Skulpturguiden viser vej til kunsten

Skulpturguiden viser vej til kunsten

Kunst skal vi ikke kun nyde på museer og i gallerier – den er overalt omkring os på torve, i parker, i naturen og ved nye og gamle bygninger. Ja, faktisk er 200 skulpturer og mindesten spredt med gavmild hånd over hele Skiveegnen.

”I disse tider er det oplagt at tage ud under åben himmel og opleve værkerne tæt på. På Skulpturguiden Skive kan I få et overblik over dem”, siger Jette Gejl, formand for Billedkunstrådet i Skive Kommune, som varetager Skulpturguiden Skive – en online vejviser til kunsten i det fri.

”De mange skulpturer derude bærer på deres egne historier, og det er slet ikke nødvendigt at være kunstkender for at få noget ud af at opleve dem. Tag børnene med og giv dem anledning til at bruge fantasien. Hvad ser de? Værkerne kan også fungere som et refleksivt lille åndehul i selskab med venner, familie eller dig selv”, siger Jette Gejl.

Skulpturguiden Skive fortæller i tekst og billeder om skulpturerne og kunstnerne bag. Nogle af Skiveegnens værker er skabt af anerkendte lokale, nationale og internationale kunstnere, mens andre er lavet af glade amatører og børn. Fælles for dem er, at de står under åben himmel og venter på, at du kigger forbi – til fods, på hjul eller bag skærmen.


De står bag Skulpturguiden Skive

Kunstfagrådet Skive tog initiativ til den første udgave af Skulpturguiden i 2002 i samarbejde med Skive Kunstmuseum, Skiveegnens Turistbureau og Skive Kommune. Sidenhen er Skulpturguiden lagt i Billedkunstrådets (link) hænder og er i 2021 blevet ajourført i en ny og tidssvarende udgave i samarbejde med Skive Kommune.

Besøg Skulpturguiden Skive >>

Fra dato og kl:

11. Oct - 00:00

Til dato og kl:

1. Jan - 05:00

Adresse:

Skiveegnen

Pris:

Gratis

ARRANGØR INFO

Billedkunstrådet i Skive Kommune

Tlf: 99156031

MEDARRANGØRER

Kultur og Fritid