Koncert Mors Rok – med Peter H. Thomsen og Barbara Tholozan

Koncert Mors Rok – med Peter H. Thomsen og Barbara Tholozan

Aakjærs natursyn, hans indgående kendskab til naturens artsrigdom og hans panteistiske kærlighedsforhold til alnaturen tilskriver han sine barndomsoplevelser og erfaringer som hyrdedreng på de grønne enge og opvæksten ved Karup å.
I digtene og sangene, men også i prosa, maler han sin dybe indlevelse og inderlige glæde ved naturen i smukke, farvestrålende, detaljerige sprogblomster.
Den kamp, der på Aakjærs tid handlede om fredning af et stykke hedejord, er i dag vokset til en eksistentiel kamp for klima og biodiversitet for overlevelse på denne fantastiske, men fysisk begrænsede planet…

Mors Rok tager publikum med ind i Aakjærs lyriske univers med sang og fortælling til velkendte toner og nye kompositioner. Til glæde. Og til inspiration for den kamp, der føres i dag…

Peter Thomsen er rundviser og spillemand på Jenle. Hans fascination af Aakjær tog fart i 2009, hvor
han begyndte at komponere musik til Aakjærs digte. I 2016 dannede han duoen MORS ROK med henblik på at formidle Aakjærs inspirerende livsfortælling og hans kamp for naturen, fred, demokrati, social retfærdighed og kærligheden.
Det er siden blevet til mere end 200 koncerter landet over. De sidste tre år i samarbejde med sangerinde og violinist, Barbara Tholozan, der med sin musikalitet og unikke stemme kaster glans over formidlingen.

Mors Rok på Jenle

Fra dato og kl:

4. Jul - 19:30

Til dato og kl:

4. Jul - 22:00

Adresse:

Jenlevej 6, 7870 Roslev

Pris:

125,00

ARRANGØR INFO

Aakjærselskabet

Email: info@jenle.dk

Tlf: 24 26 00 25

Hjemmeside: https://jenle.dk/