• Fra:

    Til:

Event information

Østergade 25, 7800 Skive
lør. 29. apr. 2023
19:00
0

Rock The Region 2023 x Drivhuset

KULT'en, Drivhuset og NÆST præsenterer ROCK THE REGION 2023 i Skive, lørdag d. 29. april!

Rock The Region er i foråret 2023 tilbage på landevejen med stop i seks byer i det midtjyske i løbet af april og afslutning på SPOT Festival d. 5. Maj i Aarhus. Som publikum kan du glæde dig til korte, intense møder med seks artister, som leverer det bedste de har.

// Fri entré! // 

Dørene åbner kl. 19 - koncerterne starter kl. 20 

Oplev:
SIKHA (Viborg) - soulet pop
Jasser (Holstebro) - pop/rock
SKRAEK (Horsens) - primal death metal
Mirror to the Moon (Silkeborg) - moderne hard rock
Diamond Frog (Skive) - klassisk progressiv house
Tranquil Union (Aarhus) - indie-pop/rock

Rock The Region er det bedste af det nye fra regionen. Det er en turné, et fællesskab og en måde at invitere dig indenfor, der hvor det hele begynder.Følg det hele på www.facebook.com/rocktheregiondk

__________________________________
Bandpræsentationer:SIKHA er et spirende nyt band, bestående af 6 unge musikere fra Kolding, Vejle og Viborg.
I sommeren 2022 blev brugt mange dage i øvelokalet, hvor de sammen skrev en lang række numre, som de nu er klar til at indtage den danske musikscene med. De har i fællesskab skabt et univers af dansevenlige rytmer, samt fængende melodier og tekster, med fokus på den gode fortælling.
De kendetegnes særligt musikalsk, på en stærk vokal, sprøde grooves, og et varieret lydbillede med musikalske rødder i soul, funk og pop.

I et lydunivers bygget på nerven fra 00’ernes pop/rock, og følelserne fra nutidens pop, giver JASSER et ærligt indblik i hverdagen som ung med alle dens op og nedture. Med sine tekster udforsker hun de unges mentalitet, og tager inspiration fra egne observationer og oplevelser, i et forsøg på at være en refleksion af det ungdommelige samfund. Med hjælp af drømmende guitarer og synths, hårdtslående trommer, og en storslået vokal, vil Jasser tage lytteren i hånden gennem indre konflikter, overtænkning og andre relaterbare problemstillinger.

Fra den Horsensianske undergrund blev SKRAEK dannet i 2021, og spiller Primal Death med en kombination af den nordiske lyd og den amerikanske groove. SKRAEK udtrykker de dystre sider af psyken i deres tekster, i en form for slørede og samfundskritiske opråb, med fænomener der kan opstå ved at blive manipuleret i en blodig kombination af egoisme og selvforagt. 
SKRAEK gør brug af dissonans, dybe growls, tunge riffs med attitude og de aggressive trommer, der hurtigt fanger publikums opmærksomhed og trækker dem igennem en ursuppe af vrede og aggression.

MIRROR TO THE MOON er et storslået rock band, hvor hård rock blandes med de bedste elementer fra metal-genren, og hvor musikken med dynamik som et nøgleord, udfolder sig med vokaler der svæver mellem det lette & luftige, til det distortede, & screamede. Med guitarer der går fra tunge vers-riffs, til storslåede akkordlandskaber, bliver det hele fremført med teatralsk tilstedeværelse, energi og hjerteblod.

I en tid, hvor det meste kan løses med et klik på computermusen, går DIAMOND FROG en anden vej. Med et arsenal af synthesizere, trommemaskiner og samples, fremføres, hvad der bedst kan beskrives som klassisk rave musik. Visionen er at skabe et rum, hvor frihed og fordybelse i momentet dyrkes. Bag Diamond Frog står Aleks Klinge. Til daglig folkeskolelærer, men når børnene er sendt hjem, tændes der op for technikken og elektronikken flyder frit. Gennem lange progressive rave tracks, inviterer Diamond Frog indenfor i den kollektive bevidsthed, hvor alle er velkomne.

Fordybelse, rolighed og indlevelse er nøgleord i det nystartede århusianske indie-band TRANQUIL UNIONs musikalske univers. I spændfeltet mellem to poler møder elektroniske elementer som cykliske tapeloops, tågede beats og drømmende synth-flader akustiske guitarer og klaver fra den klassiske pop/rock- tradition. I teksterne udfordres det accelererede senmoderne samfunds konsekvenser og de eksistentielle kvaler, det afføder i en søgen efter at finde deres plads mellem fortid og fremtid. Deres første EP Then, Now udkommer i 2023.

__________________________________
Rock The Region er et projekt skabt i samarbejde mellem en række af regionens musikfællesskaber, for at udforske og støtte det midtjyske musikalske vækstlag. Målet er at forbinde musikfællesskaber, musikprofessionelle og talentfulde musikere i et konstruktivt skabende netværk.I den kommende tid kan interesserede opleve bandpræsentationer, videoer, koncertopdateringer og i det hele taget følge projektet på facebooksiden: www.facebook.com/rocktheregiondk

Oplev Rock The Region Live i følgende byer:
15. april: Vesterbrogade 10 / Viborg
21. april: Subhuset / Holstebro 
22. april: Platform K / Horsens
28. April: Kedelhuset / Silkeborg 
29. april: Drivhuset / Skive
5. maj: SPOT Festival / Aarhus


RTR23 er arrangeret af Øvelokaler i Århus - MONO , KULT'en Skive , Horisont Holstebro , EKKO , Platform K og Kedelhuset

- i samarbejde med PROMUS - Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Aarhus , DMF Aarhus Afdelingen , HverdagsLive , Drivhuset Skive , Subhuset , SPOT Festival og Paletten

- med støtte fra Tuborgfondet , ORA - Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere , Aarhus Kommune , Silkeborg Kommune , Horsens Kommune - en del af flokken , Holstebro Kommune og Kulturelt Samråd Skive

Event information

Østergade 25, 7800 Skive
lør. 29. apr. 2023
19:00
0


Arrangør

KULT'en
Østergade 25
7800 Skive
www
61399959

Find event

Østergade 25, 7800 Skive

Mere musik

08
jun
NADJA BROHOLM PÅ KULTURHUSBÅDEN
Kulturhusbåden, Skive Havn, 7800 Skive
Sommerkoncert nr. 3 med Nadja Broholm, den skønne sanger og sangskriver fra Vorupør 🎶

Nadja underholder med sit rige repertoire af nye sange, kendte numre og egne værker - smukt, sødmefyldt og helt suverænt som altid …

ALLE ER VELKOMNE ombord!

Sommerkoncerter 2023 er støttet af Kulturelt Samråd Skive                  
09
jun
Oprea Kvartet Klassik musik i Jebjerg
Søndervænget 1, 7870 Roslev, Denmark - Sport & Event Center Jebjerg
Oprea Kvartet   Oprea-kvartetten er en ny, dansk strygekvartet af international karakter.
• • Mihaela Oprea er født i Brasov i Rumænien. Hun begyndte at spille violin som 6-årig og fik allerede sin solistdebut som 11-årig med Brasov Filharmoniske Orkester. Mihaela har studeret på Cluj Musikgymnasium og Bukarest Musikuniversitet med senere studier ved Det Jyske Musikkonservatorium hos Kim Sjøgren, hvor hun afsluttede med solistdiplomeksamen.  • Mihaela Oprea er en flittig solist med symfoniorkestre i både ind- og udland, samt en ivrig kammermusiker. Hun har vundet en række internationale priser og udgivet to internationalt anmelderroste cd'er med dansk og rumænsk musik på pladeselskabet Danacord. Siden 1999 har hun været violinist i Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor hun er koncertmester for 2. violin-gruppen.  • • Jens Byskov Jensen er født i Danmark og begyndte at spille violin som 6- årig hos Daniel Marinescu. Jens er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium hos Peter Hofmeister i 2002 med senere studier hos Sergei Azizian i København og Charles Sewart (Chilingirian-kvartetten) i London. Som kammermusiker har han givet koncerter i USA, England, Holland, Belgien, Frankrig, Schweitz og Tyskland. Som orkestermusiker har han været ansat i Kankakee Valley Symphony Orchestra i Chicago. Sideløbende med den klassiske musik har Jens udgivet flere plader med original musik, der af anmelderne oftest betegnes som progressiv jazz / blues.    • • Katrin Rimer er født i Kiel i Tyskland. Her studerede hun på Christian Albrechts Universität og senere på Freie Universität i Berlin samt Københavns Universitet. Katrin er en særdeles flittig kammermusiker, og siden 1999 har hun været bratschist i Sønderjyllands Symfoniorkester.   • • Katarina Skliarevski er født i Rusland og blev som 7-årig optaget på Musikliceum i Novosibirsk, hvor hun studerede indtil 1996. Hun var prisvinder i den nationale konkurrence "Assembly of Arts" i 1992 i Moskva. Siden har hun optrådt som solist og kammermusiker i Rusland, USA, Tyskland, Frankrig, Schweitz og Italien. • • I 1996 flyttede Katarina til Norge, hvor hun studerede på Norges Musikhøjskole indtil 2001. I 2005 fik hun solist diplom fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor hun studerede hos Morten Zeuthen. • • Som solocellist har Katarina Skliarevski været tilknyttet flere symfoniorkestre i Danmark og Norge. For tiden arbejder hun freelance som kammer- og orkestermusiker i Danmark.
10
jun
Familiekoncert med Eastwind
Asylgade 5, 7800 Skive, Danmark - Toldstrupparken /Musikskolen
Familiekoncert for børnefamilier ( og glade sjæle i alle aldre). Lyt til lyden af Østeuropa når Eastwind tager jer med på et eventyr i folkemusikkens verden. Der må synges, danses og klappes, når der præsenteres musik med inspiration fra Ukraine, Polen, Transylvanien, Moldavien og Rumænien. Alle er hjerteligt velkomne.
10
jun
Color, The Blind på Fællesscenen
Torvestræde 2, 7800 Skive, Danmark - Fællesscenen, Det gamle rådhustorv
Color, The Blind leverer ærlig, organisk og velspillet musik, der på ét og samme tid har rødderne solidt plantet i den jyske muld, men som også strækker sine grene mod en musikalsk arv fra et andet kontinent.

Sanger og sangskriver Daniel Bæk er født i Esbjerg, men opvokset på en gård i Salling, og netop det landlige, jyske islæt præger de oprigtige sangtekster.

Sangene er alle et produkt af den fede, jyske lerjord, men slet skjult findes også en iboende længsel efter noget andet; noget større – efter de store highways, græsstepper, sneklædte bjerge, ensomme træhytter og små, slumrende minebyer.

Musikken finder sit hjem et sted mellem indie- folk, country og americana.
Koncerten med Color, The Blind er en del af ”USA DAG” på Rådhustorvet, hvor du også kan opleve alt fra Linedance, motorcykler, workshops, Rock n´roll, Hip Hop, koncert med Katrine Schmidt og meget andet!  
10
jun
KATRINE SCHMIDT på Fællesscenen
Torvestræde 2, 7800 Skive, Danmark
Siden 2012 har Katrine Schmidt - der stammer fra Skive - været en aktiv del af den danske folk- og roots scene medvirkende i flere konstellationer som sanger og sangskriver.

I marts 2021 udgav hun sit debutalbum - ’Laying My Burdens Down’. Alle sangene på albummet er meget personlige og ærlige, og indeholder emner så som længsel, håb, afhængighed, misbrug og kærlighed - om at være menneske på godt og ondt.

Katrine Schmidts sange og musik er tro over for country’ens fremmeste kvaliteter, men fremstår også både enkeltvis og samlet set som det, de er: Originale, fine og endda raffinerede ballader. Det er sublimt håndspillet og autentisk musik. Og hun fremfører dem med en så stor stemme, at man ikke tror, at den kan fremføres af så ung en kvinde!

Koncerten med Katrine Schmidt er en del af ”USA DAG” på Rådhustorvet, hvor du også kan opleve alt fra Linedance, motorcykler, workshops, Rock n´roll, Hip Hop, koncert med lokale Color, the Blind og meget andet!  


Sagt om Katrine Schmidt:  Country Music People Magazine, UK: “Touching lyrics and an outstanding voice not commonly heard in Scandinavia. Her album is performed in English and her accent is alluring, just as it was for those Swedish girls In Abba.” “There are many influences on display here (jazz, country, middle of the road, Americana) and I enjoyed playing it through, as I was not sure where the next track would be going”. 
10
jun
Bersærk på Fællesscenen
Torvestræde 2A, 7800 Skive, Danmark - Fællesscenen Rådhustorvet
I 2012 fik Danmark den vilde ulv tilbage, og samme år opstod Bersærk!  

I 2020 udgav de hedenske heavy rockere deres tredje album ‘SOL’. Et album der modtog en GAFFA PRIS for Årets Hardrock/Metal Udgivelse 2020.  

’SOL’ har høstet store anmelderroser og "Danmarks bedste live band" er gentagne gange blevet udtalt om Bersærk. Publikummet er kendt for at vil komme tilbage efter mere. Bandets intensitet er bestemt ikke blevet mindre over tid, hver koncert leveres med en tilstedeværelse ud over det sædvanlige og med det mest ambitiøse og hårdtslående album til dato i ryggen, er der hermed lagt på bålet til en af helt intense oplevelser med DK’s næste store tungrock-orkester, BERSÆRK.  

Bandet består af Casper Popp, Lars Evers, Simon Gleerup Meiner og Jens Moss Thorsen. Casper Popp kommer oprindeligt fra Skive.   

Lyt til Bersærk:
Bersærk udgav også Mulm (2015), Jernbyrd (2018) og Live i Pumpehuset (2019) Blod & Stål - Live i KB Hallen

(COPENHELL 2020 på DR2): https://www.facebook.com/watch/?v=606595316924134  

De Glemte  - Live i Pumpehuset: https://www.youtube.com/watch?v=h1c3zMZmHuw
11
jun
Musikskolens lærerband under åben himmel…
Havnevej 12, 7800 Skive, Danmark - Skive Anlæg
Musikskolens lærerband spiller op til koncert i Skive Anlæg. Repertoiret byder på masser af kendt musik, som man kan synge med på.  Programmet vil bestå af en god blanding af dansk musik, børnesange, ørehængere og  fællessang. Målgruppen er alle aldre, så invitér hele familien - og tag med til en festlig eftermiddag. (ved dårligt vejr afvikles koncerten på Skive Musikskole).
12
jun
Skolernes dag – fællessang og koncert
Torvestræde 2, 7800 Skive, Danmark - Rådhustorvet
Skolernes dag starter med fællessang fra scenen. Musikskolen inviterer til fællessang og undervejs i forløbet, vil der være optræden fra forskellige skoler, som optræder med musikalske indslag. Sangvalget vil være godt blandet - og der vil være sange, der er kendt af alle. Vi glæder os til at synge med jer. ( der er også mulighed for at deltage i fællessangene selvom man ikke er skoleelev - så er der voksne, som gerne vil være med, er I også meget velkomne).
13
jun
Sangskrivere på Fællesscenen: Søren Ipland
Torvestræde 2, 7800 Skive, Danmark - Fællesscenen
Trubadur og spillemand med guitar og danske tekster, som oftest er melankolske, dog med plads til et lille smil. Har boet på Danmarks Skønneste Ø, Fur. Men er nu bosat på Sydsjælland, Danmarks svar på Kentucky, med udsigt til Møn og Bogø.https://youtu.be/rk128hdp8tMhttps://soerenipland.wordpress.com
13
jun
Sangskrivere på Fællesscenen: Søren Lyhne
Torvestræde 2, 7800 Skive, Danmark - Fællesscenen
En mår på loftet. Et sesamfrø i maven. Et lakeret dansegulv. En dansende kreds. Flakkende kobber og smeltende stearin. Stjerneskud som tårer fra sommernatten. Varme hveder og nye forelskelser. Skal man grine eller græde over disse sange? Søren Lyhne (f. 1985) er en prisvindende sangskriver, der har udgivet musik med bl.a. dark folk-duoen Stadig Flydende og det progressive sømandsorkester Skvulp. Til denne koncert optræder han mutters alene, på stram line.http://stadigflydende.dkhttps://www.facebook.com/skvulp