven til børnene kan gøres til særeje.


Familietjek – personlig juridisk rådgivning
 
Når du tilmelder dig foredraget om arv & testamente, vil du efter foredraget er afholdt, blive kontaktet på telefon, email eller sms, hvor du vil blive tilbudt personlig juridisk rådgivning, som tager udgangspunkt i din egen situation og behov, så du efterfølgende er klædt på til at vide, hvordan du bedst muligt skaber sikkerhed for dig selv og din egen familie i tilfælde af sygdom og dødsfald.