• Fra:

    Til:

Event information

Østergade 25, 7800 Skive
lør. 23. sep. 2023
11:00
0

Smag på egnens natur

Roadtrip


Under kyndig vejledning af naturvejleder Jesper, Museum Salling og Anette fra Skive Bibliotek har du mulighed for at smage på Skiveegnens natur.
Vores natur er fyldt med spiselige ting. Helt almindelige planter, som du kender og kalder ukrudt kan spises og bruges i forskellige retter: Suppe, brød og burgere.
Smådyr kan også spises!

Arrangører er:
Museum Salling og Skive BibliotekForegår udenfor biblioteket.

Event information

Østergade 25, 7800 Skive
lør. 23. sep. 2023
11:00
0


Arrangør

Skive Bibliotek
Østergade 25
7800 Skive
www
99157000

Find event

Østergade 25, 7800 Skive

Mere kultur

23
jun
-
 
22
jun
Glyngøre i Gult – Vingegaard kommer hjem
Museumstorvet 9, 7870 Glyngøre
Udstillingen sætter spot på  den store indsats og entreprenør ånd hos beboerne i Glyngøre, der gjorde det muligt på kun 5 dage, at stable en kæmpemæssigfejring af Jonas Vingegaard på benene.

I udstillingen kan du opleve nogle af de mange bannere, cykler og alverdens andre ting der gjorde det til en helt speciel sommer i Glyngøre. Men det var jo ikke kun i Glyngøre, at stemningen var høj mange andre steder i landet blev triumfen fejret og du kan høre et udvalg af de mange heppe og hyldest sange der blev produceret. 

Vi har også været så heldige, at du kan se en original gul trøje og andre ting som Jonas brugte under tourén og selvfølgelig kan du også selv prøve kræfter med nogle af de hårdeste stigninger i løbet!

Vi takker Glyngøre by, familien Vingegaard og Cykelpartner for for deres store opbakning og hjælp med udstillingen.
12
sep
-
 
07
sep
Billedskole for voksne på Skive Museum
Havnevej 14, 7800 Skive
Kom og vær med!

Vi arbejder med forskellige materialer og teknikker, for eksempel maleri, skulptur, grafik, blandform.

Vi finder inspiration i museets samlinger og udstillinger – og i naturen omkring os.

Underviser: Billedkunstner Thomas Wolsing. 

Tirsdag kl. 18.00-20.30.
Start 12. september, i alt 8 gange frem til og med 7. november. (17. oktober udgår pga. ferie). 

Pris 650 kr.

Kontakt kunst- og kulturformidler Majken Høgh Olsen på telefon 20 34 31 16 ved spørgsmål.
25
sep
Fra Regnormenes Liv
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Mandag 25. september kl. 19.30 i Skive Theater, Theaterpladsen 10, 7800 Skive - tlf. 97520020/40284544
Det er et bemærkelsesværdigt firkløver, der mødes en aften i det fine Heibergske hjem, hvor H.C. Andersen har søgt tilflugt efter en uheldig optræden: Han tabte sit gebis på det støvede gulvtæppe, mens han holdt en hyldesttale for selveste kongen og hans grevinde. Skamfuld og flov søger han trøst hos ægteparret Johanne Luise og Johan Ludvig Heiberg, de to spydspidser i den kulturelle elite, som Andersen higer efter at blive en del af.
Men Johanne møder Andersen med hån og rendestenssprog, og rap i replikken nedgør hun den triste Andersen.
Instruktør: Kasper Wilton
Medvirkende: Ole Lemmeke, Ellen Hillingsø, Michael Morritsen, Lisbet Lundquist
Producent: Folketeatret
Spilletid: 2 timer og 10 min. inkl. pause

Pris: A: kr. 300,- / B: kr. 275,-
26
sep
Caféeftermiddag – Jakobsvejen
Reberbanen 19,
Hvad er den der Camino for noget? Få spændende glimt fra sognepræst Jesper Hornstrups vandretur langs den berømte pilgrimsrute i sommeren 2022.
Caféeftermiddagen foregår i Skive Sognegård. Alle er velkomne og der er fri entré. Man kan købe kaffe og kage.
28
sep
Tinker Torsdag
Østergade 25, 7800 Skive
Åbent makerværksted i Opfinderiet som er et makerspace med flere forskellige maskiner f.eks. 3d-printere, laserskærer, folieskærer, formstøber, symaskiner osv. Hvis du har lyst til at prøve disse teknologier kan vi hjælpe dig i gang. Vi har åbent for voksne hver torsdag fra 16.00-20.00.Vi har altid kaffe på kanden og her kan du møde andre voksne der arbejder kreativt med de forskellige teknologier. Vi afholder jævnlige workshops i forskellige former for teknikker og software, medl dig ind i vores facebookgruppe for at få mere information https://www.facebook.com/groups/1066722627589848 Medbring din egen pc hvis du kan. Vi bruger kun gratis software og vi hjælper gerne med at installere og komme i gang.
28
sep
Foredrag med Hanne Faldborg
Nørregade 18, 7860 Spøttrup
Foredrag “den 3. alder - gør den til livets bedste. Lær at forstå, at man ikke går i stå fordi man bliver gammel - men man bliver gammel fordi man går i stå.
28
sep
Folkedans – Hygge, glæde og motion i ét!
Møllegården, Møllegade 5,
Kom og vær med - Vi mangler DIG!
Opstart torsdag den 14 september 2023 kl 19.30-22.00
Yderligere oplysninger tjek hjemmeside samt facebook
28
sep
The Wham and George Michael Story i KulturCenter Skive!
Skyttevej 12, 7800 Skive
Det ramte fans over hele verden hårdt, da den britiske popmusiker, sanger og sangskriver George Michael overraskende døde Juledag i 2016. Året havde allerede kostet store musikere, og tabet af George Michael blev det sidste i rækken af mere eller mindre uventede dødsfald blandt musikere. Samme år døde David Bowie, Leonard Cohen og Prince.George Michael solgte flere end 85 millioner album på verdensplan, og han havde flere top 10-hits end The Beatles. I 2004 blev George Michael desuden kåret som den absolut mest spillede kunstner i britisk radio over en periode på 20 år (1984-2004). Otte store stadionkoncerter i Danmark er for længst gået over i historien, men George Michael er langt fra glemt.Nu får publikum igen muligheden for at opleve The Story of Wham and George Michael – med fuldt liveband og videoskærme, der understøtter showet, inklusive optagelser af George Michael og interviews med manden selv. Publikum tages med på en musikalsk rejse gennem Wham og George Michaels største hits i denne fejring af hans liv og generøsitet, der blandt gav sig udslag i store bidrag til velgørenhed. Showet gæstede for første gang Danmark i maj 2022, og gav et forrygende show her i KulturCenter Skive. Derfor er Skive naturligvis klar igen når showet vender tilbage i september 2023 og her bliver Skive eneste koncert i Jylland. Showet fremfører George Michaels hits i kronologisk rækkefølge, og fortæller i detaljer om hans karriere og hans 100 millioner rekordsælgende historie. Showet starter med George Michael i Wham! – og bevæger sig derefter over i det Grammy Award-vindende ”Faith” album, og videre til George Michaels mere modne hits. Det inkluderer også nogle af hans mere inderlige sange.The Wham and George Michael Story fremføres af et stort orkester med fantastiske James Bemmingham på vokal. Glæd dig til en fest med 23 hits, der kulminerer i en finale, der med garanti får publikum til at synge med!!
29
sep
Nikolaj Stokholm i KulturCenter Skive!
Skyttevej 12, 7800 Skive
Der var rift om billetterne til forårets show, så nåede du det ikke, har du muligheden igen i efteråret 2023…
Hele Danmarks Stokkefar vender tilbageMed sit tredje one-man-show ”JEG ER STADIG NIKOLAJ STOKHOLM” er én af landets mest populære komikere, Nikolaj Stokholm, tilbage på scenen i KulturCenter Skive. 32-årige Nikolaj Stokholm har haft en karriere som en opadgående spiral siden 2007, og ikke alene Skive-egnen er efter et par show, mange tv-optrædener og talrige gode grin begejstrede. Det er hele Danmark, der elsker Stokkefar.”JEG ER STADIG NIKOLAJ STOKHOLM” fuldender trilogien om en af landets mest folkekære, elskede og prisvindende komikere. Det første show, ”MIT LIV SOM NIKOLAJ STOKHOLM” handlede om barndommen og hvad Nikolaj Stokholm er rundet af.Det andet show, ”TUREN GÅR TIL NIKOLAJ STOKHOLM” var en fortælling ind i Stokkes crazy univers – og hvordan omgivelserne omkring ham reagerer på den, han er blevet til. Han blev bl.a. kåret som Årets Komiker ved Zulu Comedy Galla showet.Og det blev også lidt af en bestseller med over 110.000 solgte billetter – og showet cementerede dermed hele Danmarks Stokkefar som tidens mest populære komikerNu kommer showet, ”JEG ER STADIG NIKOLAJ STOKHOLM”, hvori han stiller sig selv spørgsmålet:”Hvad er det så, jeg gerne vil være?”Det giver anledning til store og små tanker om, hvad livet bringer en, hvis vi kigger lidt fremad. Problemet er, at Nikolaj Stokholm ser virkelig dårligt. Så det bliver ikke langt, han ser. Men det er også sådan, vi helst vil opleve ham.
30
sep
Slægts- og Lokalhistorisk Dag Skive 2023
Kom og møde de lokale arkiver, museer, slægts- og lokalhistoriske foreninger på Skive Bibliotek, Østergade 26, Skive

Der vil være:
- Foredrag om Skives bygningskultur og om skibonitter
- Smagsprøver på ølbudding og kiksekage
- Billeder og film fra det gamle Skive og Salling
- Hjælp til at finde billeder mv. på www.arkiv.dk
- Udstilling om lokalhistorie, slægtsforskning og gotisk håndskrift
- Hjælp til at finde din families historie, og hvordan du kan lave et stamtræ
- Udstilling med ting fra 2. verdenskrig
- Salg af gamle Skive-bøger