• Fra:

    Til:

Tre talentfulde herrer kombinerede vin, musik og komik

Foto: David Skaaning

Der var lagt op til et arrangement ud over de sædvanlige koncerter i Skive Theater, da Michael Hamilton troppede op med komiker Sebastian Dorset og den guitarspillende vinkonsulent Thomas Wester

Onsdag aften Skive Theater under kulturugen kunne publikum opleve lidt af en verdenspremiere. De skulle nemlig opleve den geniale idé at kombinere en vinsmagning med komik og musik, hvilket må være det første arrangement af sin slags.

– Vi har aldrig optrådt sammen med det her før, så det skal blive rigtig spændende, om det fungerer, fortalte Michael Hamilton inden arrangementet begyndte.

Ved et bord i den ene side af teatersalen fyldte vinspecialisten Thomas Wester den første vin i glassene, en kølig Fritzen Rosenhof-riesling, inden han med hastige skridt gik op på scenen, greb sin elguitar og spillede noget fed tråd.

– Jan Glæsel har altid sagt, at man skal starte med en god jingle, sagde han efter klapsalverne.

Thomas Wester har optrådt flere gange med Michael Hamilton, men som solist har han udviklet sin egen musikalske vinsmagning, hvor han står for de forskellige smagsoplevelser i de vine, han har medbragt, og klæder dem på med et passende stykke musik.

Det var netop et sådant velkonstrueret, morsomt og lærerigt show, som publikum fik fornøjelsen af. Det var med spækket med gode vintips såsom at holde sine røde vine kølige for at bevare frugtnuancerne i flasken, som man jo egentlig har betalt for.

– Der er en enkelt regel, I skal følge: Man må kun smage på vinen, når musikken spiller, forklarede han, og dén regel blev fulgt til fulde…

Læs resten af anmeldelsen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 17. juni 2021.

Mere nyt fra skiveportalen

Dans vækkede liv i museet

Et nyt projekt kaldet »Dans på museer« har til formål at bringe danseforestillinger til lokale museer i hele landet. Søndag eftermiddag kunne man opleve forestillingen »Ego Trip« to gange på Skive Museum

 

Foto: Lars Rasborg

Der var fyldt godt op i Skive Museums nordøstlige udstillingslokale. Her er sædvanligvis god plads til at anskue de moderne værker på væggene fra flere vinkler.

Blandt madrasser, korsstingsværker og livagtige bronzestatuer var der søndag eftermiddag også placeret tilskuerpladser mod lokalets midte.

Her optrådte den uddannede koreopgraf Mathias Theisen med soloforestillingen »Ego trip«, som netop er udviklet til at skulle udføres på lokale museer i hele landet.

Det sker under projektet »Dans på museer«, som Skive Museum er en del af sammen med Tegner Museum samt Bornholm og Gudhjem Museum.

Idéen om at udbrede dans til museer er spændende koncept, da danserens levende og livlige bevægelser står i kontrast til museets stationære udstillinger.

På mærkværdig vis endte de to kunstformer med at komplimentere hinanden i Mathias Theisens værk, som han selv kalder for sin kærlighedserklæring til dans.

Ego trip

Forestillingen var et råt indblik i dansen som udtryksform. Det var tydeligt at fornemme, at koreografen Mathias Theisen fortalte en historie med sine bevægelser. Budskabet var straks sværere at afkode.

Lokalet var fyldt med et interesseret publikum, der havde fået besked om at være stille under forestillingen. Der var heller ingen musik, og derfor blev der skabt en intens opmærksomhed på Mathias Theisens egne lyde.

Det var næsten overdøvende at høre hvinene fra gummisålerne, der ramte museets fliser, når han skøjtede gennem lokalet i hurtige bevægelser.

(…)

Læs hele anmeldelsen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 30. august 2021.

Mathias Theisen danser blandt kunsten på Skive Museum. Foto: Lars Rasborg

Mads Langer gav personlig koncert til hjembyen

Dobbeltkoncerten med Skives egen Mads Langer og aalborgenseren Ginne Marker var præget af en inderlig dyb og nærværende koncentration fra både publikum og kunstnerne

 

Foto: Steen Don

 

Torsdag aften kulminerede tre afteners Mads Langer-koncerter i kulturcentret med en dybfølt og nærværende præstation fra Skives hjemvendte skjald.

De to forrige koncertaftener var forbeholdt KulturCenter Skives 140 sponsor-virksomheder, men denne sidste aften var til glæde for alle, der havde lyst til at opleve den lokale sanger. Mads Langer pointerede selv, at han med de tre koncerter havde fået et glimt af, hvad fremtiden kunne byde for ham, hvis han endte sin karriere som et andet Las Vegas-show, hvor han skulle spille den samme koncert på det samme spillested hver eneste aften.

– Jeg har spillet 10 koncerter på syv dage, så jeg havde lidt frygtet, at jeg ikke havde mere stemme tilbage, når jeg nåede til Skive. Men den er der stadig, fortalte han.

Publikum hujede og klappede som svar på bekymringen. Der var ingen i salen, der havde en anke imod musikken eller sangstemmen.

Tværtimod var hele salens publikum fængslet af den afslappede, akustiske musik. Man ville kunne have hørt en nål falde til jorden i de stille sekunder, hvor Mads Langer rundede sine sange af med blødt guitar- eller pianospil.

Ingen host, ingen snakken, ingen pludselige ringetoner. Kun dybt fokuseret og stille koncentration.

– I alle mine år som musiker har jeg da aldrig oplevet et så velopdragent publikum i Skive, måtte Mads Langer konstatere senere på aftenen i vantro.

Karen-krydset

Mads Langer kendte adskillige af aftenens gæster privat. Gamle venner, klassekammerater, lærere, naboer og mange andre blev nævnt i anekdoter, som den lokale musiker underholdt med, når guitaren skulle stemmes.

Han fortalte blandt andet om krydset ved Skive Museum, som han altid vil huske som »Karen-krydset« i hans indre kort over byen.

Her kørte han mod gymnasiet hver morgen, men han stod ekstra tidligt op for at vente på den famøse Karen, som han var lun på, og gerne ville følges med (…)

 

Læs hele artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 20. august 2021

 

Foto: Steen Don

Veteran-festival på Skive Kaserne var en succes

Jimmy Jørgensen og resten af Hotel Hunger startede festivalen med et brag. Foto: Steen Don

Arrangører er godt tilfredse med premieren på veteranfestival i Skive trods færre gæster end håbet

Trods et mål om det dobbelte antal gæster blev veteranfestivalen Engage på Skive Kaserne alligevel en »kæmpe succes«.

Sådan beskriver tidligere oberst på Skive Kaserne Christian Arildsen i hvert fald fredagens festival, som han var med til at arrangere.

I alt 1000 personer var med til Engage, hvor publikum kunne opleve de tre bands Hotel Hunger, The Sandmen og D-A-D spille fredag eftermiddag og aften.

Arrangørerne af festivalen havde håbet på 2000 deltagere, men at der ikke kom flere end 1000 havde trods alt den sideeffekt, at arrangørerne slap for at inddele folk i sektioner af maksimalt 1000 personer. Dermed kunne alle gæsterne bevæge sig rundt i det samme område.

I lyset af corona-situationen er Christian Arildsen godt tilfreds med, at der alligevel kom 1000 gæster til festivalen. Engage, der støtter de danske veteraner, har i flere år været afholdt i København, men det er første gang, at veteranfestivalen er blevet afholdt i Jylland.

Mange veteraner til festival

– Det kunne have været rart med fuldt hus, men til gengæld slap vi for at lave en sektionsinddeling. Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med festivalen, siger Christian Arildsen, der har været stor fan af D-A-D siden 90’erne og nød gensynet med det danske rockband.

Veteraner havde gratis adgang til festivalen, og det blev tilsyneladende taget godt imod blandt de jyske veteraner.

Christian Arildsen fortæller, at hvor veteranerne til Engage i København udgør omkring 10 procent af publikum, var cirka hver tredje af festivalgæsterne i Skive veteran.

– Vi har ramt et tørt sted ved at komme til Jylland. Der er åbenbart et stort ønske blandt veteranerne for at komme til festival, siger Christian Arildsen.

Også blandt sponsorerne var det ifølge den tidligere oberst nemmere at finde opbakning i Skive end i København. Da 2020-udgaven af Engage i Skive måtte aflyses, mødte arrangørerne også stor forståelse fra sponsorerne, hvor de fleste var klar til at flytte sponsoratet til 2021.

– Københavnerne har været lidt imponerede over, så godt vi har kunnet finde sponsorer på Skive-egnen, siger Christian Arildsen.

Han sender en stor tak af sted til de mange frivillige, der fik festival-maskineriet til at køre smertefrit.

– Vi havde blandt andet fantastisk god hjælp af de sjællændere, der har afviklet Engage 3-4 år i København.

– Jeg er militærmand og vant til at sætte operationer sammen, men det overraskede mig, hvor mange detaljer der skal med for, at det hele spiller, siger den tidligere chef for Skive Kaserne.

(…)

Læs hele artiklen og se alle billederne på Skive Folkeblads hjemmeside

Johnny Madsen trak folk til Resenlund Open Air

Foto: David Skaaning

Resenlund Open Air vendte i år tilbage med to koncertaftener i det fri. Lørdagen blev den mest velbesøgte aften, da Johnny Madsen Band indtog de grønne arealer ved Resenlund

Lørdag aften stimlede hundredvis af mennesker sig sammen tæt op af scenen på Resenlunds store, grønne plæne.

Der var ingen tvivl om, hvem de var kommet for at se. De råbte nemlig alle i kor:

– Johnny, Johnny, Johnny!

Fra backstagen trådte bandet frem til publikums store jubel. Det trætte og viljeløse hår var ikke bestemt til at tage fejl af.

Sveden fra de skulderlange, mørkebrune lokker glinsede som vanligt i rampelysets skær.

Johnny Madsen havde indtaget scenen og stod nu og betragtede den anseelige menneskemængde med sit karakteristiske fjerne blik.

Og så gik han og bandet ellers i gang med at rocke derudaf på overlegen og stilsikker vis.

Udsolgt lørdag

Med de nuværende restriktioner for kulturelle begivenheder, må arrangører maksimalt lukke 1.000 personer ind i én sektion.

Det har Resenlund Open Air og andre arrangementer taget konsekvensen af og kun solgt billetter til 1.000 gæster.

Lørdagens koncertaften var helt udsolgt, men det samme kan ikke helt siges om fredag aftens koncerter, hvor »Shubberne« og »Dodo & The Dodos« spillede op til dans for omkring 550 tilskuere.

– Fredag var en hyggelig og god aften, men vi kunne nok godt have været et par hundrede mere inde på pladsen, fortæller Michael Eiskjær. Han er formand for Foreningen Skive Festival, der hvert år arrangerer friluftskoncerterne i Resenlund (…)

Læs hele artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 9. august 2021

Jazz på Rådhustorvet

Foto: Henrik Bagge

Jesper Thilo og Kansas City Stompers blæste lørdag Skive et stykke

Han har selv været med i 60 år, men det er ingenting ved siden af orkestret, som har været på banen i 70 år!

Det legendariske, danske jazzorkester Kansas City Stompers gæstede lørdag igen Skive, og med som gæst var den verdensberømte saxofonist Jesper Thilo.

Han runder senere på året de 80 og har efter mange års tro blæsertjeneste efterhånden sit navn godt og grundigt støbt i messing.

Samtidig er Kansas City Stompers Europas ældste profesionelle jazzorkester med 45 pladeudgivelser i bagagen.

Så kom ikke og sig, at nøglen til et langt liv er motion, sund kost og at gå tidligt og ofte til lægen.

Vil du have et langt liv, skal du spille jazz!

Måtte finde flere stole

Det var med Skive Jazzklub som arrangør, at Kansas City Stompers og Jesper Thilo lørdag formiddag gik på scenen på Rådhustorvet og straks spillede solen frem med rask og rørig traditionel jazz, New Orleans jazz og Dixieland-numre.

Man kunne måske have frygtet, at en god skylle fra morgenstunden ville holde gæsterne hjemme, men mange havde trukket en gammel sweater på, og nogle havde også ladet skægget stå, og hurtigt blev rytmen ivrigt stampet i Rådhustorvets fliser, mens arrangørerne måtte finde flere stole frem (..)

Læs hele artiklen på dette link

Jenlefest gik over al forventning

Sidste år måtte arrangementet aflyses på grund af corona. Men i år klappede det hele, og selv vejret opførte sig ordentligt

Normalt kommer der flere end 600 til en Jenlefest. Men intet er normalt i øjeblikket, og derfor var formanden for Aakjærselskabet, Karen Margrethe Rasmussen, mere end almindeligt godt tilfreds med, at godt 450 deltog i festlighederne søndag. For efter halvandet års tid i en form for indespærring, går der lige lidt tid fra hegnet fjernes, til man igen vænner sig til at komme ud igen. Så arrangørerne var på forhånd ikke alt for optimistiske, når de havde hørt tilbagemeldinger fra andre kulturelle arrangementer.

– Derfor er vi helt overvældede over, at der kom så mange, sagde Karen Margrethe Rasmussen, da gæsterne atter havde forladt Jenle.

De seneste dage har budt på vand, vand og atter vand, men denne dag holdt regnen sig stort set væk. Blæsten havde til gengæld godt fat i mikrofonen på scenen og i det i Dannebrog, der vajede højt over scenen. Men ellers var det rigtig dansk sommervejr. Jakke på, når solen var væk. Jakke af, når solen kom frem. Og gerne en kasket eller en solhat, for Jenlefesten appellerer hovedsageligt til det lidt mere tyndhårede alderssegment.

Sammenlagt blev det til omkring fire minutters regn. Den kom netop som indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) havde forladt scenen, efter at have talt om hvordan han ser på Aakjær og velfærdssamfundet. Ministeren skulle have talt til den aflyste Jenlefest sidste år, og var hurtig til igen at sige ja i år.

I sin tale bragte han Aakjær ind i en nutidig kontekst (…)

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) holdt tale til dette års Jenlefest. Foto: Steen Don

Læs hele artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 2. august 2021

Læs mere om Jenlefesten på SkivePortalen

Bispens Marked viser gamle håndværk frem

 

Middelaldermarkedet på Spøttrup Borg er tilbage i en mindre udgave end tidligere år. Det giver bedre plads til historier og formidling af de gamle håndværkstraditioner

 

Der er stor afstand mellem de middelalderlige telte, som i denne uge er slået op ved Spøttrup Borgs parkområde.

Selvom indbyggerne i et »historisk korrekt« middelaldermarked formentlig aldrig ville have hørt om virusser, afstandskrav eller tage nogen nævneværdige hygiejneforanstaltninger, så er der intet at frygte på dén konto til dette års Bispens Marked.

Corona-restriktionerne har sat sine begrænsninger på antallet af deltagere og aktører, men de store afstande mellem teltene på »ramblaen« giver også publikum rum og mulighed for at dykke ned i markedspladsens små oplevelser.

Her er samlet et utal af frivillige aktører med stor faglig viden, som de med stor iver gerne deler med et interesseret publikum.

– Vi fornemmer klart, at der har været et stort fokus på de gamle håndværk i år, så her er rigtig mange arbejdende værksted, som kan formidle deres traditioner, fortæller Lars Petersen, som har slået et handelstelt op med forskelligt pileflet, som han og hustruen arbejder på.

– Det er ottende gang, vi er med til Bispens Marked, og vi er meget beæret over at blive valgt i år, hvor så mange andre er valgt fra. Man har prioriteret dem, der har en historie om deres håndværk, så du finder ingen telte, der sælger smykker fra Hong Kong i år, fortæller Lars Petersen (…)

Læs resten af artiklen på dette link – eller i Skive Folkeblad fra den 29. juli 2021.
Du kan også finde flere praktiske informationer om Bispens Marked her på SkivePortalen