• Fra:

    Til:

Event information

Torvestræde 2, 7800 Skive, Danmark - Fællesscenen på Rådhustorvet
ons. 14. jun. 2023
17:00
Gratis

Live Art med Grønningerne

Kom og mød nogle at de folk der står bag "Kunst I Grønning" - Kik forbi torvet og få en hyggelig snak om liv og kunst, mens du sam-maler med  Steffen Elgaard Pedersen eller sam-sprayer spontane værker med graffitikongen Michael Corydon.

Event information

Torvestræde 2, 7800 Skive, Danmark - Fællesscenen på Rådhustorvet
ons. 14. jun. 2023
17:00
Gratis


Arrangør

Kulturelt Samråd Skive
Østergade 25
7800 Skive
www
53304311

Find event

Torvestræde 2, 7800 Skive, Danmark - Fællesscenen på Rådhustorvet

Mere udstilling

13
sep
-
 
29
sep
Særudstilling på Skive Museum: Hvem er vi? Hvem var vi? Identitet på Skiveegnen før og nu
Havnevej 14, 7800 Skive
Særudstilling på Skive Museum: Hvem er vi? Hvem var vi? Identitet på Skiveegnen før og nu

”Li møj hvo laant a hår rent, ka a æt løwe fra'ed” har kunstneren Niels Pugholm hugget ind i en stor flækket egetræsstamme om sin opvækst i Skive. Kunstværket kan ses på Skive Museum som en del af særudstillingen ”Hvem er vi? Hvem var vi? Identitet på Skiveegnen før og nu,” der åbner til efterårsferien. Udstillingen sætter fokus på noget af det, der var karakteristik for livet på Skiveegnen, og for de fællesskaber, der har bundet folk sammen både før og nu.

Fællesskab gennem fester og fritid
Der er gensyn med film, billeder og ting fra Børnehjælpsdagene, der særligt i 1950’erne var en af egnens helt store folkefester, der trak folk både fra Skive og fra oplandet af huse. I udstillingen kan man blandt andet se en af de kjoler, som Fru Gartner Pedersen bar, når hun redt forrest i det prægtige børnehjælpsoptog gennem midtbyen. I dag er børnehjælpsdagene forsvundet, og Skiveløbet og Skive Festival er eksempler på nogle af de store events, som man samles om i dag.

Fællesskaber findes både på arbejdet og fritiden. I udstillingen fortæller vi om, hvordan idrætten udvikles fra slutningen af 1800-tallet, hvor cykelsporten fremstod som en af de mest udbredte sportsgrene, hvorefter boldspil og især fodbold vandt frem. I dag er fodbold stadig meget fremtrædende, mens andre sportsgrene som for eksempel windsurfing også er populære.

Ude og hjemme
Nogle rejste ud og andre kom til. Man kan f.eks. høre om Kristian og Kirstine Løvig fra Vestsalling, der søgte lykken i Amerika, men som efter nogle år vendte tilbage til Salling. Eller om skibonitten Vilhelm Jung, der drog østpå og blev plantageejer på Sumatra. Naverne drog på valsen i store dele af Europa, konditorske Annine Michelsen rejste verden rundt på årlige rejser, mens andre holdt ferie i Danmark, på egnen eller i baghaven. Nogle flyttede til Skiveegnen, og nogle af tilflytterne kom fra fjerne dele af verden. Fælles for alle gjaldt dog, at mødet med andre mennesker, kulturer og traditioner gav nye perspektiver på livet og kunne ændre synet på Skiveegnen og tilknytningen til den.

Håb og handling
Ved sygdom og i svære tider har der altid været brug for håb og handling. Udstillingen viser flotte offerfund fra både bronze- og jernalderen, hvor oldtidens mennesker har ofret gaver til guderne i håbet om at sikre fremtiden. Udstillingen viser også, hvordan det før i tiden var almindeligt at besøge den kloge mand eller kone ved sygdom, og at metoderne til behandlingen blandt andet kunne være udtræk af urter, amuletter og åreladninger.
Coronapandemien er naturligvis ikke glemt i udstillingen. Vi viser nogle at de ting, der pludselig blev en del af hverdagen på Skiveegnen på grund af pandemien. Vi viser dog også, at epidemier har hærget egnen før, og flere af Coronarådene, som blev givet, trækker på erfaringer fra tidligere epidemier.

Gæsternes egne billeder og refleksion
Udstillingen rummer en stor billedmosaik, hvor alle Sallingboer, Skibonitter og andre med tilknytning til Skiveegnen har haft mulighed for til at indsende fotos med deres helt egne minder fra egnen. Endeligt lægger udstillingen op til, at man som gæst reflekterer over, hvornår man føler sig mest knyttet til Skiveegnen.

Velkommen til Hvem er vi? Hvem var vi? Også selvom man ikke er fra Skiveegnen.
14
okt
Åbning af udstillingen På dybt vand. Peter Callesen
Havnevej 14, 7800 Skive
Åbning af udstillingen På dybt vand. Peter Callesen

Udstillingen, som vises i Skive Museums to store ovenlyssale, er arrangeret i samarbejde med Ribe Kunstmuseum og Sophienholm.

Alle er velkomne til åbningen; Peter Callesen vil være til stede.
15
okt
-
 
28
okt
På dybt vand. Peter Callesen
Havnevej 14, 7800 Skive
PÅ DYBT VAND. PETER CALLESEN

Billedkunstneren Peter Callesen har valgt papiret som sit primære materiale. Han skaber smukke og tankevækkende værker ud af de hvide flader, fra små værker i A4-ark-størrelse til store, monumentale værker på flere meter. Fra den 14. oktober kan man opleve hans kunst på Skive Museum


Peter Callesens værker er alt andet end almene. Hans emnevalg er ofte eksistentialistisk, han arbejder med tilværelsens store temaer: Liv og død, identitet og selvværd, tvivl og tro.

Peter Callesen (f.1967) er uddannet fra Goldsmiths College i London, Det Jyske Kunstakademi samt Aarhus Arkitektskole. Han har i de sidste 20 år arbejdet med papiret som sit primære materiale. Med stor fingerfærdighed klipper han fugle, blomster, engle, hænder og mange andre fantasifulde figurer, og han bøjer og former papiret på sin helt egen måde.

De seneste år, efter at være flyttet fra København til Mors, tæt på Limfjorden, er naturen kommet til at spille en større rolle i Callesens værk. Netop vandets dobbelte karakter som livgivende og livsudslettende er emnet for udstillingen ”På dybt vand”.

Udstillingen vil undersøge betydningen af at leve der, hvor land og vand mødes. Danmark ligger kun ganske lidt over havniveau og er et af de lande, der risikerer at blive påvirket af stigende havvand pga. klimaforandringer. Callesen billedliggør denne trussel i sine installationer og skaber en indgang til at diskutere de forandringer, vi oplever i naturen.

Bølgen og båden
I Biblen er oversvømmelsen en straf for menneskets synd, og udstillingen indskriver sig i Callesens vedvarende arbejde med mytiske og religiøse fortællinger. Han anvender figuren og den udskårne silhuet til at understrege forholdet mellem skabelse og destruktion, tilstedeværelse og fravær. I udstillingen vil bølgen og båden udgøre to kernemotiver, hvor bølgen bliver forbundet med transformation og destruktion, og båden optræder som et symbol på håb og menneskets kamp for overlevelse. 

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem Ribe Kunstmuseum, Sophienholm og Skive Museum. Udstillingen har i foråret været vist i Ribe, i sommermånederne i kunsthallen Sophienholm Kunsthal, og den har begge steder fået meget fine anmeldelser. Nu kommer den til Skive som sidste stop på rejsen.

Bogudgivelse

I anledning af udstillingsåbningen udkommer en bog om Peter Callesens kunst. Bogen er rigt illustreret med Peter Callesens værker og indeholder tekst af bl.a. forfatteren Kristian Ditlev Jensen.

Artist talk og papirworkshop

Udstillingens værker suppleres af en kortfilm om Peter Callesens kunst, som vises i museets forhal. Hertil kommer en række spændende arrangementer i løbet af udstillingsperioden: I skolernes efterårsferie i uge 42 er der planlagt en papirworkshop for børn og børnefamilier, der besøger museet. Her får vi papiret til at leve. Vi skærer, bøjer og folder kæmpebølger ud af papir à la Peter Callesen! Workshoppen finder sted tirsdag til fredag kl. 10-15.

Den 15. november inviteres på en Artist talk, hvor Peter Callesen vil vise om i udstillingen og fortælle om sine tanker bag nogle af værkerne.

Desuden har Skiveegnens skoler og ungdomsuddannelser modtaget en særlig invitation til at besøge udstillingen som et led i skolens arbejde i fag som dansk og samfundsfag. Mange klasser har allerede meldt deres ankomst.    

Udstillingen er støttet af: A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, Beckett-Fonden, 15. Juni Fonden, Arne V. Schleschs Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond, Knud Højgaards Fond og Statens Kunstfond.

For yderligere information:
Mette Dyrberg, Museumsinspektør Kunst, mmdy@museumsalling.dk, tlf. 21466451.
10
nov
Danmark rundt med Michael Bundesen
Østergade 25, 7800 Skive
Fernisering og musikalsk foredrag om legenden Michael BundesenFredag den 10.11. kl. 14 - 17Som mange sikkert ved, var Michael Bundesen en flittig kunstmaler lige til det sidste.I anledning af Shubiduas 50 års jubilæum i 2023 kan du komme til fernisering og et musikalsk foredrag om Shubidua og legenden Michael Bundesen.”Bosse” Hall Christensen, der i 1973 var med til at danne Shubidua sammen med Michael Bundesen og Michael Hardinger, indleder koncerten med at fortælle Shubidua’s kulørte historie. ”Bosse” var ankermanden bag gruppens gakkede tekstunivers og spøg & skæmt covers på pladerne 1-8, i den gyldne periode.Shubiduo spiller en festlig koncert med Shubidua’s største hits - forude venter et hæsblæsende show !Udstillingen med 14 af Bundesens værker vil efterfølgende kunne ses på Skive Bibliotek 3 uger frem.Fernisering og det musikalske foredrag koster 175 kr. inkl. et glas til ferniseringen og kaffe/te m. kage i en indlagt pause under koncerten.Køb billet på www.skivebibliotek.dk eller ved fremmøde på Skive BibliotekArrangører: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre
og
Skive Bibliotek