Litteraturdagen på Jenle

Litteraturdagen på Jenle

Årets tema er: Fortælling om mennesker i dansk kemisk – biologisk industrihistorie – belyst ved
1) fokus på de to mennesker, som står bag udviklingen af stoffet insulin
2) fokus på det samfund, hvor udviklingen af det kemisk -biologiske stof foregår.

De to kemisk-biologiske industrihistorier foregår i hver sin tid – henholdsvis i den første halvdel af 1900 tallet og i den anden halvdel af 1900 tallet. Begge fortællinger viser træk fra Danmarkshistorien, fra videnskabs- , køns- og kærlighedshistorier, som giver deltagerne muligheder for at reflektere over det samfund og den tilværelse, vi lever i nu, med eksempler fra fortidens udfordringer og udvikling af ting, der gavner / skader os i nutiden og i fremtiden. Og dermed også være en hjælp til at blive klogere på udfordringerne i den verden, der omgiver os samt i vore daglige liv.

.

Læs mere her om Litteraturdagen

.

Litteraturdagen på Jenle
Hanne-Sindbaek

(f. 1962), journalist, forfatter og foredragsholder. Har siden 1998 fokuseret på at beskrive danskerhvervslivs top indefra – i interviews, portrætartikler og foredrag samt bøger i perioden 2009 – 2020 som Tyren, Bjørnen og Banken, Kammerherrens nye klæder,  Fortællingen om Novo Nordisk.
I 2022 udgivet bogen: August og Marie – dansk videnskabs glemte stjerner, som vil være bogen, der anskues på litteratur dagen på Jenle.

.

.

.

.

,,

,

,

,

,

.

.

Litteraturdagen
Kim Blæsbjerg

(f.1974) dansk forfatter, uddannet fra Forfatterskolen 1997. Han har i flere omgange modtaget

Statens Kunstfonds anerkendelse og har endvidere en omfattende virksomhed med oplæsninger og foredrag med bøger i perioden 2002 – 2018 som: Niels Bohrs kærlighed, Rådhusklatrenren, Pyramiden, Desertøren og i 2023 bogen De bedste familier.  .

Fra dato og kl:

7. Sep - 10:00

Til dato og kl:

7. Sep - 15:00

Adresse:

Jenlevej 6, 7870 Roslev

Pris:

275,00

ARRANGØR INFO

Aakjærselskabet

Email: info@jenle.dk

Tlf: 24 26 00 25

Hjemmeside: https://jenle.dk/