• Fra:

    Til:

Veteran-festival på Skive Kaserne var en succes

Jimmy Jørgensen og resten af Hotel Hunger startede festivalen med et brag. Foto: Steen Don

Arrangører er godt tilfredse med premieren på veteranfestival i Skive trods færre gæster end håbet

Trods et mål om det dobbelte antal gæster blev veteranfestivalen Engage på Skive Kaserne alligevel en »kæmpe succes«.

Sådan beskriver tidligere oberst på Skive Kaserne Christian Arildsen i hvert fald fredagens festival, som han var med til at arrangere.

I alt 1000 personer var med til Engage, hvor publikum kunne opleve de tre bands Hotel Hunger, The Sandmen og D-A-D spille fredag eftermiddag og aften.

Arrangørerne af festivalen havde håbet på 2000 deltagere, men at der ikke kom flere end 1000 havde trods alt den sideeffekt, at arrangørerne slap for at inddele folk i sektioner af maksimalt 1000 personer. Dermed kunne alle gæsterne bevæge sig rundt i det samme område.

I lyset af corona-situationen er Christian Arildsen godt tilfreds med, at der alligevel kom 1000 gæster til festivalen. Engage, der støtter de danske veteraner, har i flere år været afholdt i København, men det er første gang, at veteranfestivalen er blevet afholdt i Jylland.

Mange veteraner til festival

– Det kunne have været rart med fuldt hus, men til gengæld slap vi for at lave en sektionsinddeling. Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med festivalen, siger Christian Arildsen, der har været stor fan af D-A-D siden 90’erne og nød gensynet med det danske rockband.

Veteraner havde gratis adgang til festivalen, og det blev tilsyneladende taget godt imod blandt de jyske veteraner.

Christian Arildsen fortæller, at hvor veteranerne til Engage i København udgør omkring 10 procent af publikum, var cirka hver tredje af festivalgæsterne i Skive veteran.

– Vi har ramt et tørt sted ved at komme til Jylland. Der er åbenbart et stort ønske blandt veteranerne for at komme til festival, siger Christian Arildsen.

Også blandt sponsorerne var det ifølge den tidligere oberst nemmere at finde opbakning i Skive end i København. Da 2020-udgaven af Engage i Skive måtte aflyses, mødte arrangørerne også stor forståelse fra sponsorerne, hvor de fleste var klar til at flytte sponsoratet til 2021.

– Københavnerne har været lidt imponerede over, så godt vi har kunnet finde sponsorer på Skive-egnen, siger Christian Arildsen.

Han sender en stor tak af sted til de mange frivillige, der fik festival-maskineriet til at køre smertefrit.

– Vi havde blandt andet fantastisk god hjælp af de sjællændere, der har afviklet Engage 3-4 år i København.

– Jeg er militærmand og vant til at sætte operationer sammen, men det overraskede mig, hvor mange detaljer der skal med for, at det hele spiller, siger den tidligere chef for Skive Kaserne.

(…)

Læs hele artiklen og se alle billederne på Skive Folkeblads hjemmeside